Viszlát 2012, helló 2013!

Szinte hihetetlen, de kis netkuckóm immár betöltötte a harmadik évét. 2010 januárja óta bitorlom a net ezen kis szegletét. Ami egy új évi próbának indult, szeretett, néha nehéz pillanatokat szerző, néha arcra mosolyt varázsoló, állandó részemmé vált, és ha le kellene mondanom róla, biztosan nem bírnám túl sokáig. 
Köszönet mindazoknak, akik az elmúlt években ide kattintok, s remélem, hamarosan ismét vendégeim lesznek!

Évfordulók alkalmával sokan számvetést készítenek. Nos, én nem fogok :), hiszen:
“The past is dead. Tomorrow will become whatever decision you make it." (Acheron)
Ellenben íme pár ötletem, amelyeket szeretnék megvalósítani az új esztendőben:
  • Sajnos, Szinna, kedves vendégbloggerem, nehéz hónapokat él, ezért a nagy csend tőle. Remélem, hamarosan ismét kisüt felette a nap, és újra itt lesz velünk! Ám, hogy addig se maradjunk friss gondolatok nélkül, reményeim szerint újabb hölgye(ke)t fogok meginvitálni, hogy alkalmasint ossza('k) meg velünk, mit gondolt(ak) egy-egy olvasmány(uk)ról. Bízzom benne, sok érdekes könyvet fogunk így megismerni!
  • Imádom az idézeteket. Szívesen csempészek az értékelésekbe is pár sort az éppen elfogyasztott regényekből, de gyakorta sokkal több szösszenetet jegyzetelek ki, mint amit ily' módon meg tudok osztani. Ezért is találtam ki múlt évben az idézetek aloldalt. Szégyenletes módon el vagyok vele maradva. :S Nagyon szeretném naprakész állapotba hozni, és folyamatosan vezetni.
  • S továbbra is az idézet mániánál tartva: Állandó rovatként beköltözik hozzám a Heti megidéző. Lesz, hogy régi kedvencről törlöm le az idő porát, s lesz amikor az aktuális kiszemeltből ragadok ki pár sort. S mivel az utóbbi időben olyan oldalakon, mint a pinterest, tumblr, piccys, weheartit igen sok időt töltöttem, biztosan hozok képeket is a szép gondolatok mellé.
  • Kiforratlan rovatötlet még csupán, de a fenn nevezett oldalak böngészése közben olyan fotók, rajzok keverednek elém, amelyekre tekintve az agyam azonnal előhív egy-egy regényt, főhőst, hősnőt, szerelmet. Ti nem szoktatok így lenni? Időről időre szívesen mutatnék néhány ilyet. Talán apró nyereményekkel inspirált játék formájában? Meglátjuk!
  • Második nagy lélegzet vételű tervem az új esztendőre, hogy rendet csapok a könyvsorozatok között. A blog főlapjáról aloldalra fognak mindannyian költözni, remélhetőleg alaposan felturbózva, szerzői név szerint abc-be rendezett szép listákban.
  • S ha már rendrakás! Erős polírozásra szorulnak az infó allapok is, ám ez sem két pillanat. Apránként tervezem gatyába rázni őket, és igyekezni fogok, hogy friss tájékoztatás is felkerüljön mindahányra. Talán idővel újabb író is színesítheti majd a palettát. Ismét csak az idő fog dönteni. Amit viszont bizton ígérhetek, hogy továbbra is oda fogok figyelni, ha valamely kedvencünk több dolgot is elkotyog egy-egy dedikálás vagy interjú alkalmával. Azokról az eddig megszokott módon, önálló bejegyzés garantált.
  • Bejegyzések... néha szörnyen nehezen boldogulok velük. Van, hogy attól tartok, önmagam unos-untalan ismételgetésébe süppedek, s azt nagyon nem szeretném. Szóval harcolok, és rágódok.
    Biztosan maradnak a normál hosszúságú beszámolók is, ijedelemre semmi ok, de egyre inkább kacérkodok a gondolattal, hogy rendhagyó postokkal színesítsem a blogot. Hogy mire gondolok?
    Van, amikor szerintem 10 idézet 10 oldalnál többet képes elmesélni. Mi lenne, ha pár szó mellett őket hagynám érvényesülni?
    Vagy pl engem elképesztően szokott szórakoztatni, ha pillanatfelvétel szerűen olvashatom, a regény egyes részeiről kinek milyen mondat szaladt át a buksiján. S ha már egyszer rászoktam a jegyzetelésre, miért ne?
    Nem egyszer megesik velem, hogy úgy érzem, olyan mintha több regényt gyúrtak volna össze valami újjá. Esetleg adjak ennek hangot?
    Ha egy sorozat több részét bekebelezem egymás után, biztosan mindről tudok és akarok sokat elárulni? Van, hogy egyben nézni a helyesebb, nem?
  • Idén harmadik alkalommal is belevágok a Várólista csökkentésbe. Hátha majd most sikerül teljesítenem!
  • Igyekszem ismét feltornázni az olvasott könyvek számát. A cél 80 kötet.
  • Viszont megpróbálom leszorítani a költekező beszerzések számát. Önmagam sokkolására pontos kimutatást szándékozom vezetni minden apró bűnözésemről.