Kenyon infók

 
Sherrilyn Kenyon nagy sikerű Dark Hunter (Sötét Vadász) sorozatát végre magyar nyelven is olvashatjuk. Érthető módon elsősorban a teljes regények kiadására lehet számítani.
Ezen az oldalon megpróbálom összegyűjteni a kötetek borítóit, tartalmait, hogy mely alsorozathoz (sötét vadász; álom vadász; alakváltók) tartozik az adott történet, valamint a szereplőkről néhány információt... természetesen sorrendbe szedve.
  1. (1.) Fantasy Lover - Álomszerető

[Előkészítő kötet]

Első angol nyelvű megjelenés: 2002.02.01.
Magyar megjelenés: 2009.


Főhős: Julian Alexander vagy másnéven Makedóniai Julian (fordításban: Iulianosz)
Aphrodite és a spártai Dioklész gyermeke, félisten, akit születése után pár órával Zeusz letaszított az Olimposzról.
Kemény gyermekkor után hatalmas hadvezér vált belőle. Két gyermeke született feleségétől, Penelopétól, aki miután megtudta, hogy Julian trükkel szerezte meg szerelmét, őrületében végzett gyermekeikkel és önmagával is.
32 éves korában (i.e.: 149-ben) testvére, Priapusz egy könyv lapjaiba zárta, örökös szerelmi rabszolgaságra kárhoztatva. 2002-ben idézte meg, majd szabadította fel mostani felesége, Dr. Grace Alexander.
New Orleansban él családjával. Történelem professzorként dolgozik a Loyola és Tulane egyetemeken. Borzalmasan tehetségtelen sofőr, de nagyszerű orákulum.
Született: i.e. 182-ben, Spártában
Haja: szőke
Szeme: kék
Magassága: 191 cm

Hősnő: Dr. Grace Alexander
New Orleansi szexuál terapeuta. 24 éves korában elvesztette a szüleit. Férjével egy ikerpár (Niklos James & Vanessa Anne) boldog szülei.
Haja: barna
Szeme: világos szürke
Magassága: 158 cm

Egy férfi, akit arra kárhoztattak, hogy örök élete során több ezer asszony szeretője legyen. Julian mindent tud a nőkről; miként szóljon hozzájuk, mi a lelkük kulcsa és legfőképpen, hogyan tüzelje fel a testüket. Ám Julian átkozza azt a napot, amikor büszke spártai katonából szerelmi rabszolga, dicsőséges hadvezérből vágyakozó nők szexuális játékszere lett. Másnak a gyönyörű testek, a kéjes női sikolyok elérhetetlennek tűnő vágyak, neki véget nem érő kínok. Egy napon Grace Alexander hívatja a szexrabszolgát, hogy kielégítse vágyait, de a fenséges asszony – oly sok nő közül először – felfigyel a büszke férfira, és kettőjük szerelme talán még a szörnyű átkot is megtörheti…2. (4.) Night Pleasures - Éjféli vad

[Dark Hunter - Sötét vadász]

Első angol nyelvű megjelenés: 2002.09.01.
Magyar megjelenés: 2010. március


Főhős: Kyrian Hunter vagy más néven Trákiai Kyrian (fordításban: Kyrianosz)
Hercegnek született, de feladta jövőbeni trónját, amikor egy volt prostituáltat választott feleségül apja tiltása ellenére. 
A 4. Makedón háborúban Juliannel szolgált együtt. Talán meghódíthatták volna a római birodalmat, ha felesége, Theone, nem játszotta volna ellenségei kezére. Hetekig tartó kínzás után i.e. 147-ben feszítették keresztre Valerius Magnus (a későbbi Dark Hunter nagyapja) parancsára.
2005-ben Desideriusz megölte, de jelenlegi felesége, Amanda Hunter, lelkét visszaadva új életre keltette, majd nem sokkal ezután Acheron halhatatlanná tette.
Született: i.e. 179-ben, Trákiában
Haja: szőke
Szeme: zöld
Magassága: 196 cm
Ereje: látnoki képességek, telekinézis

