Vendégblogger - Szinna olvasmányai (5) - "Tessa Dare: The Legend of the Werestag)

Tessa Dare – The Legend of the Werestag (A Fehér Szarvas legendája)
(Sajnos magyarul nem elérhető)
Rövid novella, nem kapcsolódik sorozathoz [1]. Történelmi romantikus kategóriába sorolható [TR].

Ahhoz, hogy megszerezd a szerelmet, előfordul, hogy a szarvánál kell megragadnod…
Ha bele lehetne halni a megszégyenülésbe, Cecily Hale-nek már három órája halottnak kéne lennie. Luke Trenton, akire hosszú évek óta várt, végül visszatért Swinford Manor-ba, de csak azért, hogy kegyetlenül visszautasítsa a lány szerelmét. De persze nem tudott kényelmesen belehalni a szégyenbe — ó, nem. Ehelyett csatlakozott a barátaihoz, erre a nevetséges túrára, hogy megkeressék a legendás ember-szarvasbika alakváltó bestiát. Így most itt fog meghalni, egyedül az erdőben ennek a feldühödött vaddisznónak az agyaraitól.
Luke lelkes ifjúként indult a háborúba és férfiként tért vissza—de nem ugyanaz a személy már, akibe Cecily egykor szerelmes lett. Szenvedélyesebb mint ezelőtt, de a háború kegyetlensége megváltoztatta, és ezt az új Luke-ot Cecily képtelen megérteni. A férfi azért taszítja el, hogy megvédje önmagától, de arra nem számít, hogy ezzel egy félállat teremtény…vagy egy másik férfi karjába löki.
A férfi, aki megmenti a vadkantól. A titokzatos, csendes férfi, aki egy pillanat alatt eltűnik a fák között, otthagyva őt—mint egy menekülő fehér szarvas. Lehetséges, hogy a megmentője a helyi legendák Fehér Szarvasa?
z a veszélyes mítosz megragadja Cecily képzeletét, válaszút elé állítja Luke-ot. Képes-e kedvességével és szenvedélyével visszanyerni a lányt, vagy pedig elveszíti örökre…a Fehér Szarvas miatt.


Figyelmeztetés:
Ez egy humoros, szenvedélyes történelmi románc, nem pedig egy paranormális, alakváltós történet… mondja az írónő a bevezetőben. És valóban így van, bármennyire is meglepő ez az ismertető után. A történet humorosságát két mellékszereplő, Portia és Brooke biztosítja, akik szarkasztikus megjegyzéseikkel ügyesen bosszantják egymást, — persze nem véletlenül… Portia ír, méghozzá két művön is dolgozik. Egy botrányos regényen, és özvegy lévén, a potenciális szeretőinek listáján, — ez utóbbin kifejezetten Brooke bosszantására.
A novella azért tetszett nekem, mert van benne csattanó, olyan igazi meglepetés amire egyáltalán nem számítottam, van benne eredeti ötlet. Persze meg kellett birkóznom az új író, új szókincsével, és több barátomat is mozgósítanom kellett a mellifluence (kéjhömpöly, örömmámor, szó szerint: a flow of sweetness) szó megértéséhez.
Szerintem érdemes belevágni ebbe a 45 oldalas kis novellába annak, aki egy kellemes olvasmányra vágyik. Én biztos, hogy belekezdek az írónő Goddess of the Hunt című könyvébe.

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.