A legjobb romantikus regények

Az All About Romance top100-as szavazását (részletek ebben a bejegyzésben)megirigyelve idén a Romantikus Írók Tárháza Fórumának közössége is kedvet kapott a listagyártáshoz.

A felhívásra érkeztek listák aktív fórumtagoktól, eleddig csak olvasgatóktól és 'külsős' könyvszeretőktől; szám szerint 43, amelyen 1162 voks szerepelt 126 különböző író 435 regényére. A megnevezett könyvek elsöprő többsége, 418 db, külföldi szerző, 3 kivétellel írónő tollából született.
A beérkezett szavazatok műfaj szerinti megoszlása megtekinthető az ábrán. Érdekes, hogy a top30 milyen más képet mutat, hiszen ott a paranormális románcok elsöprő fölénnyel (43%) képviseltetik magukat.

Elgondolkodtató, hogy Nora Robertstől 32, Sandra Browntól 22, Johanna Lindseytől 14 regényt (A Pénzen vett szerelem és a Mondd, hogy szeretsz azonos eredetije folytán egyként  került számításba) is megneveztek a listát beküldők, s pont emiatt nem kerülhettek be a legjobbak közé, szétaprózódtak a rájuk érkező szavazatok. Hiába, a bőség zavara. :) 
Regénycímtől függetlenül az öt legtöbbször szereplő szerző:
  • J.R. Ward  - 89 alkalom
  • Susan Elizabeth Phillips - 84 alkolom
  • Julie Garwood - 66 alkalom
  • Nora Roberts - 60 alkalom
  • Amanda Quick - 50 alkalom

A szavazás megvalósulásáért köszönet illeti Heddát, Szinnát és mindenkit, aki elküldte a listáját. Reméljük, jövőre még többen részt vesznek ebben a játékos felmérésben!


Romantikus top30 2010.


1. J.R. Ward: Síron túli szerető [Fekete Tőr Testvériség 2.] {paranormális}
Eredeti cím: Lover Eternal 2006.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 57. helyén szerepel.
Szavazásunkon 22 vokssal 498 pontot szerzett.

Rhage a Fekete Tőr Testvériség legveszélyesebb vámpírja. Nincs nála keményebb vagy gyorsabb harcos, és telhetetlenebb szerető sem. Kegyetlen átok sújtja, amelyet az Őrző szabott ki rá. Lelke sötét oldalával viaskodik, és ha egyszer alulmarad, az végzetes következményekkel jár… A gyönyörű Mary Luce Rhage védelemre szorul. Már évekkel ezelőtt elvesztette hitét a csodákban, mégis kétségbeesetten küzd annak a férfinak az oldalán, akit szeret. Az örök szerelemért. Az örök életért.


2. J.R. Ward: Megsebzett szerető [Fekete Tőr Testvériség 3.] {paranormális}
Eredeti cím: Lover Awakened 2006.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 27. helyén szerepel.
Szavazásunkon 18 vokssal 365 pontot szerzett.

A New York-i Cladwell éjszakai sötétjében halálos háború folyik a vámpírok és gyilkosaik között. A harcot a hat vámpír harcosból álló csapat, a Fekete Tőr Testvériség vívja. Zsadist közülük a legveszélyesebb, a legrémisztőbb. Zsadist, akit korábban vérrabszolgaságba kényszerítettek, még mindig viseli szenvedéssel és megaláztatással teli múltja sebhelyeit. A csillapíthatatlan dühéről és sötét oldaláról hírhedt férfitól mind a vámpírok, mind az emberek rettegnek. Egyetlen társa a harag, egyetlen szenvedélye a terror - amíg meg nem ment egy csodálatos nőt.


3. Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc [Sötét vadászok 4. (7.)] {paranormális}
Eredeti cím: Dance with the Devil 2003.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2010.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 18 vokssal 348 pontot szerzett.

