Sarina Bowen & Elle Kennedy: Stayamazongoodreads

beleolvasó webpage
Hailey Taylor Emery, aki a Fetch-nél, egy virtuális asszisztensi szolgáltatásnál dolgozik, úgy sejti, egyik kliensük nem más, mint a népszerű jégkorongozó, Matt Eriksson. S habár teljességgel szabályellenes, hogy az ügyfelek aktáiba betekintsen, 95% bizonyossággal állítható, hogy napjai jókora részét teszi ki, hogy élete plátói szerelmének üzeneteket küldözgessen, és amiben lehet a férfi segítségére legyen. S mivel még mindig legutóbbi kapcsolatában szerzett sebeit nyalogatja, nem zárkózik el egy kis online flörtöléstől sem. A gond akkor kezdődik, amikor találkozniuk kellene. Szemtől szembe. Mert attól aztán totálisan bepánikol.
Matt Eriksson számára nem ismeretlen a szívfájdalom. Még nem sikerült túltennie magát romba dőlt házasságán, és mintha csapattársai között ő lenne az egyetlen, aki tisztában van azzal, hogy a hoki és a tartós kapcsolatok egymásnak ellentmondó fogalmak. Alig látja a gyerekeit, az exneje őrületbe kergeti, és az egyetlen, aki látszólag igazán megérti őt, nem hajlandó találkozni vele. De nincs semmi, amit néhány szuper helyre szóló belépőjeggyel ne lehetne megoldani. Hailey nem is képes ellenállni a csábításnak. Ahogyan Matt sem képes ellenállni Hailey-nek. S milyen jó, hogy nem is kell...

Sarina Bowen és Elle Kennedy könyvei még borongósabb napjaimon is képesek jobb kedvre deríteni. Így történt ez a Stay esetén is, amely tökéletesnek bizonyult arra, hogy kiszakítson a nyűgös valóságból.
Azt hiszem, akár ki is jelenthetem: ez a szerző páros sosem okoz nekem csalódást. Bár a jégkorong iránti őszinte rajongásuk és a vicces párbeszédek örök elemek a regényeikben, vitathatatlan, hogy románc terén igyekeznek mindig valami újjal előrukkolni. Ezúttal épp egy lassan szárba szökkenő, második-esély-a-boldogságra típusú love storyt álmodtak a lapokra. A történet egészen egyszerű, a cselekmény fordulatai néhol előre sejthetőek, ugyanakkor a humoros, gördülékeny stílus, no meg a kimondottan valóságosnak érződő karakterek elérték, hogy kellemes élménnyé váljon a kötet. Voltaképp elejétől a végéig imádtam az egészet úgy, ahogy volt.
“… life doesn’t let you choose only the changes you want.”
S hogy is ne tettem volna, hiszen Matt és Hailey az egyik legkedvelhetőbb főszereplő páros, akikkel csak találkoztam eddigi olvasmányaimban. A pasi végtelenül türelmes és megértő, csak úgy olvadoztam tőle. A nő pedig szintúgy elképesztően jól eltalált karakter a maga két lábbal a földön állok, ámde ha szembe találom magam a kedvenc sztársportolómmal, totális lükeként vagyok képes viselkedni módján. Ráadásul tökéletesek egymásnak. Közel azonos korúak, mindketten sikeres karrierrel büszkélkedhetnek, s mindketten nemrégiben estek túl a válásukon. Persze így egyiküknek és másikuknak is megvan a maga kis kapcsolati gondok csomagocskája, ám legnagyobb örömömre józan belátással kezelték életük hirtelen változását. S bár érezhetően szereztek sérüléseket, begyűjtöttek egy jó adag bizonytalanságot és kétséget, úgy éreztem, mindezt hihetően és elfogadhatóan tálalták a szerzők. S talán pont ezért, a nyűglődés messze nem volt vészes, s ami dráma adódott, az sem volt túlspilázva. S ha már itt tartunk, szeretném kiemelni, mennyire tetszett, hogy egyik fél exét sem állították úgy be, mintha maga lenne az ördög reinkarnációja. Persze, akadtak gondok, de nem egyikük sem volt kegyetlen vagy igazán rosszindulatú.
Szóval a Stay egy amolyan kellemes, könnyed kikapcsolódás, amiben csodásan keverednek az édesen romantikus, tüzesen szenvedélyes és kacagtatóan jópofa pillanatok. Tényleg csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, adjon esélyt ennek a könyvnek, még inkább a sorozatnak, mert nagyszerűen fog szórakozni.

Kedvenc idézet:
“The best things in life are the ones you don't expect.”

Zene a könyvben:


♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőknek!
➤ My review on goodreads.