Hősnő: Amanda Devereaux Hunter
A kilencedik a Devereaux lányok közül, Tabitha ikertestvére, boszorkány. A fekete öves aikidos Amandát testvére házában megtámadták, majd későbbi férjéhez, Kyrianhez bilincselték.
Amikor Desideriusz megszállta az egyik vadász, Ulric, testét, az megölte, ám Acheron újraélesztette és halhatatlanná tette.
Marissa Hunter, Acheron keresztlányának édesanyja.
Haja: gesztenyebarna
Szeme: kék
Magassága: 178 cm
Ereje: látnoki képességek, telepátia
 
Kyrian gyönyörű férfi, kidolgozott izmokkal, aranybarna bőrrel, áradó erotikával, jó humorral, intelligenciával, bátorsággal megáldva... érthető, hogy Amandát elbűvöli, aki nemrég csalódott a nagybetűs szerelemben. A szenvedély kölcsönös, de Kyrian szörnyű titkot rejteget a lány elől.
A férfi ugyanis vámpír, egy rettegett Sötét Vadász, aki kétezer éve küzd az aljas démon Desideriusz ellen. Eljött a leszámolás ideje, és Amandával az oldalán talán Kyrian most le tudja győzni a démont, ha elég erős a szerelmük...3. (5.) Night Embrace - Végzetes ölelés

[Dark Hunter - Sötét vadász]

Első angol nyelvű megjelenés: 2003.07.01.
Magyar megjelenés: 2010. június


Főhős: Talon Runningwolf vagy más néven Speirr Morrigant
Anyja kelta királynő volt, aki lemondott törzséről, hogy a szeretett férfival, egy druida pappal lehessen. Amikor fiatal gyermekként elvesztette édesanyját, csecsemő testvérével, Cearával a karján visszatért anyja népéhez. Ám a klán nem fogadta őket szívesen. Felnőttként gyermekkori szerelmét, Nyniát, vette nőül, aki sajnos belehalt a gyermekszülésbe.
I.u. 558-ban unokabátyja meggyilkolását megbosszulandó megölte a gall isten, Camulus egyik fiát, ezzel magára vonva annak haragját. Hogy a klán megmeneküljön, feláldozták Speirr-t, és mindössze 16 esztendős húgát is.
Vadászként visszahúzódva élt négy aligátorával.
Sunshine Runningwolf-al kötött házassága után pártfogó istenük, Morrigana halhatalnaná tette őket. Azóta is folyamatosan segíti a vadászok ügyét.
Testét borító kelta tetoválásai mellett még egy ismertetőjele van. Ő az egyetlen, akinek tenyerén saját lelke talizmánjának égési nyoma látszik. Képességei segítségével vette át a sebet szerelmétől, hogy az zavartalanul folytathassa művészi alkotásinak készítését.
Született: i.u. 532-ben, Észak Angliában
Haja: szőke
Szeme: borostyán
Magassága: 195 cm
Ereje: telekinézis, asztrál kivetítés, időjárás befolyásolása, biokinézis, erő elszívás

Hősnő: Sunshine Runningwolf
Tehetséges művész. Morrigan istennő halhatatlan unokája.
Imádja a rózsaszint és a lilát. Folyton elveszít dolgokat... vagy ő veszlik el. Bal bokájának belső oldalán a kreativitás jelképét és egy stilizált kelta napot ábrázoló tetoválást visel.
Haja: fekete
Ereje: aura észlelés

"Amint leszáll az éj, én leszek a legszörnyűségesebb fenevad, aki az éjszakában portyázik: parancsolok az elemeknek, és nem ismerek félelmet. Évszázadok óta védem az ártatlanokat, cserébe nem kérek semmit, csak álmaim asszonyát. Sunshine Runningwolf nem akar többet, csak ezt az éjszakát, de valahányszor ránézek, elkezdek sóvárogni olyan álmok után, amelyeket már évszázadokkal ezelőtt eltemettem magamban. Tudom, hogy a szerelmem a halált jelentené számára. Megátkoztak, arra kárhoztattak, hogy soha ne ismerjem meg a békét és a boldogságot - míg ellenségem a sötétben lapul és arra vár, hogy mindkettőnket elpusztítson…"4. (7.) Dance With The Devil - Ördögi tánc