Zarek kétségkívül a legmagányosabb Sötét Vadász. Évszázadok óta Alaszkában él száműzetésben. Mielőtt vámpírrá változott, római rabszolgaként elképzelhetetlen kínokon kellett keresztülmennie. Minthogy veszélybe sodorta a testvériséget, most társai az életére törnek. Astrid az igazság szűzi nimfája. Ő kapja feladatul, hogy ítélkezzen Zarek felett. A vizsgálat során számos eddig nem sejtett titok is a felszínre kerül, és a gyönyörű Astrid nemcsak a jobb sorsra érdemes embert, de a forróvérű szeretőt is megtalálja a Vadászban.


4. Amanda Quick: Becsület {történelmi}
Eredeti cím: Ravished 1992.
Magyar megjelenés: Mars Kiadó, 1993.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 46. helyén szerepel.
Szavazásunkon 12 vokssal 312 pontot szerzett.

Harriet Pomeroy, a papkisasszony, megszállott őslénykutató. Egy nap kedvenc kutatóhelyén, a Hardcastle-birtok tengerparti szikláiban megbúvó egyik barlangban legnagyobb megdöbbenésére rablott kincseket talál. Mielőbb szeretné eltávolítani kövületei közeléből a tolvajokat, ki máshoz fordulhatna hát segítségért, mint a birtok urához, St. Justin vicomte-hoz. Fogalma sincs róla, hogy St. Justin nem más, mint a „Blackthorne-i Fenevad,” akit az emberek kerülnek, akár egy leprást, mert becsületét örökre eljátszotta. És a vicomte, akinek már minden mindegy, kompromittálja Harrietet.


5. Kinley MacGregor: A kitaszított [MacAllisterek 3.] {történelmi}
Eredeti cím: Born in Sin 2003.
Magyar megjelenés: Alexandra Kiadó, 2003.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 15 vokssal 291 pontot szerzett.

A nemesi családból származó, tüzes skót leány szinte mindent feláldozna szeretett Felföldjéért - még egy veszélyes férfihoz is hajlandó feleségül menni, akitől mindenki retteg, de akinek ő képtelen ellenállni.


6. Julie Garwood: Váltságdíj [Felföldi urak 2.] {történelmi}
Eredeti cím: Ransom 1999.
Magyar megjelenés: Gabo Könyvkiadó Kft 2007.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 64. helyén szerepel.
Szavazásunkon 13 vokssal 285 pontot szerzett.

Hatalom és ármány, szenvedély és hűség, igazság és becsület árad Julie Garwood könyvéből. Az Oroszlánszívű Richárd halála után sötét korszak köszönt Angliára a hataloméhes király és mohó talpnyalói zsarnoki uralma alatt. Az embert próbáló idők egyik áldozata Gillian, aki még egészen kisgyermek, amikor a kegyetlen és törtető Alford báró lemészárolja apját és kettészakítja családját. Alford mindenáron vissza akarja szerezni a despota János király drágakövekkel kirakott ládikáját, és éktelen haragra gerjed, amikor a kincs kisiklik ujjai közül - és több mint egy évtizedre eltűnik. Tizennégy évvel később, a gyönyörű ifjú hölggyé serdült Gillian a két skót nemzetségfő, Ramsey Sinclair és Brodick Buchanan személyében látja a kulcsot, melynek segítségével megfejtheti gyermekkora titkait. A vakmerő és ravasz skótok támogatásával, valamint új barátnőjére és egyben szövetségesére, Bridgid KirkConnellre támaszkodva Gillian végül szembeszáll a sötét lelkű és gátlástalan Alford báróval, aki elvette tőle otthonát, szétzúzta családját, bemocskolta apja jó hírét. Ám a hős harcosok mellett Gillian és Bridgid azt is megtanulja, hogy a vágy is könnyen hódító fegyverré válhat, az árulás egyetlen pillanat alatt megöli a bizalmat... és mindent kockára tesz azzal, ha megadja magát egy nem várt szerelem csábításának.


7. Susan Elizabeth Phillips: Törékeny szív [Chicago Stars 5.] {mai modern}
Eredeti cím: This Heart of Mine 2001.
Magyar megjelenés: JLX Kiadó, 2003.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 40. helyén szerepel.
Szavazásunkon 15 vokssal 268 pontot szerzett.

