Vendégblogger - Szinna olvasmányai (27) - Andrea Cremer: Wolfsbane - A keresők

Andrea Cremer: Wolfsbane - A keresők
(Magyarul elérhető)
Egy sorozat második része [S]. paranormális romantikus [PR].
Fülszöveg: Calla Tor esküdt ellenségei, a keresők fogságában tér magához, és biztos abban, hogy a napjai meg vannak számlálva. Ám a keresők ajánlatot tesznek: szabadon engedik, ha segít nekik legyőzni korábbi urait, a vigyázókat, ráadásul így megmenthetné a falkáját és egykori vőlegényét, Rent is.
De nem túl nagy ár ez a szabadságért? És Shay minden körülmények között mellette áll-e majd a küzdelemben? Callának döntenie kell a sorsáról, arról, hogy melyik oldalon száll harcba.
Vajon hány próbatételt élhet túl az igaz szerelem?
Be kell, hogy valljam, az első részt (Nightshade – Az őrzők) nem olvastam, de nagyon jó kritikákat kapott, és rengetegen várták türelmetlenül a második könyv megjelenését, ezért nekiültem egy esős délután. Hmm… A teremtett világ érdekes, és komplex, a történet egyszerű, és az utolsó harmadban fordulatos is. És mindezt agyoncsapja a stílus. Nagyon bosszantó, hogy semmi nem megy egyszerűen, hanem fél oldalas értelmetlen, felesleges, humorosnak szánt, de nem annak sikerült párbeszédeken kell keresztülvergődnünk, és akkor is csak részmagyarázatokat, „majd később megtudod” válaszokat kapunk. Például:
„– A nővére? – Shay szeme tágra nyílt. – Hogyan lehetséges ez?
Silas megköszörülte a torkát.
– Ó, mondd el, ha már belekezdtél – mondta kelletlenül Connor. Lehuppant a padlóra, kinyújtózott, és egy kupac papírból párnát készített magának.
– Annyira nem hosszú történet – motyogta Silas.
Connor nem nyitotta ki a szemét.
– És ráadásul jó történet – érvelt Silas tovább.
– Jó? – Connor erre már felpillantott. – Egy véres szerencsétlenség az egész.
– Úgy értem, izgalmas – helyesbített Silas.
– Igen, tönkrement az életünk, és ez neked történelmi érdekesség.
Hadd mondja el, Connor – vágott közbe Adne, és intett Silasnak.
– Egyszer volt, hol nem volt...”
Szerencsére az az utolsó harmad megmenti a könyvet, de csak éppen.
A másik nem igazán jól sikerült dolog a hősnő, Calla karaktere, akinek fogalma sincs róla, hogy mit akar. Együtt van a fiúval, Shayal, akivel az előző részben megszökött, de az előző pasi, Ren után bánkódik, akivel össze akarták kényszeríteni. Persze azért örülten féltékeny Sayra is.
Szeretné megmenteni a falkáját, de tevékenysége a bűntudatban és önsajnálatban merül ki, mások határoznak helyette, csak sodródik az eseményekkel. Ebből következően a történet vége szépen fogalmazva függőben marad (cliffhanger), pontosan fogalmazva, viszont fogalmam sincs, hogy mi.
Kedves olvasó, volt már ilyen élményed? Az utolsó mondat után kérdezted már: Most mi van? Vajon hány próbatételt élhet túl az igaz szerelem? – kérdezik a fülszövegben. De számomra a kérdés inkább így hangzik: Igaz szerelem, de kivel is?
Reménykedjünk, hogy a harmadik részben kiderül, és az írónőnek ez csak egy véletlenül gyengébbre sikerült könyve, s szavazzunk bizalmat neki a harmadik könyvhöz.

: Az írónő playlistje

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.