Katie McGarry: Crash Into You - Szívkarambol


molygoodreads


Színjeles tanulmányi eredmény, dizájnerrucik, kifogástalan élet – ennyit várnak Rachel Youngtól. A magániskolába járó tizenegyedikes lány azonban titkol ezt-azt jómódú szülei meg basáskodó bátyjai elől… sőt, épp két újabb tétellel gyarapította a listát. Az egyik, hogy sötét országutakon szokott száguldozni vadidegenek társaságában a Mustangjával. Hát a másik? A tizenhét éves Isaiah Walker – egy nevelőszülőknél fölcseperedett, tetovált srác, akivel szóba állnia sem lenne szabad. Ám miután a szürke szemű, átható tekintetű fiú a segítségére siet, többé nem tudja kiverni a fejéből.
Isaiah is rejteget titkokat. A lakóhelyéről és Rachel iránti tényleges érzéseiről. Még csak az hiányozna, hogy belegabalyodjon egy gazdag csajba, aki nyilván csak a kaland kedvéért kívánkozik a város rossz hírű déli fertályára – még ha ránézésre valóságos angyal is ez a lány.
Amikor azonban közös szenvedélyük, az aszfalton száguldozás, mindkettejüket életveszélybe sodorja, hat hetük marad, hogy kiutat találjanak. Hat hét, hogy kiderítsék, meddig hajlandók elmenni egymás megmentéséért.

Műfaj: new adult
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Fordító: Komáromy Rudolf
ISBN: 9789633992883
496 oldal, kartonált

Sorozat: Feszülő húr 3.
Ki? Rachel Young & Isaiah Walker
Elbeszélés módja: E/1, jelen idejű, váltott nézőpontú
Lezárás: boldog

