Vendégblogger - Szinna olvasmányai (6) - "Rachel Caine: Üvegház"

Rachel Caine – Üvegház (Glass Hauses)
(Magyarul elérhető)
Morganvill Vámpírjai sorozat része [S] urban fantasy kategóriába sorolható [UF].

Claire Denvers nagy reményekkel kezdi meg tanulmányait a poros kisváros, Morganville egyetemén, de reményei hamarosan rémálommá változnak, amikor összetűzésbe kerül a helyi lányokkal, akik gyorsan megtanítják neki, hogy hol is a helye az iskolai rangsorban. Valahol a sor legvégén. Miután súlyosan megfenyegetik, Claire kénytelen menekülni a kollégiumból, és szűkös anyagi lehetőségeihez képest elfogadható albérlet után nézni a városban. Így kerül az Üvegházba, és így szerez új barátokat és lakótársakat a különc Eve, a lázadó Shane és a titokzatos Michael személyében, aki valamilyen furcsa oknál fogva sosem mutatkozik nappal a többiek előtt. Nemcsak az Üvegház, hanem egész Morganville hemzseg a titkoktól. Azt mondják, a kisvárost valójában a vámpírok irányítják, és nem ajánlatos ujjat húzni velük. Claire érkezésével felborítja a fennálló rendet, és ahogy egymás után bukkannak elő az ősi titkok, úgy kerülnek Claire és barátai egyre nagyobb veszélybe. A házuk előtt pedig már kezdenek felsorakozni a vérszomjas élőhalottak.

Felidegesített ez a könyv. Mert nem szeretem a fiatalok közötti ilyen mértékű hatalmaskodást és erőszakot. Mert nem szeretem, ha a főszereplők csak a sötétben tapogatóznak, és esélyük sincs, hogy győzzenek, csak a két rossz közül a kisebbiket választhatják. Mert nem szeretem, ha egy apa kezet emel a fiára, vagy egyszerűen kinyíratja az egyik főszereplőt a többiek jelenlétében. Azt pedig különösen nem szeretem, ha megijedek olvasás közben, hogy csak nem a Vámpír, a vérfarkas és a szellem tévésorozatba keveredtem.
És mindezek ellenére van ebben a könyvben valami, ami nem engedte, hogy félbehagyjam. Ami miatt, még este, lefekvés után is a szereplőkön, és a történeten szántott az agyam, és ami miatt megnéztem, hogy megvannak-e a sorozat további, magyarul még ki nem adott kötetei a gyűjteményemben…

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.