Vendégblogger - Szinna olvasmányai (4) - "Jennifer Estep: Spider's Bite"

Jennifer Estep – Spider’s Bite (Pókmarás)
(Sajnos magyarul nem elérhető)
Az Elemental Assassin sorozat eddigi első könyve [S] urban fantasy kategóriába sorolható [UF].
„A nevem Gin, és embereket ölök.
Úgy hívnak a Pók. Az egész Dél legrettegettebb bérgyilkosa vagyok – amikor éppen nem Ashland város legjobb rostonsült húsát készítem a Pork Pit-ben. Kő elementálként képes vagyok érzékelni mindent, a talpam alatti kavicsok suttogásától az alattunk elterülő Appalache-hegység rezgéséig. A jégmágia is kéznél van, ha alkalmanként szükségem van egy pengére. De nem használom a mágiámat a munkám során, csak ha végképp szükséges. Nevezd ezt szakmai büszkeségnek.
Most, hogy egy francos levegő elementál átejtett, és megölte a társamat, éppen bosszút állok. Elpusztítok bárkit, aki az utamba áll, legyen az ártatlan, vagy bűnös. Lehet, hogy dögösen nézek ki, mindazonáltal a rosszfiúk közé tartozom. Ezért vagyok bajban, mióta az ellenállhatatlanul keményfejű Donovan Caine nyomozó megígérte, hogy segít. A legutolsó dolog, amire egy hidegfejű gyilkosnak szüksége van, miközben küzd egy nálánál erősebb mágussal, az egy szexi figyelemelterelő. Mindeközben Donovan éppen annyira holtan akar látni, mint az ellenségem.”
A fenti rövid leírás alapján azonnal rávetettem magam a számomra teljesen ismeretlen író könyvére, és nem bántam meg.
A világ tele van varázslényekkel, mint vámpírok, elementálok, egyéb mágiahasználók, óriások, mégis teljesen hitelesre megteremtett. A hősnő Gin egy nagyon hidegen, praktikusan, sőt cinikusan gondolkodó személyiség, mindenfajta lelkiismeret furdalás nélkül. Már 13 éves kora óta tanulja és űzi a szakmát, a saját bevallása szerint szereti is. „Igaz, hogy sötét és veszélyes meló, de a vér meg a sikoltozás nem zavar. És a magam kitekert módján, még segítek is a várost egy kicsit biztonságosabb hellyé tenni.”
Amikor az egyik kliens átejti, és őt is hidegre akarja tetetni, még csak menekülésre, és a fogadott családja megmentésére gondol, azonban amikor megkínozva és holtan találja a férfit, akit apjaként szeretett, már bosszút akar állni, amiben partnere a fogadott bátyja.
Az időnkénti visszaemlékezései, és a jelen gyásza lassan ráébreszti az olvasót, hogy a hidegség, csak egy páncél, amit magán visel. Alatta viszont nagyon is élő és forrongó érzések rejtőznek…. Persze a történetben felbukkan egy férfi is. A zsaru, akinek Gin kinyírta a társát, aki megesküdött, hogy elkapja a társa gyilkosát. A feszültség közöttük hatalmas. Gyűlölet, düh, vágy. A férfi részéről a vágy miatti hatalmas lelkifurdalás, és a lány által szándékosan megválaszolatlanul hagyott kérdés: Miért kívánta valaki a társam halálát, mit követett el?
A történetet itt éreztem kicsit gyengébbnek. Magukkal viszik a zsarut, aki semmilyen módon nem segíti a nyomozást, csak részt vesz az akcióikban, és keveset is tud ahhoz, hogy ennyire szoros szövetségessé tegyék. Viszont ez az egyetlen hiba a történetben. A cselekmény váltakozó tempójú, amikor a történet megköveteli nagyon pörgőssé válik.
A sorozathoz tartozik egy kis novella a Spider’s Bargarin, ami a zsaru társának, Cliff Ingles-nek a meggyilkolását meséli el.
Én imádtam olvasni, és alig várom, hogy megjelenjen a folytatás a Web of Lies (Hazugságok hálójában). Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kemény, klassz-csajos történeteket!

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.