A Pushing the Limits sorozat harmadik kötete gyors autókat, dögös srácokat és perzselő románcot tartogat, ugyanis a Crash Into You (képtelen vagyok megbarátkozni a magyar címekkel) amolyan romantikus ya-ba oltott Halálos iramban, ahol még egy Dirty Dancing féle, Baby-t senki sem ültetheti a sarokba feelingű nagyjelenet is helyet kap.
„Adósság, egy csirkefogó, száguldás és kedvezőtlen esélyek, Hülye lennék kimaradni belőle.”
Katie McGarry-ben most sem csalódtam, izgalmasan pörgős, édesen szívbe markoló, emlékezetes szórakozást nyújtott. Továbbra is roppant tehetséges mesélőnek tartom, aki képes valódi problémákkal küzdő hihető karaktereket teremteni, és reális cselekménnyel odaszögezni a lapokhoz. Elismerem, az alapséma ugyanaz, mint a korábbi kötetekben: egy gazdag és egy szegény, valami módon sérült fiatal talál egymásra. Ám a történet mégis teljesen más, egyedi lett, s szerintem ez a nagyszerű szereplőknek köszönhető, akiket a kettős nézőpontnak hála alaposan megismerhettünk.
„Rachel élete még mindig csupa napsütés, csupa szivárvány és selymes szőrű, rózsaszín elbaszott egyszarvú. Az enyém csupa sötétség, borult ég és patkány.”
Rachel a gazdagok védett életét éli négy védelmező bátyussal a nyakán egy olyan családban, ahol mintha mindenki azt várná tőle, hogy korán elhunyt nővére reinkarnációja legyen. Isaiah, a hányatott sorsú állami gondozott tetovált, piercinges külső mögé rejti túl sokszor sérült szívét, hogy talpon maradhasson. Külön-külön is megvan a maguk baja, de egy váratlanul lefülelt illegális autóverseny olyan zűrbe keveri őket, amelyből együtt kénytelenek kiutat találni.
„Tényleg van Isten, és ennek bizonyítására egy angyalt küldött ide fehér Mustanggal.”
Fölöttébb tetszett, hogy nem kellett sok tízoldalnyit várnom arra, hogy a főszereplők találkozzanak, majd lassan-lassan közelebb kerüljenek egymáshoz, helyette egy kis felvezetőt követően máris a lényegre tértünk. Ugyanakkor szerencsére ez nem azt jelentette, hogy az írónő instant szerelmet próbált leszuszakolni a torkunkon. Bár a vonzalom azonnali volt, a románc szép, természetes ütemben alakult, így nem egymás kerülgetéséről szólt a regény nagy része, hanem arról, hogyan próbálja Isaiah és Rachel működőképessé tenni a kapcsolatukat.
„Ha veled vagyok, még a múltam is csak rossz álomnak tűnik.”
Azt a kapcsolatot, amit szinte mindenki lehetetlennek tart, mondván ők aztán nem illenek egymáshoz. Pedig tökéletesen egymásnak. Egyrészt mindketten imádják a sebességet és az autókat, s mindkettejüknek roppant komplikált a családjukhoz való viszonyuk. Másrészt Rachel Isaiah előtt felszabadult önmaga lehet, a fiú pedig végre őszintén megnyílhat valaki felé, aki igényli és viszonozza a szeretetét. Kettejük viszonya egyszerre gyengéd és szenvedélyes.
„- Nem hiszem, hogy tizenegy előtt bárki is hazajönne, de biztos, ami biztos, jobb szeretném, ha csak egy órát maradnál.
- Mértékkel gengszterkedünk. Ez tetszik.”
Külön elismerésem azért, ahogyan a testiség kérdését kezelte a szerző. Gyakori hiba, hogy egy ilyen helyzetben, amikor egy szinte teljesen tapasztalatlan lány és egy nagy nőcsábász srác kerül össze, egyikőjük karakter idegen módon kezd viselkedni: vagy a szűzlány válik vérmes nimfománná, vagy a fiúból lesz nyámnyila papucs. Szerencsére itt erről szó sincs. Megvan az izzás, de nem kapkodják el a dolgokat, lassan haladva élvezik ki egymás közelségét.
„Abby korántsem kebelbarátnős módon vizsgálgatja a bátyámat. – Hali!
– Ööö… szia! – pislog Ethan, mint a hal, aki csak most eszmél rá, hogy horogra akadt. – Hogy s mint?
– Most, hogy megjöttél, már jobban.”
Tagadhatatlanul erősen karakterközpontú a könyv. Nem csupán a két szerelmes miatt gondolom így, hanem mert a mellékszereplők is annyira igaziak, annyira zseniálisan magukkal ragadóak. Örültem, hogy újra találkozhattunk a Noah-Echo párossal, akik élete továbbra sem fenékig tejföl, de együtt vannak, támogatják és szeretik egymást. Jó volt ismét látni Beth-t is. Logan figurája roppant szexis és egészen humoros lett, Abby pedig annyira különc, hogy képtelenség nem imádni. Szívembe zártam az egész lökött kompániát, ezt a tarka-barka társaságot, akik mind szeretik egymást és kiállnak egymásért. Úgy érzem, a regény egyik üzenete pont ebben rejlik: a család nem csupán olyan embereket jelenthet, akikhez vérségi kötelék fűz minket.

Kedvenc mondat:
„A külső semmit sem jelent. Amit az emberek kifelé mutatnak, semmit sem árul el abból, ami belül lappang.”

{ Dalok a könyvben és playlist }

20. oldal - Elvis Presley: Blue Christmas ♪ ♫ ♩ ♬
66. oldal - Jason Aldean: My Kinda Party ♪ ♫ ♩ ♬
66. oldal - Lynyrd Skynyrd: Sweet Home Alabama ♪ ♫ ♩ ♬
273. oldal - Rolling Stones: Miss You ♪ ♫ ♩ ♬
279. oldal - Rolling Stones: Paint It Black ♪ ♫ ♩ ♬


06.21. - CBooks
06.23. - Angelika blogja
06.25. - Media Addict
07.03. - Dreamworld

Nyereményjáték:
A történetben fontos szerep jut a száguldásnak és az autóversenyzésnek, így hát mostani játékunk során szintén az illegális gyorsulás világa lesz a középpontban. Olyan filmes karaktereket keresünk, akiknek lételeme a száguldás.
Minden blogon találtok egy kis infómorzsát az adott figuráról, illetve egy képet annak autójáról. Nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezek segítségével kitalálni, kire gondoltunk.
(Figyelem! A filmbeli karakter nevére gondoltunk, nem pedig a színészekére! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

Tehetséges autószerelő, aki csapatával szupergyors versenyautókat épít és versenyeztet.

a Rafflecopter giveaway