Hírmorzsák J.R. Wardtól

Ahogy az elmúlt években megszokhattuk, ha új J.R. Ward kötet érkezik, akkor az bizony dedikálással egybekötött író-olvasó találkozót jelent. A helyszín ezúttal is a Cincinnati béli Millenium Hotel bálterme volt, ahol több száz szerencsés olvasónak - akik között a szemfülesek Samantha Young írónőt is felfedezhették - adatott meg a lehetőség, hogy kérdésekkel bombázza az írónőt, aki ismét csak hű maradt önmagához, és nem adott kifejezetten egyenes válaszokat. Már miután képes volt elszakadni a kutyustól, aki az egyik rajongó kísérőjeként volt jelent. :P 

Ma ezekkel a hírekkel, vagy helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy apró információ morzsákkal lettünk okosabbak:

A következő, a sorban immár a 15. Fekete Tőr Testvériség kötet, amely 2017. tavaszán jelenik majd meg, Xcor és Layla történetét fogja elmesélni. A címe: The Chosen (A kiválasztott) lesz.

Idén decemberben (6-án) pedig érkezik a második Legacy rész, a Blood Wow, amely Axe és Eloise története lesz.


Vigyázat, innentől spoiler veszély leselkedik minden sorban!

Ward már tudja, ki lép az Őrző helyébe, s ráadásul már mi is ismerjük az illetőt. S ez a valaki nem más, mint Lassiter!
Amikor a Beast egyik jelenetében, ahol Mary a szociális munkással készült találkozni, Lassiter szeme olyan különössé változott... nos, az volt a jel. S bár, az angyal látja előre a dolgokat, erről neki sem volt tudomása. Valaki rákérdezett, hogy azért esett-e a választás őrá, mert úgy utálja V, Warden pedig imádja V-t bosszantani. :) A válasz ugyan nem volt (ez csak örvendetes plusz), de azért alig várja, hogy megírhassa a jelenetet, ahol mindenki számára kiderül majd a dolog.
Valamint ismét megerősítette, hogy Lassiter, akinek van ám rendes neve, csak még nem árulhatja el az írónő, kap majd saját történetet, és egyszer arra is fény derül, mi történt anno régen Lassiter kedvesével, és miért rúgták össze a port V-vel. S hogy mi lesz így Wrath és az Őrző közti egyezséggel? Várjuk ki a végét, hangzott a felelet.

Xcor voltaképp már jóvátette a bűneit, csak a Testvérek sem látják még ezt.

Nem is kérdéses, hogy Assail kap saját kötetet, és így magától értetődő, hogy Marisolt viszont fogjuk látni. Nem, nem terhes a nő, habár találkozgat egy pasassal, akiről Assail egyelőre még nem tud. Szinte kizárt, hogy bármi történjen Assail és Throe között, mert Throe betoji egy alak, viszont Markcusnak, a most kiszabadított vérrabszolgának még lesz szerepe.

John Matthew - akiről sosem fog kiderülni, hogy Darius maga - és Blay bekerül a Testvérek közé, csak a mikor a kérdéses. Még az is elképzelhető, hogy Payne, aki lassan elveszíteni a képességét, megelőzi őket. Egyébként többen hiányolták Payne aktív részvételét az utóbbi könyvekben. A magyarázat szerint valami fontos dolog tartja távol.

Butch apjának történetszála roppant tekervényes, és tartogat még meglepetéseket, példának okáért Manny és az édesanyja kapcsán. Kiderülhet például, hogy Manny nem annyi idős, mint amennyinek gondolja magát.

A kérdésre, hogy Jo, az oknyomozó riporterlány, aki olyan elszántan ered a vámpírok nyomába, s akiről kiderült, hogy Manny féltestvére, vajon áteshet-e az átváltozáson, csak az olvassatok továbbra féle kibúvó válasz érkezett.

Ugyancsak ez volt a felelet, amikor Saxton jövőjéről, és párra találásáról érdeklődtek. Egy biztos, a Beastben nem szerepelt az, aki a társa lesz majd.

s'Ex-ről (Az Árnyékokból lehet ismerős) sem felejtkezett el Ward, újra fogunk találkozni a bérgyilkos fickóval.

Muhder felől szintén érdeklődtek. Az írónő elmondta, hogy ő maga is úgy hitte, fel fog tűnni ennek a kötetnek a lapjain. Talán majd a következő könyvben? Ami bizonyos, hogy nem ő Bitty nagybátyja. Viszont amikor rákérdeztek, hogy Muhrdernek lehet-e köze Jo-hoz és Manny-hez, a válasz sejtelmes mosollyal kísért ó-túl-okosak-vagytok volt.

Bitty nagybátyja körül maradtak megválaszolatlan kérdések. Akár az örökbefogadás előtti hat hónapos várakozási idő letelte előtt visszatérhet, és magának követelheti a gyereket. Ez persze hatalmas kavarodást okozna, így ezt a szálat mihamarabb el kell varrni.

Adrian és Eddie párosa újra feltűnik majd, bár a mikor és holra nem érkezett válasz.

Throe húga is szóba került, mire sejtelmesen annyi hangzott el, hogy bár hallottunk a hamvairól, de látni sosem láttuk azt.

Ehric és Evail nem ugyanabban találják majd meg a felüket.

Az alantasok 90%-t elpusztította a Testvériséggel folytatott legutóbbi összecsapásuk alkalmával. De az Omega még hátra van, s nem biztos, hogy Butch feladata lesz, hogy végezzen vele. Lash és Devina, akiket a pokol is egymásnak teremtett, még visszatér.

Valamikor elképzelhető egy újabb Beavatás féle kötet. Viszont sem az Őrzőnek, sem Fritznek nem tervez könyvet írni Ward, mint ahogyan Harvesnek sem szeretne párt adni. Ugyanakkor Nala szerelembe esésének történetét imádná lapra vetni. Mint ahogyan tetszik neki a gondolat, hogy a régmúltról - pl: Wrath és Darius barátságáról - írjon történeteket.

Ha egyetlen Testvért kellene választania, akkor Warden Z-t választaná kedvencének.

Az írónő látja maga előtt a felnőtt bébi Wrath-t, s lassan Phury kisfia is képbe fog kerülni. Továbbra is csak egyszer talán a válasz arra, hogy vajon színre léphet-e Michael (A fiú története) vagy a gyerekei. Esetleg a lányával találkozhatunk majd...


Axe párját még nem ismerjük, de Peyton halott unokatestvérének a húga lesz az. Valaki rákérdezett, hogy Axe anyja Nasha-e, mire mély hallgatásba burkolózott az írónő, ugyanakkor le-fel ugrált izgatottan.

Nova valóban biszexuális, de valószínűleg nem lány mellett találja majd meg a boldogságot.

Az írónő maga is szereti a Craig és Paradise párost, akikkel mindenképp találkozunk majd a folytatásokban.

A Blood Wow-ban újra feltűnnek majd a Testvérek is, s valószínűleg a Bitty körüli kavarodás is szóba fog kerülni.