Sylvia Day: One With You - Eggyé ​válva

Gideon ​Cross. Annyira magától értetődő volt, hogy beleszeretek. Azonnal, első látásra. Teljesen. Visszavonhatatlanul. Egy álom vált valóra, amikor feleségül vett. De az, hogy a házasságunk működjön, életre szóló küzdelem. A szerelem átformál. A mi szerelmünk egyszerre menedék a vihar elől és pusztító szélvész. Két megtört lélek válik eggyé. Megmutattuk egymásnak a legmélyebb, legsötétebb titkainkat. Gideon a tükör, amelyben minden hibámat látom… és a szépségemet is. Mindent megad nekem, és most ideje bebizonyítanom, hogy mellette állok és támogatom, akárcsak ő engem. Együtt megbirkózhatunk azokkal, akik gonoszul közénk akarnak állni. De a legnagyobb csatánkat talán épp a fogadalommal kell megvívnunk, ami erőt ad nekünk. Az, hogy elköteleződtünk a szerelem mellett, csak a kezdet volt. Meg kell küzdenünk érte, és vagy még közelebb kerülünk egymáshoz, vagy… elválnak útjaink.
„… a nyilvánosság azt akarja látni, hogy a milliárdosból végre elbűvölő herceg lesz. Tündérmeséket akarnak (…) és happy endet.”
Véget ért a magával ragadó Crossfire széria. Túlélte az Ötven árnyalat trilógiával való folytonos összehasonlítgatást, azt, hogy a tervezett három kötet helyett öt könyv hosszúságúra nyúlt, s hogy a szerző bizony nem kapkodta el a befejezés megírását. Ráadásul idehaza még egy kiadóváltást is át kellett vészelniük a sorozat olvasóinak. Ám leküzdve minden bukkanót Gideon és Eva szerelmének története a lezárásához érkezett.
Rabul ejtve | Eggyé válva
Bevallom, nekem most jókora keszekuszaság uralkodik a szívemben és a gondolataimban egyaránt. Keserédes az elválás, hisz megkedvelt szereplőknek búcsút inteni mindig picit olyan, mint kedves barátoknak isten hozzádot mondani. Örülök, hogy életük részei lehettem egy rövid időre, de nehéz őket elengednem. Valamint ellentmondásos érzések kavarognak bennem a regénnyel kapcsolatban is.
Vitathatatlan, hogy az írónő érti a dolgát, sőt, az elmúlt évek alatt érezhető módon csiszolódott a stílusa, s hiszem, hogy jól tette, hogy a két utóbbi kötethez már váltott nézőpontú narratívát választott. Ugyanakkor képtelen vagyok szó nélkül hagyni két apróságot: Számomra úgy tűnt, mintha az eddigiektől is több sort szánt volna a helyenként akár teljességgel jelentéktelen szereplők külalakjának ismertetésére, illetve a jelenetváltások olykor annyira hirtelenek s elvágólagosak voltak, hogy az bennem sajnos a döcögősség, a darabosság érzetét keltette.
„A legocsmányabb dolgaink hoztak közelebb bennünket egymáshoz.”
A könyv tartalma szintúgy hozott hideget-meleget. Persze hihetetlen jó volt tanúja lenni, hogy végre valóban megnyíltak egymásnak és igazán összecsiszolódtak a főszereplők. Örömmel láttam, hogy a múltjuk okozta problémák nem tűntek el varázsütésre, csak mert összeházasodtak, hanem - ha olykor nehezükre is esett – közösen dolgoztak azon, hogy harmonikus közös életet teremthessenek. Egyaránt élveztem a vadítóan heves szerelmi jeleneteket, s a szívszaggatóan őszinte beszélgetések pillanatait. Azonban nehéz szemet hunynom a tény felett, hogy olyan valódi történés, amely igazán indokolhatná e hosszúra nyúlt kötet létét, nos, drámai túlzással élve elférne egy kés hegyén. Ráadásul az én szememben ez az újonnan behozott dráma fordulat erőltetett és kiszámítható volt. Ennek oka talán az, hogy a korábbi részekben semmiféle alapozás ezzel kapcsolatban nem történt. S mivel hiányoztak az elhintett magok, most kissé légből kapott volt egy ekkora csavart bevezetni, amely emellett a valódi kibontást sem kapta meg, csak egy kurta-furcsa magyarázat meg egy hirtelen lezárás jutott neki.
„Inspiráltuk egymást, változtunk és kiteljesedtünk egymás mellett.”
Mégis, szerintem megéri időt szánni az Eggyé válva olvasására, hiszen rengeteg Gideon és Eva pillanatot rejtenek a lapok. Őszinte és gyengéd, olykor fájdalmas, néhol érzékien játékos vagy épp perzselően szenvedélyes percek sokaságát örökít meg a regény, s így elviselhetően finommá teszi a sorozattól való búcsúzást.

Kedvenc idézet:
„Szükségét érezzük, hogy beszéljünk, és annak is, hogy meghallgassanak minket.”

Könyvinfók:


Sylvia Day

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789632936376
448 oldal, kartonált

Műfaj: erotikus románc
Sorozat: Crossfire 5.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Gideon Cross (28) & Eva Lauren Tramell (24)
Hol? New York, Westport, Ibiza, Rio
Mikor? szeptember
Érzékiség? tüzes
Lezárás? boldog
Önállóan olvasható? nem
Az olvasás lehetőségét hálásan köszönöm a kiadónak!