Vendégblog - Exina olvasmányai (1) - Gena Showalter - Wicked Nights

Gena Showalter – Wicked Nights

A mennyek leghatalmasabb seregének vezetőjét, Zacharelt olyan veszélyesnek, olyan könyörtelennek tartják, hogy ha nem elég óvatos, akár szárnyait is elveszítheti. Ez a jégszívű harcos soha, semmi elől nem hátrál meg, míg egy sebezhető ember sosem ismert érzéki vággyal nem csábítja.
Általa el nem követett bűnnel vádolt Annabelle négy évet töltött a bűnözők elmegyógyintézetében. Démonok követték minden mozdulatát, mert királyukat semmi sem állíthatja meg, hogy megszerezhesse őt. Zacharel a lány egyetlen reménye az életben maradásra. A pokol tüzénél lángolóbb érintésű, durva angyal vajon a megváltást vagy a végső kárhozatot hozza-e el számára?

Hónapokig vártam erre a könyvre, mert nagyon érdekelt Zacharel története. Kíváncsi voltam, hogy a mindig titokzatos, hallgatag, érzelmek nélküli angyal hogyan viselkedik egy romantikus szituációban.
A történet nagyon jó, koherens, minden mindennel összefügg, és van jelentősége, a fordulat pedig teljesen letaglózott. Zacharel angyali hadserege igazán különleges, meggyötört testű és lelkű angyalokból áll. Imádtam, ahogy piszkálták Zacharel-t… Epedve várom a többi részt. A következő rész Koldo könyve lesz, aki engem Zsadist-ra emlékeztet a Fekete Tőr Testvériségből. Ráadásul a könyvcímek is hasonlóak: Beauty AwakenedLover Awakened.
A Lordok is megjelentek, fantasztikusak, mint mindig! Kár, hogy ilyen kevés szerep jutott nekik, de persze ez most nem az ő könyvük. Zacharel-lel sajnos nem kerültünk közel egymáshoz (és ez már így is marad). Tulajdonképpen ez a könyv róla szólt. Úgy értem, nem kimondottan Zacharel és Annabelle egymásra találásáról, hanem inkább csak Zacharel-ről. Annabelle az a tényező, aki mozgásba hozta az eseményeket. Annabelle eszköz: a főgonosz számára a bosszú eszköze, Zacharel számára pedig az egyetlen esély arra, hogy legyőzze, elengedje a múlt árnyait, és hogy megértse a valódi küldetését, mint angyal. Komoly leckét kapott az Istenétől, az biztos. De szerencsére Annabelle nem egy tehetetlen nőcske, aki szempillarebegtetve várja, hogy megmentsék, hanem hasonlóan Showalter többi hősnőjéhez, van benne „spiritusz”… Bátor, okos, és erős. Semmilyen körülmények között nem adja fel a harcot. Mindezekkel, és szarkasztikus humorával, éles megfigyelőképességével pillanatok alatt leveszi Zacharel-t a lábáról…

De vannak a könyvvel komoly problémáim:
- nem tetszettek az erotikus részek: lagymatagok, lassúak, szenvedélymentesek, hiányzott az izzás;
- hiányoltam a Lords of the Underworld-ben megszokott humort – persze, ott sem minden rész egyformán humoros. Ezt a könyvet leginkább Amun könyvéhez tudnám hasonlítani a humoros jelenetek mennyiségét tekintve – ahogy Zacharel, Amun sem egy mókamester…
- a végső harc túl gyors és kapkodós; Showalter szépen elővezeti az eseményeket, titokzatoskodik, izgalomban tartja az olvasót, és végül pikk-pakk
- Annabelle és Zacharel néhány közös fejezete unalmas és – megkockáztatom – felesleges. Három fejezet csak csókokról! Egy az első csókokról folytatott diskurzusról, egy az ő első csókjukról, további egy fejezet egy csókokról szóló alkuról.

Volt még sok apró dolog, ami nem tetszett:
- Annabelle démonná változása erős érzelmek hatására – aztán ha megnyugszik, visszaváltozik, mint Hulk. Persze, volt jelentősége, de én behaltam a röhögéstől.Ráadásul emiatt történt egy incidens, annak is Zach itta meg a levét: szegény, még egy dolog miatt gyötörhette magát.
- a Deity külső megjelenése, mint öregember – ne már!
- démonok, akik láthatatlanul a halandók vállán üldögélnek, és bűnökre csábító dolgokat suttognak a fülükbe... ugyan már!
- Fitzherbert doktor Fitzpervert-ként való emlegetése – akárcsak a Bridget Jones-ban – hú, hát ez nem szép dolog …

Az tetszett eddig a Gena Showalter által megalkotott világban, hogy olyan eredeti és egyedi, nem klisékből és ósdi elképzelésekből építkezik, erre tessék!
Lehet, hogy túlzottak voltak az elvárásaim, a LotU-ból kiindulva és a gyönyörű borítót nézegetve valami igazán különlegesre számítottam. Sajnos nem kaptam meg, de töretlen lelkesedéssel és bizakodással várom a következő részt.

Sorozat: Angels of the Dark 1.
Műfaj: paranormális romantikus
Harlequin H&G, 2012. június
goodreads 

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.