Molly-ba időről-időre belebújik a kisördög. Hogy ilyenkor miért érzi szükségét alávetni magát egy fodrász kezeinek, ő maga sem tudja, de ha drámai változás megy végbe a frizuráján, annak mindig valami őrültség a vége. Ilyen volt az is, amikor eladományozta tizenötmillió dolláros örökségét. 27 évesen butácska tinilányként bálványozza a Chicago Stars semmitől vissza nem riadó, görög isten külsejű futballjátékosát. Arra azonban ő sem számított, hogy az első adandó alkalommal beleveti magát a férfi ágyába s álmában elcsábítja. De Kevint sem abból a fából faragták, aki szó nélkül tűri az erőszakot. Vagy elakadt volna a szava a szenvedélytől? Egy biztos: az egyéjszakás kalandnak lesz folytatása.


8. Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók {mai modern}
Eredeti cím: Kiss an Angel 1993.
Magyar megjelenés: Aquila Könyvkiadó, 1999.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 43. helyén szerepel.
Szavazásunkon 12 vokssal 266 pontot szerzett.

A regény cselekménye napjainkban játszódik, mégis kissé régimódi bonyodalommal indul: a csinos, elkényeztetett Daisyt apja megzsarolja: vagy nőül megy egy bizonyos férfihoz, vagy bevonul a dutyiba felelőtlen költekezése nyomán támadt adósságai miatt. A lány, kelletlenül bár, de a házasságot választja. Újdonsült férjének, Alex Markovnak, aki éppoly mogorva, mint amilyen jóképű, nem áll szándékában a hősszerelmest játszani e mellett az elkényeztetett, üresfejű nő mellett; a felső tízezer csillogó világából egyenesen lerobbant vándorcirkuszába vonszolja a lányt, és elhatározza, hogy megszelídíti a saját törvényei szerint. Ádáz küzdelem veszi kezdetét, mely számtalan meglepetést tartogat.


9. Kresley Cole: Vámpírharc [Halhatatlanok 3.] {paranormális}
Eredeti cím: Wicked Deeds on a Winter's Night 2007.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2010.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 15 vokssal 253 pontot szerzett.

Bowen MacRieve, a Lykae klán harcosa kis híján belepusztul, amikor elveszíti az egyetlen neki rendeltetett nőt. A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel – míg össze nem hozza a sors ellenségével, és legsötétebb vágyai lángra gyúlnak a vadító találkozástól. Amikor a gonosz erők a lány ellen szövetkeznek, a harcos minden erejét latba veti, hogy megmentse őt. Ellenállhat-e a lány a testét-lelkét követelő Bowennek, vagy mindent kockára tesz harcias védelmezőjéért, ha sikerül legyőzniük az őket körülzáró gonoszt


10. J.R. Ward: Életre keltett szerető [Fekete Tőr Testvériség 4.] {paranormális}
Eredeti cím: Lover Revealed 2007.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 11 vokssal 235 pontot szerzett.

Butch O’Neal természeténél fogva harcos. A nehéz életutat bejárt, egykori gyilkossági nyomozó az egyetlen ember, aki valaha is bebocsátást nyert a Fekete Tőr Testvériség belső köreibe. Ő azonban egyre nagyobb szerepet akar vállalni a vámpírok világában, és az alantasok ellen folytatott harcukban. Ha nem kaphatja meg a vámpír lányt, akit szeret, akkor legalább a testvérek oldalán akar harcolni. A sors azonban megátkozza azzal az egy dologgal, amire vágyik. Amikor feláldozza magát, hogy megmentsen egy vámpírt a gyilkosoktól, a háború legsötétebb hatalmának esik áldozatául. Haldoklik, ezért a testvériség Marissát hívja segítségül, hogy visszahozza az életbe, de talán még az ő szerelme sem elég ahhoz, hogy megmentse.


11. J.R. Ward: Éjsötét szerető [Fekete Tőr Testvériség 1.] {paranormális}
Eredeti cím: Lover Awakened 2005.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2008.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 76. helyén szerepel.
Szavazásunkon 10 vokssal 234 pontot szerzett.

