2017. március 21., kedd

Sarina Bowen: Goodbye Paradise


amazongoodreads
beleolvasó webpage
A többség szektának tartja, de Josh és Caleb számára húsz évig az otthont jelentette.
Paradise-ban nincs televízió, sem gyorséttermek. A wyomingi birtokon csupán munkával és imádsággal töltött végtelen órák léteznek, no meg túlzsúfolt szállások. S a fiúkat mindenáron távol tartják a bűnösök világától.
Ám Josh kísértések nélkül is bűnbe esett, hisz egész életében a legjobb barátja, Caleb után vágyakozott. Napközben egymás mellett dolgoznak, éjjel pedig, amikor Josh lehunyja a szemeit, végre úgy lehetnek együtt, ahogyan annyira szeretné.
De a valóságban persze ez soha nem történhet meg. A túlélése függ attól, titokban tudja-e tartani szörnyű vágyait.
Caleb mindig megvédte Josh-t a többiek gúnyolódásától, ugyanakkor neki is megvan a maga titka… és egy terve, hogy kijussanak a táborból. Csakhogy minden rosszul sül el, és Josh fedél nélkül találja magát egy olyan világban, ami nem kér belőle. Vajon Caleb időben rátalál majd? Vajon képesek lesznek-e olyan biztonságos helyet találni, ahol végre bevallhatják egymásnak az érzelmeiket?
[Figyelem! A regény korábban In Front of God & Everyone címmel, álnév alatt publikálva volt elérhető rövid ideig.]

A fülszöveg igazán egyedi történetet sejtetett, így természetesen képtelen voltam ellenállni, egyszerűen olvasnom kellett ezt a könyvet. S talán már meg sem kellene lepődnöm, hogy Sarina Bowen bizony ismét elképesztően cuki M/M románcot alkotott.
“It's really quite shocking to get what your heart desires.”
A szöveg könnyed és gördülékeny, a leírások pedig élettel teliek voltak, akárcsak az írónő valamennyi regényében. A szívmelengető szerelmi történet teljesen magával ragadt és hihetetlenül élveztem minden pillanatát annak ellenére, hogy hatalmas fordulatokat vagy körömrágós izgalmakat nem tartogatott. S mindezt azért, mert a szereplők fenomenálisan sikerültek. Mindkét főhőst hihetetlenül emberinek és nagyszerűen megformáltnak találtam. Tetszett, hogy bár Caleb a kalandvágyóbb természet, ugyanakkor roppant védelmező személyiség is. Örültem, hogy tanúja lehettem, amint a kezdetben elveszettebb Josh magára talált. Imádtam, hogy amilyen különbözőek voltak ők ketten, olyan tökéletes párt alkottak. Kapcsolatuk alakulás mosolyra fakasztott és álmodozó sóhajokra késztetett. Nem is lenne értelme tagadnom, Josh és Caleb játszi könnyedséggel meghódították a szívemet. A lapokról áradó sistergő szenvedély pedig… o-la-la. A sóvárgó vágyódás szinte tapintható, minden érintés és csók valami lélegzetelállítóan vadító volt. S habár mindkét fiú szűz volt kezdetben, a dolgok hamar felforrósodtak közöttük, s aztán kis híján felperzselték a lepedőket, sőt, még a konyhapultot is.
Szóval a Goodby Paradise szenzációs volt. Nagyon örülök, hogy egy ilyen megkapóan mély és őszinte, barátokból szerelmesek történetet olvashattam, amely amellett, hogy szórakoztat, az önmagunkban való hitre és álmaink követésére bíztat, no meg arra, hogy merjük megkeresni a saját boldogsághoz vezető utunkat, majd merjünk szabadon szeretni. Nem vitás, kedvenc lett, így nem ajánlhatom eléggé a műfaj szerelmeseinek.

Kedvenc idézet:
“As he always did, Josh tasted like everything I'd always wanted.”
♥ Az e-arc példányt hálásan köszönöm a szerzőnek!
➤ My review on goodreads.

2017. március 5., vasárnap

Sylvia Day: Captivated by You - Rabul ​ejtve

Gideon angyalkának hív, pedig ő a csoda az életemben. Az én gyönyörű, sebzett harcosom, aki elszántan küzd, hogy lemészárolja a démonjaimat, de a sajátjaival nem akar szembenézni.
Fogadalmunknak még jobban össze kellett volna kovácsolnia bennünket, ám ehelyett felszaggatta a régi sebeket, felszínre hozta a fájdalmat, a bizonytalanságot. Éreztem, hogy Gideon kicsúszik a kezem közül, hogy legszörnyűbb félelmeim valóra válnak, hogy elveszítjük egymást…
Életünk legboldogabb időszakára árnyékot vetett a múltja, és pusztulással fenyegetett mindent, amiért olyan keményen megdolgoztunk. Borzasztó válaszút elé kerültünk: vagy az ismerős, biztonságos lét, amit megismerkedésünk előtt éltünk, vagy a harc egy olyan jövőért, ami hirtelen lehetetlen, reménytelen álomnak tűnik…