[Dark Hunter - Sötét vadász]

Első angol nyelvű megjelenés: 2003.12.01.
Magyar megjelenés: 2010. július


Főhős: Moisai Zarek
Egy görög rabszolga és Gaius Magnus római szenátor nem kívánt gyermekeként született. Anyja a parancs ellenére nem ölte meg születése után, hanem apjához küldte. Ott megvetett rabszolgaságban, féltestvérei ütlegelésének kitéve élt. Zarek legutoljára Carlia római nőnél szolgált, ahol az volt a feladata, hogy a nőt és szeretőjét figyelmeztesse a férj hazatértére. Míg egy alkalommal az asszony, hogy mentse saját helyzetét, azt hazudta, hogy Zarek megerőszakolta őt.
Amikor Artemis elé került, a felismerhetetlenségig eltorzult  a teste a sok sérüléstől, még az istennőt is elborzasztva. Így az mindössze egy bottal bökte meg, hogy halhatatlanságot adjon a férfinak... azaz soha nem halhatott volna meg a napfénytől, mint ahogyan a többiek, csak éppen erről ő nem tudott. Ő az egyetlen, akinek testén Acheron változtatott, teljesen meggyógyította, amikor Zarek vadásszá vált.
A középkorban Taberleigh falvában élt, amelyet megtámadt Thanatos. Bár Zarek segíteni akart, mindenki őt hibáztatta a falu kiirtásáért, holott a valóság sokkal bonyolultabb. Ám emiatt Alaszkába száműzték a férfit, és megtagadták tőle, hogy kapcsolatba kerüljön a többi vadásszal.
Mindenféle pletykák keringtek róla: ember vért iszik, feldarabolta az utoljára mellé rendelt emberi segítőt... ellenséges hozzáállása miatt még a vadászok gyógyulását segítő álomjárók is elkerülték.
Miután a Mardi Gras idején New Orleansban járt, Artemis isteni ítéletet kért rá, hogy végre megszabadulhasson az elvadult vadásztól. Az ítélkezést Astridra bízták, aki viszont nem csak ártatlannak találta Zareket az ellene felhozott vádakban, hanem bele is szeretett, és esküvőjük után ambróziát etetett a férfival, hogy az követhesse őt az Olimposzra.
Egy ideig isteni erejét féltestvére, a szintén vadász Valerius bosszantására használta. De esküvőjére Astriddal nektárt ajándékoztak az ifjú párnak, ezáltal halhatatlanságot. Astrid bónusz ajándéka Valeriusnak egy tál ambrózia volt, hogy visszavághasson testvérének.
Született: i.e. 155-ben, a moesiai Viminaciumban
Haja: fekete
Szeme: fekete
Magasága: 198 cm
Ereje: isteni

Hősnő: Astrid
Themisz lánya, a sors istennőinek legifjabb húga. Az igazság szűzi nimfájaként a rossz útra tévedt vadászok felett mond ítéletet. Mivel Földre küldésekor elveszti látását, hogy az igazság valóban vak legyen, egy alakváltó farkas, Sasha van segítségére.
Kedvenc könyve az Acherontól kapott Kis herceg.
Haja: mézszőke
Szeme: világos kék
Magassága: 182 cm

Zarek a Sötét vadászok legveszélyesebbike. Megélt egy emberi életet római rabszolgaként, és századokat számkivetett Vadászként. Mivel ellenáll minden parancsnak, Alaszkába száműzték, ahol behatároltak a lehetőségei. Sokan félnek attól, hogy képességeit a vámpír démonok után az emberek ellen is használni fogja. Igaz lenne, hogy helyrehozhatatlanul gonosz a lelke? 
Bár Artemis holtan akarja látni, kelletlenül beleegyezik, hogy Astrid, egyike az igazság istennőinek hozza meg a döntést a férfiról. Astrid még sosem talált senkit ártatlannak, de most valami a szívébe nyílal, hiszen Zarek minden apró kedvességet meglepődve és gyanakodva fogad. Mialatt Astrid egyre növekvő vonzalma ellenére is elfogulatlan döntésének meghozatalán igyekszik , egy kivégző útnak indul…