A New York-i Cladwell éjszakai sötétjében halálos háború folyik a vámpírok és gyilkosaik között. A harcot a hat vámpír harcosból álló csapat, a Fekete Tőr Testvériség vívja. Zsadist közülük a legveszélyesebb, a legrémisztőbb. Zsadist, akit korábban vérrabszolgaságba kényszerítettek, még mindig viseli szenvedéssel és megaláztatással teli múltja sebhelyeit. A csillapíthatatlan dühéről és sötét oldaláról hírhedt férfitól mind a vámpírok, mind az emberek rettegnek. Egyetlen társa a harag, egyetlen szenvedélye a terror - amíg meg nem ment egy csodálatos nőt.


12. Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad [Sötét vadászok 2. (4.)] {paranormális}
Eredeti cím: Night Pleasures 2002.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2010.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 14 vokssal 219 pontot szerzett.

Kyrian gyönyörű férfi, kidolgozott izmokkal, aranybarna bőrrel, áradó erotikával, jó humorral, intelligenciával, bátorsággal megáldva… érthető, hogy Amandát elbűvöli, aki nemrég csalódott a nagybetűs szerelemben. A szenvedély kölcsönös, de Kyrian szörnyű titkot rejteget a lány elől. A férfi ugyanis vámpír, egy rettegett Sötét Vadász, aki kétezer éve küzd az aljas démon Desideriusz ellen. Eljött a leszámolás ideje, és Amandával az oldalán talán Kyrian most le tudja győzni a démont, ha elég erős a szerelmük.


13. Jennifer Crusie: Fogadj rám {mai modern}
Eredeti cím: Bet Me 2004.
Magyar megjelenés: Kelly Kft, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 16. helyén szerepel.
Szavazásunkon 10 vokssal 214 pontot szerzett.

A 33 éves Minerva Dobbst két hónap után kíméletlenül lapátra teszi a barátja, mert a lány nem hajlandó lefeküdni vele. Min dúl-fúl, leginkább azért, mert így húga három hét múlva tartandó esküvőjére kísérő nélkül marad. Így aztán kapóra jön, amikor véletlenül fültanúja lesz, amint ex-pasija fogadást köt egy üzlettársával, hogy az nem tudja Mint ágyba vinni egy hónap alatt. Az illető Calvin Morrisey, aki a nőfaló macsók közül is kitűnik, és mindig nyerésre játszik, ha a női szívek meghódítása a tét. Min hagyja magát felszedni. Hátsó szándék vezérli: ha egy hónapon át az orránál fogva tudja vezetni Calvint, a férfi elveszíti a fogadást, neki viszont lesz kivel mennie húga küszöbön álló lagzijára. Ám az első randi végére lemond a tervről. Amikor elköszönnek egymástól, mindketten remélik, a búcsú örökre szól. Csakhogy a sors más terveket szövöget számukra: Min és Cal képtelenek távol tartani magukat egymástól. Közben előkerül Min féltékeny ex-pasija, Cal elszánt ex-nője, és megjelennek a segítőkész barátok, akik persze mindenbe beleütik az orrukat. Számolatlanul fogy az édes, csokimázas fánk, számtalan szebbnél-szebb nyitott orrú cipő tűnik fel, megismerhetjük a káoszelméletet, és kiderül, hogy a legnagyobb hazárdjáték nem más, mint a szerelem.


14. Julie Garwood: A titok [Felföldi urak 1.] {történelmi}
Eredeti cím: The Secret 1992.
Magyar megjelenés: Gabo Könyvkiadó Kft 2006.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 61. helyén szerepel.
Szavazásunkon 10 vokssal 202 pontot szerzett.