A Crossfire szériának mondhatni kissé hányatott sors jutott. Előbb méltatlanul a Szürke árnyékába szorult, majd kiderült, hogy az eredetileg tervezett trilógiából öt kötetes sorozattá nyúlik, ráadásul a harmadik rész elmaradt a két első színvonalától, aztán a negyedik darab eredeti megjelenése csak csúszott és csúszott, végül búcsút inthettünk az elsüllyedő hazai kiadónak… Azt hiszem, roppant visszafogottan fejezem ki magam, ha azt állítom, komoly kétségeim voltak, fogom-e, s egyáltalán akarom-e folytatni Gideon és Eva történetét. Aztán megtudtam, hogy az Athenaeum átvette a magyar megjelentetés jogát, befutott a könyv, ami – a gerincét leszámítva – szuperül passzol a már polcomon pihenő korábbi darabokhoz, ééééés bevallom, elkapott az a jó féle izgalom. Persze még mindig tartottam attól, merre visz főszereplőink útja, mi végre húzta annyira az időt az írónő, s picit aggódtam az új fordító miatt is. Ez utóbbi kapcsán teljesen feleslegesen, előbbiek miatt viszont…
„Menet közben tanulunk. Néha elcsesszük. De bíznod kell bennem...”
Már az előző felvonás kapcsán megfogalmazódott bennem az érzés, hogy mintha ugyanazokat a hibaköröket futnák a szereplők, s mi csupán egy hosszúra nyúlt közjátékhoz asszisztálunk a partvonalról, ahol mindössze fortyogva várhatjuk, hogy haladjunk már valamerre. Nos, ezúttal szintén valami hasonló motoszkált bennem. Ugyan fél tyúklépésnyi sebességgel jó irányba mozdul előre párosunk, de könyörgöm, ehhez igazán két teljes regényre volt szükség? Kételkedem benne méghozzá erősen. 
Ugyanakkor nem tagadhatom, hogy élvezettel faltam az oldalakat. Sylvia Day még mindig magával ragadóan élvezetesen szövi a szavakat, vérforralóan tüzes erotikus jelenetekben sem volt hiány, csak kár, hogy képtelen lemondani a mellékszereplői gárda drámázásának túlrészletezéséről. Bizony, amilyen szimpatikusnak találtam legelőször Cary karakterét, mostanra már annyira fáraszt szegény fiú. Ami pedig az immár házas gerlepárt illeti, mindenki jobban teszi, ha felkészül rá, hogy a hitvesi lét nem szelídített sokat a vitatkozási kedvükön. A kötet túlnyomó részében Gideon még mindig inkább magába zárkózik, mintsem megossza szerelmével a problémáit, amelyek mostanában már a hihetetlenség határán súrolóan megszaporodtak. Eva eközben harciasan követeli, hogy valódi partnerek legyen, miközben az érzelmi zavarosban úszkál ő maga is. Szumma szummárum veszekedés és izzó szenvedély tölti ki a napjaikat. Ami nem rossz igazából, csak ez láttuk már, kiélveztük, jöhetne valami új.
„A kapcsolatok a kompromisszumokról szólnak, nem?”
A jó hír, hogy a könyv utolsó pár fejezetében csak sikerült végre egyről a kettőre lépniük. Gideon megnyílik a pszichiáterüknek az őt ért gyermekkori traumák kapcsán, és Eva mintha belátná, hogy a vad szex nem az egyetlen, amit adni képes a párjának. Nálam szintén nagy pozitívuma ennek a résznek, hogy az eddigi kizárólagosan hősnői narrációt felváltotta a váltott nézőpontos elbeszélés, így végre Mr Cross gondolataiba is bepillantást nyerhettem. Extrém módon birtokló alfahím az nem vitás, de azért cuki volt látni, hogy milyen gyengéd szeretet van a szívében az ő Angyalkája iránt. Plusz, tetszett az, amikor baráti körben, csöppet tán ellazultabban viselkedett.
Remélem, ezekből a nekem tetsző részletekből több jut majd a befejező regénybe, amelynek hazai megjelenéséről egyelőre nem hallottam pontos dátumot, így csak kívánni tudom, hogy mihamarabb érkezzen. Egy biztos, az írónő azt ígéri, Blacklist című új duológiájában feltűnnek majd még az itteni szereplők.

Kedvenc idézet:
„A házasság nem arról szól, mennyire erősek a felek külön-külön. Hanem arról, mennyire erősek együtt, és arról, hogy felváltva cipelik a terheket.”

Zenék a könyvben:

Könyvinfók:


Sylvia Day

beleolvasó
moly
goodreads
Kiadó: Athenaeum
Fordító: Goitein Veronika
ISBN: 9789632935928
400 oldal, kartonált

Műfaj: erotikus románc
Sorozat: Crossfire 4.
Elbeszélés módja: E/1, múlt idejű, váltott nézőpontú

Ki? Gideon Cross (28) & Eva Tramell (24)
Hol? New York
Mikor? szeptember
Érzékiség? tüzes
Szerelmi háromszög? elhanyagolható
Lezárás? egyelőre boldog
Önállóan olvasható? nem
Az olvasás lehetőségét hálásan köszönöm a kiadónak!

 
back to top