 
5. (9.) Kiss of the Night - Angyali csók

[Dark Hunter - Sötét vadász]

Első angol nyelvű megjelenés: 2004.04.01.
Magyar megjelenés: 2011. február


Főhős: Wulf Tryggvason
Ő az egyetlen Vadász, aki sosem kapta meg azt a bizonyos bosszú lehetőséget.
Viking harcosnak született egy keresztény anya és északi apa gyermekeként - szülei emlékére visel a nyakláncán keresztet és Thor kalapácsát is -. Édesanyja egy fosztogatást követően került édesapjához, mint hadi zsákmány. Wulfnak két testvére volt, Erik és Brynhild. Amikor édesanyjuk felfedezte, hogy Wulf és Erik apjuk nyomdokát követve portyázgatnak, kitagadta őket.
Wulfot Morginne női vadász szedte rá, hogy adja fel a lelkét, és cserélje el Loki, északi istennel. Emiatt igen csak különbözik a többi Vadásztól. A legkülönösebb benne, hogy mindenki elfelejti találkozásuk után öt perccel - Morginne rá bocsátott átka miatt. Acheron, Wulf unokaöccsének vérét használta, hogy enyhítsen az átkon, így legalább vérrokonai és azok leszármazottai képesek emlékezni a férfira.
Apollo egyenesági leszármazottját, Cassandra Peters-t vette feleségül. Egy fiúk van, Erik.
Született: i.u. 750-ben, Hammerfest-ben, Norvégiában
Haja: fekete
Szeme: fekete
Magassága: 198 cm

Hősnő: Cassandra Elaine Peters Tryggvason
Apolo utolsó egyenesági leszármazottja, félig apollite, félig ember. Két testvére volt, Nia és Phoebe. A minesotai egyetemen diplomázott.
Hogy ne lepleződjön le az emberek előtt, fogai hegyét lecsiszolták és vértranzfúziót kapott tíz éves kora óta.
A jobb kezén egy napot ábrázoló gyűrűt visel, melyet édesanyja adott neki halála előtt. Az atlantiszi királyok viselték ilyet házasságkötésük után. A tenyerébe virágszirmokként elrendezve öt könnycsepp van tetoválva, édesanyja és nővérei emlékére.
A kivégzésére érkezők elől menekülve ismerte meg férjét, Wulfot. Bár meghalt, Acheronnak és férje vérének hála, újraéledt.
Haja: szőke
Szeme: zöld
Magasság: 185 cm
Ereje: lappangó telepátia
 
"Mit kapsz, ha veszel egy viking harcost, akire az elválás után öt perccel már nem emlékeznek és egy, az életéért menekülő Apollit örökösnőt és egy igazán bepöccent félistent? Lényegében az életemet.
Egyszerűen kezdődött. Egy éjjel megmentettem egy nőt a klubban. Utána már csak arra eszméltem, hogy megnyílt a pokol kapuja, és olyan démonok léptek ki rajta, amilyeneket még sosem láttam. Apolló fiának vezetésével fel akarják oldani az őket sötétségbe száműző átkot. A probléma csak az, hogy ehhez meg kell ölniük Cassandra Peterst, de ha ő meghal, meghal a Nap, a Föld és annak minden lakója is. Az élet kész habos torta, nem igaz?
A sors összehozott minket, és most az én feladatom, hogy megóvjam egy olyan faj lányát, akikre évszázadokig vadásztam. Egyikünk sem mer bízni a másikban. De ő az egyetlen, aki emlékszik rám… És ami ennél is többet jelent, ő az egyetlen, aki valaha is megérintette a szívemet, amelyről azt hittem, már évszázadok óta halott.
Egy Sötét Vadász csak egyetlen módon szerezheti vissza a lelkét: egy nő szerelme által. De mi van, ha ez a nő nem egészen emberi?"
~ Wulf Tryggvasen


6. (10.) Night Play - Pokoli tűz

[Were Hunter - Alakváltó]