Judith Hampton gyönyörű, büszke és hűséges lány. Gyermekkori barátnője állapotos, és Judith megígérte neki, hogy mellette lesz a nehéz pillanatokban. De más oka is volt, hogy elhagyja sivár angliai otthonát, és megtegye a Felföldre vezető hosszú utat. Találkozni akart soha nem látott apjával, a Maclean nemzetség urával. Semmi nem készíthette fel azonban a barbár skót harcos látványára, aki azért érkezett, hogy elkísérje a földjére. Maitland, nemzetségének vezetője, büszke és hatalmas nagyúr, olyan ellenállhatatlan vonzerővel, amilyennel Judith még soha nem találkozott. A hagyományok tisztelete és az új utak keresése csap itt össze, de Judith még szenvedélyes vitáik közepette is élvezi a férfi gyengéd csókjait és gondos törődését. Maitland-t elképeszti a lány bátor fellépése, elbűvöli üdesége, rabul ejti gyengéd természete, és hagyja, hogy magával ragadja Judith szerelme. Semmi sem árthat a vonzalomnak vagy a bizalomnak, melyet a férfi iránt érez. Még a féltve őrzött titok sem, mely meghiúsíthat egy fontos szövetséget vagy a szerelmek legcsodálatosabbikát!


15. J.R. Ward: Megbosszult szerető [Fekete Tőr Testvériség 7.] {paranormális}
Eredeti cím: Lover Avenged 2009.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2010.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 10 vokssal 200 pontot szerzett.

Rehvenge, az alvilág drogbárója a városba érkezett. Kétes hírneve miatt egy titokzatos megbízótól azt a feladatot kapja, hogy ölje meg Wrath-t, a Testvériség vezetőjét. Rehvenge származása hétpecsétes titok, ha kitudódik, egy életre száműzhetik… Eddig kerülte az összetűzést a Testvériséggel, s bár a húga az egyik testvér asszonya, most viszont nincs válaszút. Miközben a múltbeli események és a titok mázsás súlyként nehezednek rá, Rehvenge ahhoz a vámpír lányhoz menekül, aki sötét életében a fényt jelenti, akit még nem hálózott be a korrupt világ és aki megválthatja az örök szenvedéstől.


16. Susan Elizabeth Phillips: Játék az élet [Amerikai hölgyek 2.] {mai modern}
Eredeti cím: Lady Be Good 1999.
Magyar megjelenés: Aquila Könyvkiadó, 2001.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 9 vokssal 194 pontot szerzett.

Emma jól nevelt, csinos hölgy, aki egy régimódi leányiskola igazgatónője és semmi tapasztalata nincs a férfiakkal. Mégis szert tesz egy vőlegényre - vagy inkább az őrá -, akit ki nem állhat és nem tud megszabadulni tőle. Rádöbben, hogy el kell veszítenie a jó hírét. Csak a teljes és végső romlottság mentheti meg a nem kívánt házasságtól. Így Texasba utazik. Kenny, a világhírű sportoló a kísérője, méghozzá kényszerből. Épp eltiltották a versenyzéstől, s most ezt a feladatot kapja edzője nejétől, aki megígéri, hogy közbenjár érte. Feltéve, ha jól viselkedik. Így Kenny-nek a karrierje múlik azon, vissza tudja-e szerezni jó hírét. Csakhogy a gondjaira bízott nőnek szögesen ellentétesek a céljai.


17. J. R. Ward: Feloldozott szerető [Fekete Tőr Testvériség 5.] {paranormális}
Eredeti cím: Lover Revealed 2007.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 10 vokssal 177 pontot szerzett.

A könyörtelen Vishous pusztító átokkal kénytelen együtt élni, és azzal a rémisztő képességgel, hogy a jövőbe lát. Az apja által vezetett harcosok táborában nőtt fel, ahol sokszor bántalmazták. A testvériség tagjaként nem érdeklik az érzelmek, csupán az Alantasok Társaságával folytatott háború. Mégis egy emberi lény, Jane Whitcomb doktornő menti meg a biztos haláltól, akinek feltárja lelkét és szenvedéseit, és életében először megtapasztalja az igaz szerelmet. Sorsát azonban így sem kerülheti el, hiszen előre látta; a nőnek nincs helye az életében.


18. Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz [Cat & Bones 1.] {paranormális}
Eredeti cím: Halfway to the Grave 2007.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 9 vokssal 174 pontot szerzett.

