Katie McGarry – Pushing the Limits


Belelapozó | Playlist

moly goodreads amazon book depository
Senki nem tudja, mi történt azon az éjjelen, amely után a népszerű Echo Emerson egy sportoló álomsrác barátnőjéből a háta mögött kibeszélt, kitaszított lett, a karján furcsa sebhelyekkel. Még maga Echo sem emlékszik a teljes igazságra azzal a borzalmas éjjellel kapcsolatban. Mindössze azt tudja biztosan, szeretné ha minden ismét normális lenne körülötte.
De amikor a fekete bőrkabátba bújt, magányos, jóképű, lányokat-csak-egy-éjszakára Noah Hutchins berobban az életébe a maga csökönyös, és meglepően megértő mivoltával, Echo élete sosem képzelt fordulatot vesz. Semmi közös nincs bennük. A titkokkal, amelyeket őriznek, szinte lehetetlen, hogy ők ketten egy pár legyenek. Mégis, az őrült vonzalom nem múlik. Így Echonak fel kell tennie magának a kérdést, milyen messzire hajlandó elmenni egy srácért, aki talán megtanítja, milyen ismét szeretni.

Főszereplők: Echo Emerson & Noah Hutchins
Kentucky - jelenkor

Sorozat: Pushing the Limits 1. 
Műfaj: new adult 
Kiadó: Harlequin Teen
Megjelenés: 2012. augusztus 

397 oldal, e-book

Echo és Noah ugyan azon középiskolába jártak, tudtak egymás létezéséről, de életük eddig külön vágányon haladt. Aztán a Gyermekjóléti Szolgálatnál találkoznak. Echo az emlékezetkiesést előidéző trauma miatt szorul szakszerű segítségre, míg Noah igyekszik mindent megtenni, hogy visszanyerje nevelőszülőknél elhelyezett kisöccseinek szabad látogathatásának jogát.
„I've already lost a piece of my mind. I can't trust you with what's left.”
Echo, akinek széthullott az élete, és attól fél, önmagát is elveszíti hamarosan, sokáig a suli népszerű csoportjának tagja volt. Aztán elvesztette szeretett bátyját az Afganisztáni háborúban, a szülei elváltak, majd egy este történt valami bipoláris zavartól szenvedő anyja és közötte, valami szörnyű, amire a lány azóta képtelen visszaemlékezni. Csak azt tudja, attól kezdve szigorúan tilos kapcsolatba lépnie az anyjával. Mióta a kórházban magához tért, a karját ijesztő forradások csúfítják, amiket kesztyűkkel és hosszú ujjú felsőkkel igyekszik eltakarni. Az egykori közkedvelt, vidám lányból egyszerre visszahúzódó, szomorú kívülálló lett, akinek ráadásul kötelező az iskolai pszichológushoz járnia.
„Because growing up means making tough choices, and doing the right thing doesn’t necessarily mean doing the thing that feels good.”
Noah, akitől mindent elragadtak, családot és jövőt egyaránt, mintafiúból lett rosszfiú. Mindössze 15 éves volt, amikor szülei életüket vesztették, és gondoskodó rokonság híján mind őt, mind két fiatal kisöccsét a Gyámhivatal vette gondozásba, és nevelőszülőknél helyezte el. Amikor első átmeneti otthonában tanúja volt, hogy az apa tulajdon fiával kegyetlenkedik, közbelépett. Ám mivel fizikailag avatkozott közbe, rásütötték a problémás kölyök bélyegét. Azóta csak ritkán, és felügyelet mellett láthatja testvéreit. Bár elsőre úgy tűnik, tényleg azzá vált, mint aminek tartják, szabályszegő lázadóvá, voltaképp mindent megtenne, hogy visszakaphassa öccseit. Ha kell, hát eljár az iskolai pszichológushoz is.
„Echo, I can’t tell you what’s going to happen because I don’t know. I don’t hold hands in the halway or sit at anyone else’s lunch table. But I swear … on my brothers that you’ll never be a joke to me and you’ll be much more than a girl in the backseat of my car.”
A Mrs. Collins-nál tett látogatás változást hoz mindkét fiatal életében. Nem csupán, mert ő egy valóban lelkiismeretes, segítőkész szakember, hanem mert ő az, aki előáll azzal az ötlettel, hogy Echo némi fizetségért cserébe – amire nagy szüksége lenne, hogy rendbehozhassa bátyja autóját - korrepetálja Noah-t néhány tantárgyból. Ami csak kényszerű heti kötelességnek indult, abból barátság és szerelem lesz.

A Pushing the Limits szívszaggató, hitet adó, csodálatos és elképesztő történet, amely rengeteg dologról mesél. Veszteségről, gyászról, árulásról, kétségekről, félelmekről és fájdalomról. Kötődésről, bizalomról, megbocsátásról, barátságokról, szerelemről, álmokról és reményekről. A gyógyulásról, a felnőtté válásról. Arról, hogy erőt kell találni a múltat hátra hagyni, és megteremteni a saját jövőnket. Arról, hogy ha az élet padlóra is küld minket, érdemes feltápászkodni, és újra megpróbálni.

