2012. december 1., szombat

Egy sóvárgó moly jegyzetei (3)

Mindig izgatottan lesem a kiadók előkészületben lévő köteteit - mily meglepő! -, és kutatom, bővül-e a hazai kínálat olyan írók műveivel, akik nagyon is íz én ínyemre való műfajban alkotnak. Idén már korábban örömmel konstatáltam, hogy a Victória Kiadó két újabb románc szerző hazai bemutatkozásán munkálkodik, s immár a megjelenések is elérkezni látszanak.

Celeste Bradley könyvei a regency Angliába kalauzolják a könnyed és szexis kikapcsolódást kereső olvasókat. Az elismert mesélő első, öt részes Liar's Club sorozata angolul 2003 és 2005 között látott napvilágot, és nagy sikernek örvendtek. Indító kötetét mi várhatóan december közepén vehetjük majd kezünkbe, akár e-alakban is. Aki kedveli a Pygmalion történeteket, avagy a kémeket, annak mindenképp érdemes lesz beszereznie Az álruhást.

A csodaszép Agatha Cunnington Londonba érkezik, hogy felkutassa eltűnt bátyját, Jamest. Az egyetlen nyom egy rejtélyes levél, amelyen a „Griffmadár” aláírás szerepel…
Agatha úgy dönt, hogy a tiszteletre méltó férjes asszony álruháját ölti magára – talán így észrevétlen maradhat a nyüzsgő nagyvárosban. Igen ám, de tervéhez szüksége van egy megfelelő férjre. Talán olyasvalakire, mint Simon Rain.
A férfi tagja a Liar’s Clubnak – megannyi hitehagyott bűnöző a királynő szolgálatában. Amikor valaki sorra öldösni kezdi a klub tagjait, Simon Rain azt a feladatot kapja, hogy keresse meg James Cunningtont. Simon inkognitóban megjelenik Agatha otthonában, s leküzdhetetlenül beleszeret a nőbe. Ezzel megszegi a klub legfőbb szabályát: Soha ne ess szerelembe!
A kétszeres RITA győztes Kristan Higgins nevét azok jegyezzék fel maguknak, akik szívesen merülnek el egy humoros, modern románc sorai között. Várhatóan még karácsony előtt a boltok polcaira kerül a Minden vágyad című regénye.
Callie Grey kimondottan csinos, a PR-szakmában dolgozik, éppen betöltötte a harmincat, és fülig szerelmes a főnökébe. Ám Mark Rousseau váratlanul másfelé veszi az irányt…
Callie józanabbik énje – aki okos, akár a First Lady Michelle Obama – riadót fúj, ám a másik – aki viszont totál buggyant, akár a rajzfilmhős Betty Boop – fejest ugrik a szerelem háborgó tengerébe. A barátnők természetesen kéretlenül is nyakon öntik Callie-t a jó tanácsaikkal, sőt, a családja is gondoskodik arról, hogy egyetlen pillanat nyugta se legyen.
És amikor már teljes a káosz, megérkezik a kisvárosba a több mint jóképű új állatorvos, Ian McFarland. Vajon a lánynak kell-e választania Mark és Ian között, vagy a két férfi küzd meg egymással Callie kegyeiért? „Halálosan izgis a szitu” – mondhatná Callie, ám nem mondja, ugyanis gyermekkorát – temetkezési vállalkozó anyja jóvoltából – egy ravatalozóban töltötte.

 
back to top