Senki sem hisz a vámpírokban. Catherine azonban tudja az igazságot. Anyját egy vámpír erőszakolta meg, ezért bosszúból a félvámpír lány évek óta üldözi az élőhalottakat, hátha egyszer a tettes is horogra akad. Egy nap azonban óvatlanul besétál a vámpír fejvadász csapdájába. Bones az egyik vámpírmester, akit gyilkos horda üldöz, így ajánlatot tesz Catnek; együtt talán legyőzhetik a hordát és felkutathatják Cat apját, de ahhoz a lánynak előbb osztoznia kell Bones sorsában; vámpír harcossá kell válnia.


19. Amanda Quick: Botrány {történelmi}
Eredeti cím: Scandal 1991.
Magyar megjelenés: Mars Kiadó, 1992.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 10 vokssal 171 pontot szerzett.

A kor megítélése szerint Miss Emily Faringdon bizony nem kimondottan szép lány, s huszonnégy évével kicsit már idősecske is. Ráadásul múltjában ott éktelenkedik a Balszerencsés Esemény, amely-lyel jó hírén letörölhetetlen foltot ejtett. Little Dip-pington lakói - és maga a lány is - pontosan tudják, hogy semmi esélye többé a férjhez menésre. Ám mindannyiuk legnagyobb megdöbbenésére megjelenik a színen Simon, Blade titokzatos, nagy hatalmú grófja, és az oltár elé vezeti Emilyt. Hamarosan kiderül azonban, hogy a lánykérés oka legkevésbé sem a férfi szerelme.


20. Julie Garwood: A menyasszony [Kézfogó 1.] {történelmi}
Eredeti cím: The Bride 1989.
Magyar megjelenés: Gabo Könyvkiadó Kft 2007.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 19. helyén szerepel.
Szavazásunkon 9 vokssal 170 pontot szerzett.

Alec Kincaid, a leghatalmasabb skót uraság a király parancsára nősülni kényszerül. Angol lányt kell elvennie. Jamison báró legkisebb lánya, Jamie a választottja. Attól a pillanattól, hogy először megpillantotta a büszke és gyönyörű angol lányt, felkavarodott benne valami kínzó vágy, hogy megérintse, kényeztesse, birtokolja... örökre. Jamie az a nő, aki pontosan megfelel egy rettenthetetlen harcos elvárásainak.Ám a házastársi eskü kimondásakor Jamie titkos fogadalmat tesz: soha nem ajándékozza meg szerelmével a felföldi barbárt. A férfi képviseli mindazt, ami ellen a szíve lázad - vad, gőgös akarnok, akinek nyers, de vonzó külseje és csábító ölelése felperzseli a lány vérét. Mégis, amikor furcsa balesetek történnek, és lábra kap a pletyka, hogy Alec megölte első feleségét, valami ismeretlen, a vágynál is sokkal veszélyesebb erő készül legyőzni az ébredő szerelmet.


21. Susan Elizabeth Phillips: Apafogó [Chicago Stars 3.] {mai modern}
Eredeti cím: Nobody's Baby But Mine 1997.
Magyar megjelenés: Victoria Kiadó, 2008.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 28. helyén szerepel.
Szavazásunkon 9 vokssal 169 pontot szerzett.

Dr. Jane Darlington, a zseniális fizikaprofesszor a 34. születésnapján rádöbben, hogy valami hiányzik az életéből: egy gyerek. Bár kétségbeesetten vágyik rá, férjet nem akar. Megtalálni a megfelelő apát azonban nem is olyan könnyű. Jane csodabogárnak érezte magát gyerekkorában átlagon felüli intelligenciája miatt, s elhatározta, hogy gyermekét meg fogja kímélni ettől a szenvedéstől. Vagyis egy nagyon különleges férfit kell választania nemzőapának. Valakit, aki nagyon... nos... buta.


22. Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett [Bridgerton család 2.] {történelmi}
Eredeti cím: The Viscount Who Loved Me 2000.
Magyar megjelenés: Gabo Könyvkiadó Kft 2010.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 8. helyén szerepel.
Szavazásunkon 10 vokssal 164 pontot szerzett.

Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak.