Amit imádtam:
  • A karakterek. Számomra ez a regény tagadhatatlanul olyan, amit a nagyszerű karakterek tesznek emlékezetessé.
    A gyászoló, tipródó, önmagát kereső Echo, akit képtelenség nem kedvelni.
    Noah, akiért olyannyira a szívem szakadt, hogy már-már azzal fenyegetett, hogy az én szememben teljesen ellopja a történetet. Rossz fiú hírnév, de arany szív… közismerten nagy gyengém, így nem kell csodálkozni.
    Lila, akinél kívánni sem lehetne igazabb, támogatóbb, és viccesebb barátot.
    Mrs. Collins, aki úgy nyújtott segítséget és iránymutatást, hogy az nem annyira szakemberes, mint inkább terelgetően baráti volt.
  • A névválasztás. Echo, névadójához, a görög mitológia visszhang nimfájához hasonlóan egyre saját hangját igyekszik megtalálni. Noah, bibliai elődjéhez hasonlóan, elszántan hisz, és kitartó, bármit is mondanak mások.
  • A váltott nézőpont. Hol Noah, hol Echo szemén keresztül látjuk az eseményeket. Azt hiszem, nagyon szeretem ezt a mesélési módot! Nem csak mert egyensúly teremt, hanem mert érdekes mindkét fél gondolataiba belelátni. Két különböző hangvételű dallam, ami csodálatos zenévé forr össze. A melankólikusabb Echo, aki bizonytalan és kétkedő, de ugyanakkor eltökélt és pimasz is. Az egyenesen bele mindenki képébe nyíltságú Noah, aki erősnek és bátornak mutatja magát, pedig a nyers és gúnyos felszín alatt sebezhető és a félelmeivel küzdő. Az egyik annyira lány, a másik annyira fiú, de mindkettő szeretni való. Le a kalappal az írónő előtt!
  • A három különböző sztori egybe szövése. Volt Echo története, a kétségbeesett vágy, hogy visszakapja elveszett emlékeit. Aztán Noah története, az elkeseredett harc, hogy legalább az öccseit visszaszerezhesse. És végül Echo és Noah közös története, az egymásra és boldogságra találásuk.
  • A szexuális feszültség. És itt nem izzó ágyjelenetekre gondolok! Gúnyos pillantások, szemtelen évődések, szinte véletlenszerű érintések… majd tudatos simogatások, ölelések, és hol édes, hol érzi csókok. Tetszett! Ahogyan az is, hogy bár tagadhatatlan köztük a testi vonzalom, Noah hajlandó kivárni, míg Echo igazán késznek nem érzi magát a nagy lépésre. Egy bizonytalankodó fiatal lánynak nem elbűvölő-e, hogy az igazi kész türelmesnek lenni, mert úgy gondolja, őrá érdemes várni?
Ami nem nyerte el maradéktalanul a tetszésemet:
  • Az édesanya. Értettem, és elfogadtam, hogy komoly betegsége van. Borzalmas, hogy eljutott oda, ahová. De sok hónap múlva, a gyógyszereit rendszeresen szedve egy anyának, aki annyira szerette a gyermekeit, hogy jöhetett ki olyan a száján, mint amiket a temetőben mondott? És Echo hogy tudott ilyen könnyedén túllépni ezen? Nekem ez csöppet sántított.
  • A dadusból feleséggé avanzsált mostoha. Bármennyire próbált a könyv vége megenyhíteni, egyszerűen idegesített, mennyire éretlenül viselkedett. Ő, aki tudta, mi történt azon az Echonak homályba vesző estén, hogyan rezzenhetett össze hónapok múltán is a sebhelyeket látva???
  • Zavar, ahogyan Noah barátait megismerjük. Kezdetben annyira füvezés, a jövővel való nem törődés volt kiemelve velük kapcsolatban, hogy szinte kételkedtem benne, szeretném-e igazán mélyen megismerni őket. Pedig később felvillan az érdekes, és szívszorító történet lehetősége.
Legkedvesebb idézet:
„The worst type of crying wasn’t the kind everyone could see—the wailing on street corners, the tearing at clothes. No, the worst kind happened when your soul wept and no matter what you did, there was no way to comfort it. A section withered and became a scar on the part of your soul that survived.”
Mindent összevetve azt merem mondani, birtoklásra érdemes könyv. Aki teheti, olvassa el! Hiszem, hogy nem fogja megbánni. Engem levett a lábamról, és ki nem hagynám a folytatás(oka)t.
Amelyek a hírek szerint érkeznek is hamarosan. Elsőként egy rövidebb írás Lilával a főszerepben. A Crossing the Line április elsejétől lesz e-novellaként elérhető. A következő teljes kötet, Beth története, júniusban Dare You To címmel fog megjelenni. Isaiah könyvéről pedig annyit máris lehet tudni, hogy a címe Crash Into You lesz.

Értékelésem: + ½