Első angol nyelvű megjelenés: 2004.08.03.
Magyar megjelenés: 2012. április


Főhős:Vane Kattalakis
Arkádiai szentinel, főnemesi farkas alakváltó. A Kattalakis alom elsőszülöttje. Bár katagarinak született, pubertáskor arkádiaivá vállt. A huszonötödik születésnapjától katagariai Vadász, és azóta üldözik ezért az arkádiaiak, fejére óriási vérdíj van kitűzve. Ám Vane ereje legendás, csupán néhány szentinel merte kihívni, s mind az életével fizetett.
Miközben szívességből a Sötét Vadászoknak segített, vigyázott Sunshine Runningwolfra, démonok támadtak a falkájukra, és lemészárolták terhes húgát, Anyat is. Apja őt hibáztatva ellene fordult. Az őt védő testvérével, Fanggal együtt az erejüket megkötő nyakörvvel fellógatták őket a mocsár közepén egy fára, és sorsukra hagyták őket. Hamarosan rájuk találtak a démonok. Ugyan Vane-nek sikerült mindkettejüket kimentenie, de Fang súlyosan, majdnem halálosan megsérült.
A Sanctuary-ben találtak menedékre. Vane pultosként dolgozott a bárban, amíg nem száműzték, amiért megtámadta Stefant, aki Fanget akarta megölni.
Ma az Omegrionban ő képviseli az arkádiai farkasokat, és Furyn keresztül a katagariai falkát is.
2004-ben vette feleségül Bride McTierney-t.
Született: i.u. 1463-ban, Essex-ben, Angliában
Haja: sötétbarna
Szeme: zöld
Állatalakja: hófehér farkas

Hősnő: Bride McTierney Kattalakis
A Tulone Egyetemen folytatott tanulmányai után nyitotta meg New Orleans francia negyedében a Lilac & Lace butikot. Állatorvos szülei boldog házasságban élnek ma is. Van egy nővére, aki Atlantában él, és egy fivére, aki New Orleans üzleti negyedében dolgozik. A férfiakkal nem igen volt soha szerencséje. Az őt önmagáért elfogadni nem tudó kutyaütők sorában az utolsó, Taylor, egy FedEx kézbesítette levélben szakított vele, amit ráadásul Bride számlájára terheltetett. Aztán belépett az életébe Vane és a családja. Az anyósa, Bryani kivételével mindüket szereti.
Haja: gesztenyebarna
Szeme: borostyánsárga
 
Brise McTierney végzett a férfiakkal. Értéktelenek, egoisták, és sosem szeretik olyannak, amilyen. Bár büszke függetlenségére, mélyen legbelül áhítozik egy fényes páncélú lovagra. Azt azonban sosem gondolta volna, hogy a lovag csillogó páncél helyett fényes szőrmebundát fog viselni…
A kérhetetlen és elgyötört Vane Kattalakis nem az, aminek látszik. A legtöbb nő siránkozik, hogy a fiúja egy disznó. Bride esetében inkább egy farkas. Egy alakváltó farkas. Vane, akit ellenségei holtan akarnak látni, nem keres társat magának. De Bride-ot a Sors jelölte ki neki. Három hete van meggyőzni a nőt, hogy a természetfeletti valóságos, vagy élete hátralévő részét kasztrálként töltheti – s ez elfogadhatatlan egy önmagára valamit is adó farkas számára.
De hogyan győzzön meg egy farkas egy embert, hogy bízza rá az életét, miközben az ellenség az övére tör? Az alakváltók világában valóban ember embernek farkasa. És csak egyetlen alfa győzhet.