23. Judith McNaught: Whitney, kedvesem [Westmoreland család 2.] {történelmi}
Eredeti cím: Whitney, My Love 1984.
Magyar megjelenés: Magyar Könyvklub, 2002.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 38. helyén szerepel.
Szavazásunkon 8 vokssal 161 pontot szerzett.

Whitney Stone már a keresztnevével feltűnést keltett a tizenkilencedik század elején Angliában. Földbirtokos apja szántszándékkal adott neki fiúnevet, hogy ezzel is kifejezze csalódottságát. Az eszes, vadóc kislány az apja véleménye szerint túlságosan önálló, és korántsem viselkedik kifogástalan úrikisasszonyként. Csakhogy Whitneyt Párizsban élő nagybátyja és annak szerető felesége felkarolják. Bevezetik az úri társaságba, és gondoskodnak róla, hogy rendkívüli bája, értelme kibontakozhasson, s ámulhasson rajta ország-világ. Hanem ez még mindig kevés a boldogsághoz, amelyért a lánynak kemény küzdelmet kell vívnia. Apja ugyanis elherdálja Whitney hozományát, mi több, a háta mögött eljegyzi Westmoreland hercegével, a kéjenc főrenddel, aki szemet vetett rá, és százezer fontot sem sajnál érte. Mit bánja Martin Stone, hogy a lánya mást szeret! Vajon a szerelem ereje elegendőnek bizonyul, hogy a sors szeszélye állította akadályokon túljutva a gyönyörű leány végre révbe jusson?


24. Sherrilyn Kenyon: Álomszerető [Sötét vadászok 1.] {paranormális}
Eredeti cím: Fantasy Lover 2002.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 8 vokssal 155 pontot szerzett.

Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti.


25. J. D. Robb: Meztelenül a halálba [Halálos 1.] {krimi}
Eredeti cím: Naked in Death 1995.
Magyar megjelenés: Gold Books, 2001.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 24. helyén szerepel.
Szavazásunkon 8 vokssal 147 pontot szerzett.

Eve Dallas, a New York-i rendőrség hadnagya egy könyörtelen gyilkos után nyomoz. Tíz év tapasztalatával a háta mögött tudja, hogy ha túl akarja élni, csak az ösztöneiben bízhat. És minden figyelmeztetés ellenére belehabarodik Roarke-ba, egy ír milliárdosba – aki egyben gyanúsított is abban az ügyben, amiben Eve nyomoz. De a szenvedélynek és a csábításnak sajátosak a törvényei. Eve annak a férfinak a karjai között találja magát, akiről semmit sem tud – kivéve azt, hogy mindennél fontosabb számára a közelsége.


26. Susan Elizabeth Phillips: Álom, édes álom [Chicago Stars 4.] {mai modern}
Eredeti cím: Dream a Little Dream 1998.
Magyar megjelenés: Victoria Kiadó, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 53. helyén szerepel.
Szavazásunkon 7 vokssal 145 pontot szerzett.

Rachel Stone mellől végképp elszegődött a szerencse. Pénze nincs. Otthona és állása sincs. Van viszont egy ötéves fia, akiről gondoskodnia kell és egy fekete füstöt okádó kocsija. A járgány éppen az előtt az autósmozi előtt köhögi ki a lelkét, amelyet Gabe Bonner, a szívtelen férfi renovál, akiből kiveszett az élni akarás. Mindenki által imádott feleségét és tökéletes fiát elvesztette egy autóbalesetben, feladta sikeres állatorvosi hivatását, s önmaga árnyékaként tér vissza szülővárosába. Semmire sem vágyik jobban, minthogy mindenki békén hagyja, különösen a gyönyörű, önérzetes, számkivetett, tehetséges bajkeverő. Menekül Rachel elől, aki iránt legnagyobb megdöbbenésére szinte azonnal fellobban benne a szexuális vonzalom, amelyről azt hitte, meghalt a feleségével együtt. Még inkább menekül Rachel fia elől, aki túl sok fájdalmas emléket ébreszt benne. Talán az oroszlánszívű Rachelt az ég küldte, hogy megmentsen egy zord, makacs férfit. Egyikük sem akar kapcsolatot, de a szerelemnek és a vonzalomnak, amelyet egymás iránt éreznek, nem tudnak ellenállni. Két kedves szerelmes indul el a szív mulatságos, megható útján oda, ahol az álmok valóra válnak.


