Stephanie Perkins: Anna and the French Kiss - Anna és a francia csók

Anna nagy várakozással tekint végzős évének kezdete elé atlantai középiskolájában, ahol van egy remek munkája, egy hűséges legjobb barátnője, és egy alakulófélben levő, ígéretesnek tűnő kapcsolata. Így aztán eléggé elkeseredik amiatt, hogy Párizsba kell költöznie egy bentlakásos iskolába – egészen addig, amíg ott nem találkozik Étienne St. Clairrel, aki okos, sármos, gyönyörű, szóval tökéletes… lenne, ha nem volna foglalt. De a Fények Városában a vágyak valahogy mindig utat törnek maguknak. Vajon a szerelmes majdnem-ek éve a hőn óhajtott francia csókkal ér véget? Stephanie Perkins a romantikus feszültséget mindvégig sistergőn, a vonzalmat pedig magas hőfokon tartja debütáló regényében, amely garantáltan megbizserget minket a fejünk búbjától a lábujjainkig és megolvasztja a szívünket.

Egy mini vélemény...

„Lehetséges volna, hogy az otthon egy személy, nem pedig egy hely?”

Ez egy imádnivaló, könnyed kis könyv.
Bűbájos, kortárs young adult romantika, amely az írónő nagyszerű stílusának köszönhetően olvastatja magát. Talán a sztori csöppet kiszámíthatóan alakul, és a nagy félreértés kissé klisé szagú (bizony, tipikus ya dráma-dráma-dráma), ám az édes apróságok – mint vágyni a másik hajának érintésére –, amivel bemutatta Perkins, milyen beleszeretni valakibe, nagyon tetszettek. A sok hangulatos párizsi leírásért és a kuncogósan humoros hangvételért pedig mindenképpen kijár az elismerés, csakúgy, mit az itt-ott elbújtatott komolyabb gondolatokért (azok az irodalom órák nagyszerűek). Az én szememben Anna elkötelezett filmrajongása és blogolása, valamint a lánytól egy pindurit alacsonyabb Étienne brit akcentusa kedves egyediséget adott a karakterüknek. Ráadásul fenemód élveztem figyelni, hogyan viselkednek a sorozat harmadik kötetének főszereplői, a kis vörös Isla, no meg az ő majdani művész rosszfiúja, Josh.
Csak annyit mondhatok: még több ilyen jópofa kamaszregényt a könyvmolyoknak.

... és 10 random gondolat

➜ Csak nekem ugrott be Nicholas Sparks Anna regényíró édesapjának jellemzéséről?
➜ Hello Kitty-s esernyő, most komolyan? Jááj!
➜ Shetlandi póni és Isis nevű nyuszi. Cukiság a köbön!
➜ Szimpatikus ez a szómánia. Jó lesz megjegyezni, hogy a kallipigosz formás fenekűt jelent.
➜ Nem teljesen világos számomra a lóval galoppozás közbeni szexuális aktus logisztikája. o.O A kápa hogy nincs útban?
➜ Nekünk vajon miért nem volt sohasem ilyen amazing race típusú kincskeresős iskolai feladatunk? Pedig biztosan élveztem volna.
➜ A halloweeni este eltöltésére szerintem is a legtökéletesebb helyszín egy réges-régi sírkert.
➜ A legtutibb tini szex-szabály!
„Megkérdezem magamtól: ha a legrosszabb megtörténne, ha tényleg teherbe esnék, szégyellném-e elmondani a gyerekemnek, hogy ki az apja? És ha egy fél pillanatig is el kell gondolkodnom a válaszon, akkor semmiképp nem teszem meg.”
➜ A Shakespeare and Company könyvesbolt egyértelműen bakancslistás tétel.
➜ Ügyes! Csak a legvégén tűnt fel a Bridget / Anna és Anna / Mer féle párhuzam. Bár ez azért nem tart vissza attól, hogy Bridget felkerüljön a képzeletbeli legrosszabb legjobb barátok feketelistámra.

Könyvinfók:


Stephanie Perkins

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Könyvmolyképző
Fordító: Pásztor Judit
ISBN: 9789632457130
384 oldal, kartonált

Műfaj: jelenkori ifjúsági romantika
Sorozat: Anna és a francia csók 1.
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, Anna nézőpontú

Ki? Anna Oliphant & Étienne St. Clair
Mikor? egy középiskolai végzős tanéven át
Hol? főként Párizs
Érzékiség? burkolt
Szerelmi háromszög? van, egy fiú + két lány
Lezárás? boldog

#Kulcsszavak: barátság, bentlakásos iskola, csók, diszfunkcionális család, első szerelem, ifjúkori italozás, káromkodás, külföldi tanulmányok, megcsalás, rák, rosszindulat, válás

Hivatalos playlist:



08.26. - Bibliotheca Fummie
08.28. - Angelika blogja
08.30. - Szembetűnő
09.01. - Insane Life
09.03. - CBooks
09.05. - Media Addict

Nyereményjáték:

Ó, azok a francia fiúk… Tökéletesen érthető, hogy Anna sem tudott ellenállni :) A mostani játék során ismert francia pasikról találtok egy képet. A feladatotok, hogy felismerjétek, ki ő, és beírjátok a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Ne feledjétek: a google jó barát ;)
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)


a Rafflecopter giveaway