Alexa Riley - Claimed


amazongoodreads beleolvasó webpage
Jordan Chen az Osbourne Corporation biztonsági csapatának IT-s tagjaként anélkül szavatolja az emberek biztonságát, hogy valóban kapcsolatot létesítene velük. Aztán találkozik a gyönyörű Jay-el és addigi csendes élete már közel sem tűnik tökéletesnek. Többet akar. Őt akarja.

Az ízig-vérig munkamániás Jay Rose-hoz nem áll közel túl sok ember. Igaz, hogy mindig megkapja, amire szüksége van a munkájához, de rideg profizmusa nem kölcsönöz neki épp barátságos kisugárzást. Így eléggé meglepődik, amikor a biztonságisok egyik tagja kedvesen közeledik hozzá. Meglepi, de hízeleg is neki, sőt, egy kicsit izgalomba is hozza.

Az Osbourne Corporation-höz hasonlóan jelentős vállalkozásoknak komoly ellenségeik vannak, s amikor Jay is célponttá válik Jordan ráébréd, hogy bármit megtenne, hogy biztonságban visszaszerezze őt.
“… chicks love a friends-to-lovers story.”
Ma jelenik meg Claimed címmel a legújabb, teljes hosszúságú Alexa Riley regény, amely egy, munkahelyi barátokból szerelmesek románcot mesél el méghozzá váltott nézőpontú narrációval. Annak ellenére, hogy ez a For Her sorozat (az első kötet Mindent bele címmel megjelent magyarul) harmadik része, s ezért a korábbi darabok szerelmes párjai feltűnnek egy-két jelent erejéig, bátran olvasható önálló kötetként.
A történet elegyíti a cuki és vicces párbeszédeket, a mézédes romantikát valamint a perzselő erotikát, sőt, némi izgalmas akciót is. A végeredmény pedig egy jó ütemű, szórakoztató olvasmány lett. Magától értetődően a szerző páros védjegyének számító vonások itt is tetten érhetőek – úgy, mint az egy pillanat alatt fellángoló szerelem, a szüzesség vagy épp a kissé megszállott birtoklási vágy – ugyanakkor mintha azért kissé szelídebb, kevésbé hihetetlen módon jelennének meg, illetve a cselekmény szintén jóval kidolgozottabb, mint a kis smuttos novellák esetén.
Bevallom, nekem roppant mód tetszett, hogy mind az alfa pasis főhős, mind a tűzről pattant hősnő első pillantásra fülig belezúgott a másikba, mégis, a bizonytalankodásuk miatt jó időre a barát zónában rekedtek. Ilyen módon legalább alkalmuk nyílt jobban megismerni a másikat. A tétova ügyetlenkedésük szerethetővé tette őket a szememben, plusz jókat mosolyogtam rajtuk. Nem csak hogy élvezettel figyeltem, ahogyan a másik elől nagyon titkolni próbált vonzalmuk lassan izzó szerelemmé alakult, de szerintem ekképpen az egész sztori sokkal hihetőbbé vált.
Kellemes meglepetés volt számomra, hogy a főszereplők családi életébe ugyancsak kaptunk némi bepillantást. Ám míg Jordan morgós apukája nagyszerű mellék karakternek bizonyult, s imádtam, addig Jay hippi húgának önzősége az agyamra ment, s legtöbbször csak szerettem volna némi értelmet a fejébe verni, lehetőleg egy péklapáttal.
Ugyanakkor el kell ismernem, hogy a gerlepár sem volt épp hibák nélküli. Jordan viselkedése, kár lenne szépíteni, néhol egy rögeszmés zaklatóéval vetekedett. Jay pedig ki tudja miért, de még véletlenül sem fordult a biztonsági részlegen dolgozó kedveséhez, amikor nyugtalanító, majd fenyegető üzeneteket kapott, helyette szépen megsemmisítette és eltitkolta őket.
Ám mindent összevetve kellemesen szórakoztam, és jó szívvel ajánlom ezt a regényt mindazoknak, akik egy kis zaftosabb romantikus kikapcsolódásra áhítoznak.

Kedvenc idézet:
“You’re not the kind of woman that gets one night. You’re worth a lifetime.”

Zene a könyvben:

Salt-N-Pepa - Push It ♪ ♫ ♬

♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.