27. Susan Elizabeth Phillips: Csak te kellesz [Chicago Stars 1.] {mai modern}
Eredeti cím: It Had To Be You 1994.
Magyar megjelenés: Victoria Kiadó, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listájának 15. helyén szerepel.
Szavazásunkon 7 vokssal 144 pontot szerzett.

Cal Bonner, Kevin Tucker és Dean Robillard mind-mind révbe értek már a Susan Elizabeth Phillips tollából megjelent Chicago Stars-os széria köteteiben. A magyar olvasók nem ismerhetik viszont még a csapat edzőjének, Dan Calebow-nak és tulajdonosának, Phoebe Somerville-nek viharos és szenvedélyes szerelmi történetét, akikkel epizódszerepekben már többször találkozhattunk, például A várom a párom vagy a Törékeny szív című könyvekben. Nos, ezt a hiányt igyekszik pótolni a Csak te kellesz!, mely igazi, hamisítatlan Susan Elizabeth Phillips gyöngyszem.


28. J. R. Ward: Halhatatlan szerető [Fekete Tőr Testvériség 8.] {paranormális}
Eredeti cím: Lover Mine 2010.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2010.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 7 vokssal 141 pontot szerzett.

John Matthew valódi kilétét homály fedi. A Testvériség befogadta, de senki sem tudja, honnan jött, vagy ki is ő valójában. Pedig halott testvérük, Darius tért vissza új testben, új küldetéssel. Miközben Johnt személyes bosszú fűti, szembekerül a megtestesült Gonosszal, akinek legyőzéséhez mindkét énjére szüksége lesz. Xhex, a bérgyilkosnő, titokban régóta szenvedélyesen vágyik Johnra. Egy szeretőjét már elvesztette, ezért nem akarja, hogy egy újabb értékes férfi is áldozatul essen a háborúnak. Azonban hamarosan rájön, hogy a szerelem, akárcsak a végzet, elkerülhetetlen.


29. Jeaniene Frost: Karó és sírhant [Cat & Bones 2.] {paranormális}
Eredeti cím: One Foot in the Grave 2008.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2010.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 8 vokssal 139 pontot szerzett.

Cat új életet kezdett. Négy éve búcsút intett a vámpírvadászatnak, és ezzel együtt a szerelem is kopogtatott nála. Egy barátnőjének esküvőjén azonban váratlanul Bones lép oda hozzá, éppen időben. Valaki Cat vesztét akarja, és a szövetségesek újra kénytelen összefogni, hogy az áruló nyomára bukkanjanak.


30. Karen Rose: Halj meg értem [Daniel Vartanian 1.] {krimi}
Eredeti cím: Die for Me 2007.
Magyar megjelenés: Ulpius-ház, 2009.
A könyv az AAR 2010 évi top100-as listáján nem szerepel.
Szavazásunkon 7 vokssal 139 pontot szerzett.

Az első áldozatra Philadelphiában, egy hófödte területen bukkantak. Majd sorra jöttek a többiek… Egy sír még üresen áll – a gyilkos visszatér. Vito Ciccotelli nyomozó egy archeológusnő segítségét kéri, hogy kiderítsék, pontosan mi is rejtőzik a csonttá fagyott földben. Sophie-t teljesen felkészületlenül éri a látvány, az eltemetett áldozatok rémisztő képe éjjel-nappal kísérti. A sorozatgyilkos vérfagyasztó játszmába kezdett, amiből nincs kiszállás. Nem torpan meg, semmi nem riasztja el ördögi tervétől. Még egy sír várja lakóját. Még egy áldozatnak sikítania kell… és a nő még csak nem is sejti, hogy végzete csupán karnyújtásnyira áll tőle. Ed Munch, akár Hannibal Lecter, korunk kiszámíthatatlan, egyszerre bomlott elméjű és zseniális gyilkosa, akinek az ölés művészet.