7. (12.) Seize the Night

[Dark Hunter - Sötét vadász]

Első angol nyelvű megjelenés: 2004.12.28.
Magyar megjelenés: 2013. december


Főhős:Valerius Magnus
Az egykori római hadvezér, aki hódító hadjáratot vezetett görög, gall és brit földön.
Nem összetévesztendő nagyapjával, idősebb Valerius-szal, aki megkínozta, majd keresztre feszítette Kyriant. Igaz, a kivégzéskor jelen volt, csakúgy mint Kyrian visszatértekor, amikor a trákiai bosszút állt gyilkosán.
Apja köztiszteletnek örvendő, de velejéig gonosz szenátor volt. Fiaival fizikailag bántalmaztatta rabszolgasorban élő féltestvérüket, Zareket. Valeriust saját bátyjai feszítették keresztre. Rajtuk állt bosszút, amikor Vadászként visszatért.
Miután Kyrian 'visszavonult' érkezett New Orleansba, ahol szerelembe esett, majd összeházasodott a kissé lökött Tabitha Devereaux-al, Kyrian feleségének ikrével.
Nem igen jön ki a legtöbb Vadásszal, egyszerűen azért, mert a kelták, görögök stb nem rajonganak különösebben az őket leigázó rómaiakért.
Mindig öltönyt visel, legyen bármi is az alkalom. Rajong a sci-fi irodalomért.
Zarek sokáig gyötörte pl kisebb villámcsapásokkal, csak őt áztató esővel. Ám esküvőjekor nászajándékba Astrid a Zarekkel közös ajándék nektár, s ezáltal halhatatlanság, mellé ambróziát is adott neki, hogy visszavághasson.
Született: i.e. 152-ben, Rómában
Kora halálakor: 34 év
Haja: fekete
Szeme: kék
Magassága: 198 cm
Ereje: isteni
 


Hősnő: Tabitha Lane Devereaux
Vagy ahogyan mindenki szólítja: Tabby. Nevét a Bewitch sorozat után kapta a sorban nyolcadiknak érkező Devereaux lány.Tökéletes mása ikertestvérének, Amandának, eltekintve az állán húzódó, a démon Desiderius ejtette sebhelytől.
Az önjelölt vámpírvadász ókori civilizációból szerzett diplomát, s jelenleg egy Bourbon utcai szexis bolt, a Pandora's Box tulajdonosa.
Valerius Magnus (nem ő, hanem nagyapja volt Kyrian megkínzója és kivégeztetője!) Sötét vadász felesége. Acheron halhatatlanná tette, hogy soha ne kelljen elválliuk egymástól szintén hallhatatlan ikertestvérével, Amandával.
Haja: gesztenyebarna
Szeme: kék
Magassága: 178 cm
Ereje: látnoki képességek, beleérző képesség 


"Róma uralta a világot, s az én családom uralta Rómát. Egy legendás római szenátor nemes fiaként születtem. Hadvezérként, szinte istenként éltem az ókori világban, míg egy kegyetlen árulás következtében lelkemet egy istennőhöz nem kötöttem, hogy megóvjam az emberiséget a rájuk vadászó gonosztól.
Most pedig egy istencsapásával randizok. Nem tudom biztosan, hogyan történt. Az egyik percben még elememben voltam, vámpírokat öltem, a következőben pedig leszúrt egy önjelölt vámpír vadász.
Tabitha Deveraux nem hasonlít egyetlen általam valaha ismert nő egyikére sem. Olyan ember, aki a vámpírok elleni harcra edzette magát, s képes mindarra, amire bármely halhatatlan. Egyedi és szokatlan, a teljes ellentéte mindannak, amit kívánatosnak tartottam egy nőben, mégis elszédít.
Csak egyetlen apró gondom van. Történetesen halálos ellenségem feleségének az ikertestvére. A férfit egyszer az én családom gyilkolta meg. S ha ez még nem lenne elég, Tabithán és a nővérén egy ősi gonosz igyekszik bosszút állni. Egy olyan erő, amely nem nyugszik, míg mindenki, aki fontos Tabithának, meg nem hal.
Vadász testvéreimtől eltérően én csak magamra számíthatok. Eltaszítottak maguktól, és én hátat fordítottam nekik. Sosem érdekelt, mit gondol rólam a többi vadász, vagy bárki más. De most csak egyetlen módon lehet megmenteni Tabithát és a családját, ha valahogyan hidat építünk kétezer év gyűlölete és előítélete fölé.
Azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, de együtt maradhatnak-e, ha az univerzum minden hatalma ellenük szövetkezik?"
~Valerius Magnus

 
back to top