Vendégblogger - Szinna olvasmányai (18) - "Jen Holling: My Wicked Highlander"

Jen Holling – My Wicked Highlander
(Magyarul nem elérhető)

MacDonell Brides sorozat első könyve [S] Történelmi Romantikus [TR].


A sorozat öt kötete jelent meg eddig.
Ezek olvasási sorrendben a következők:

  • My Wicked Highlander,
  • My Devilish Scotsman,
  • My Shadow Warrior,
  • My Immortal Protector,
  • My Immortal Promise
A RIT-en indított „romantikus TOP 30” szavazás rádöbbentett, hogy az első pár helyen nekem bizony történelmi romantikus áll, annak ellenére, hogy mindig a paranormális romantika nagy rajongójának tartottam magam. Ezen felbuzdulva kinéztem egy sorozatot, ami abszolút történelmi romantikusnak látszott. Skót felföld, 1500-as évek vége, boszorkányégetések kora. A hősnők mint kiderült boszorkányok, legalábbis mind a három lánytestvér, akinek sorsáról az első három kötet mesél, valamilyen képességgel van megáldva, vagy inkább verve… Isobel tárgyakat megérintve a tulajdonosaikról látomásokat kap. Rose gyógyító képességgel rendelkezik, Gillian pedig látja a holtak szellemeit. Úgy döntöttem ez még belefér a történelmi kategóriába. Csakhogy a negyedik kötettől – annak ellenére, hogy a már megismert szereplők sorsa folytatódik – a sorozat egészen átcsúszik a paranormálisok közé, sajnos… amit a borító stílusának megváltozása is jelez. Ez a sors keze: a paranormális irodalom is ragaszkodik hozzám :).

Mivel Skócia a boszorkányüldözés lázában ég, Isobel MacDonellt édesapja Angliában rejtette el. Mikor az apa megbetegszik, úgy dönt, hogy ideje a lányai sorsáról gondoskodnia, és úgy férjhez adni mindegyiket, hogy egyszer és mindenkorra biztonságba tudhassa őket. Isobelért egyik hű barátját Sir Philip Kilpatrickot küldi, akinek a jegyeséhez kell kísérnie a lányt. Az út azonban hosszú és veszélyes. Isobel önfejűsége nehéz próbatétel elé állítja Sir Philipet, ha épségben haza akarja juttatni a lányt, aki meggondolatlanságával rettentően fel tudja mérgesíteni, végtelen jóindulatával azonban mélyen belopja magát a férfi szívébe, olyannyira, hogy az ott őrzött titkokra is megpróbál megoldást keresni. A közöttük ébredő vonzalom mély és őszinte. A tisztesség, az apa és a család iránt érzett kötelesség azonban hallgatásra kényszeríti őket, amit csak a halálos veszély képes feloldani.

Eleinte kicsit idegesített a hősnő óvatlansága, értelmes ember, tisztában van vele, hogy a boszorkányság vádját könnyen ráütik akárkire, aki csak egy kicsit is ferdén néz a másikra, mégsem fogja be a száját. Viszont ebből következik a jellemfejlődése is. Amikor miatta más kerül bajba, hirtelen átérzi a cselekedeteinek súlyát. Szerettem a történetben, hogy nem csak kétszereplős. Sok a megkedvelhető figura, akik a következő könyvekben akár saját történetet is kapnak. Szerettem azt is, hogy van megoldandó rejtély, ami közelebb viszi a szereplőket egymás megértéséhez. Kellemes, aranyos olvasmánynak találtam az első három könyvet, de az utolsó két kötetet inkább az egyszer bőven elég kategóriába sorolnám.

Google Preview

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.