Rachel Gibson: The Trouble With Valentine's Day - Valentin-nap és egyéb őrültségek


molygoodreads
{ Szerzői honlap }

Mi tennél, ha a pasid ejtett, az amúgy stresszes munkádból kiábrándultál, és szeretnél feltöltődni, no meg valahogyan visszanyerni az önbecsülésedet? Kate Hamilton szorult helyzetében otthagyja Las Vegas csillogását, hogy az Idaho állam vadregényes vidékén fekvő kisvárosban, Gospelben vigasztalja magányos nagyapját, és mindent megtesz azért, hogy maga is erőre kapjon. Útközben megpróbál elcsábítani egy szívdöglesztő idegent, ám az kikosarazza, mire a lány komolyan kétségbe esik azon, hogy vajon lehet-e ennél elkeserítőbb a helyzete.
Lehet, hogy igen... Először is, kiderül, hogy Gospelben a legtutibb péntek esti buli a verselgető társasköri hölgyek felolvasóestje. Aztán Kate találkozik Rob Sutterrel, az egykori jéghokis fenegyerekkel, aki jelenleg a szemközti sportbolt tulajdonosa - s kiderül: ő az a szívdöglesztő idegen, aki lepattintotta! Hogy korábban Rob is megégette már magát a szerelemben, az enyhe kifejezés!
Amikor egy nap zárás után erősen kompromittáló helyzetben találják magukat Kate nagyapjának boltjában, teljes gőzzel beindul a gospeli pletykagépezet...

Kiadó: Athenaeum
Fordító: Szieberth Ádám
ISBN: 9789632934020
324 oldal, kartonált

Sorozat: Hokisok 3.
Ki? Kate Hamilton & Rob Sutter
Hol? Gospel (Idaho)
Mikor? februártól júliusig

Műfaj: jelenkori romantika
Elbeszélés módja: E/3, múlt idejű
Érzékiség: fülledt
Lezárás: boldog

Rachel Gibson ezúttal sem okoz csalódást olvasóinak. Stílusa a tőle megszokott módon könnyedén szórakoztató, története pedig ügyesen ötvözi a chick lites apró őrültségeket és az érzéki szenvedéllyel fűszerezett romantikát, miközben a lapokon itt-ott a humor is megcsillan.
„Ez a pasi ki tudja, hány fejet tört be a jégen; mit neki az ő kicsi szíve?”
Az hiszem, az alapsztori sokunknak roppant ismerősen csenghet. A hősnő szabadságolja magát hullámvölgybe került mindennapjaiból, és egy nyugalmas kisváros felé veszi útját, hogy tisztába jöhessen önmagával, s eldönthesse, hogyan tovább. A sors ekkor hozza össze egy (ex)sportolóval, akivel természetesen alaposan egymásba gabalyodnak... majd... happy end. Egyszerű, de nagyszerűen működik, akárcsak a SEP regényekben.
Bár a legutóbbi hokis kötet - Jane vékony jégen táncol - eseményei óta eltelt egy kis idő, hiszen a jég egykori ördöge, Rob, immár egyedül és visszavonultan él, s így maga a sport nem igazán része a történetnek, azért kár lenne hagyni, hogy ez eltántorítson minket az olvasástól. Az egymást ugratni mindig kész csapattársak helyett ugyanis itt pletykálkodó kisvárosi csodabogarak színesítik a hangulatos jeleneteket, sőt, egy nem várt, de szívet melengető másodszálat is rejteget a könyv.
A címszereplők, Kate és Rob, szerintem egyaránt kedvelhető, de közel sem tökéletes karakterek. Emberiek, talán ez a találó kifejezés. Hibáztak, de tanultak belőle, próbálnak változni, vívódnak, őrlődnek, és igyekeznek helyes döntéseket hozni. S meg kell mondanom, az, hogy a szerző mert egy házasságtöréssel terhes háttértörténetet adni a főhősnek, belőlem elismerést vált ki. Egyediséget ad a szereplőnek, akárcsak a mostani simára borotvált hősszerelmesek tengerében szokatlanul ható bajuszos, szakállas megjelenés. A hatalmas tetoválás ugyan már kevésbé rendkívüli, de annál vadítóbb adalék volt Rob leírásához. ;) Kate figurájában pedig az tetszett, hogy végre nem egy törékeny termetű nő, hanem magas, sportos, mégis formás, ráadásul a férfiak uralta magánnyomozói szakmában tett szert szép sikerekre.
Érzésem szerint a mély érzelmi kötődés kialakulásának kevés teret hagyott az írónő, inkább a szereplők gondolataira, s a kettejük között fellobbanó testi vonzalomra koncentrált. Szívesen láttam volna egy kicsivel több incselkedő párbeszédet és valódi közös programot, de ennek ellenére igen kellemesen szórakoztam a regény elejétől a végéig. Épp ezért szívesen ajánlom minden kikapcsolódni vágyó románckedvelőknek.

{ Kedvenc idézetek }

„… a szex sosincs ingyen: hol érzelmileg, hol fizikailag fizetünk meg érte.”
„… van olyan kapcsolat, ami a magánynál is rosszabb.”
„… az ember szívében nem csak egy szerelemnek jut hely.”

{ A regényben említett dalok }

27. oldal - Matchbox Twenty: Disease ♪ ♫ ♬
34. oldal - Tom Jones: Honky Tonk Woman ♪ ♫ ♬
62. oldal - Tom Jones: Black Betty ♪ ♫ ♬
91. oldal - Too Ra Loo Ra Loo Ra (ír népdal) ♪ ♫ ♬
128. oldal - Otis Redding: Try A Little Tenderness ♪ ♫ ♬
204. oldal - Stone Temple Pilots: Sex Type Thing ♪ ♫ ♬
237. oldal - Garth Brook: Low Places ♪ ♫ ♬
240. oldal - Tim McGraw: Real Good Man ♪ ♫ ♬

{ A sorozat }

A Chinooks Hockey Team sorozat darabjai:
1. Simply Irresistible - Jégbe zárt szívek
Georgeanne Howard & John Kowalsky
2. See Jane Score - Jane vékony jégen táncol
Jane Alcott & Luc Martineau
3. The Trouble With Valentine's Day - Valentin-nap és egyéb őrültségek
Kate Hamilton & Rob Sutter
4. True Love and Other Disasters
Faith Duffy & Ty Savage
5. Nothing But Trouble
Chelsea Ross & Mark Bressler
6. Any Man of Mine
Autumn Haven & Sam LeClaire


02.03. - Angelika blogja
02.05. - CBooks

Nyereményjáték(ok):

A könyvet megvásárlók között két darab, egyenként kétszemélyes, három napos, két éjszakás, Bled (Szlovénia) illetve Plitvicai tavak (Horvátország) helyszínű utazást sorsol ki az Athenaeum! A részletekről a kiadó honlapján és facebookján is olvashattok.

Természetesen a megszokott játék sem marad el, a miniturné keretében a regény egy példányát sorsoljuk ki a helyes megfejtők között. Minden állomáson egy, a Valentin-naphoz köthető könyv írójának nevét és címét kell az összekevert betűkből kirakni, majd a rafflecopter megfelelő mezőjébe beírni.
(Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre válaszolni az értesítő emailre.)


a Rafflecopter giveaway