2013. június 14., péntek

Bejegyzés féleség az ekönyvekről

Az utóbbi napokban újra és újra, majd ismét csak szembe jött velem a téma. Gondoltam az univerzum nagyon igyekszik jelezni valamit, ám mivel kódfejtési képességem a nullához konvergál, mindössze annyi telik tőlem, hogy mindenféle magvas gondolatot nélkülözve ide pötyögjek pár olyan dolgot, ami hirtelen eszembe jut az ügyről.
.
 • Az, hogy végre magyarul is hozzáférhetünk ekönyvekhez, szerintem már senkinek nem újdonság. A kínálat még hagy maga után kívánni valót, az árakon nagyon is lehet morcogni, az áfa tartalmat félhangosan szidni pedig kötelező, mint ahogyan az akciózások kezdete után sóvárogni is. De valóban tudjuk, hol juthatunk hozzá pár kattintással az elektronikus olvasni valókhoz? Nálam például elég szegényes az ekönyvek magyarul lista:
Bookline 'e'    Book & Walk    Digitalbooks    eKönyv.hu    Polc.hu 'e'
AdAstra - e-kiadványok
    Deltavision - e-kínálat
Harlequin - e-könyvek
    Könyvmolyképző - e-választék
Persze most már hozzá csaphatok még egy hivatkozást, a contect2connect kiadót. Bevallom, míg el nem kezdték promotálni első regényüket, számomra abszolút ismeretlenek voltak. Ám a debütáláshoz választott regény, a Szakítópróba című new adult, feltette őket a radaromra. De ez még így is siralmas, nem? Aki ismer még beszerzési forrásokat, legyen szíves felhomályosítani engem is. Köszi!
 • Tagadhatatlan, hogy ebookozni inkább angolul szoktam, még akkor is, ha az örök kérdésre, hogy akkor milyen kindle-d van, azt szoktam válaszolni, porfogónak való. Ó, nem kell felhördülni, nem azért, mert nem szeretem az eink technológiát. Egyszerűen csak nem áll rá a kezem amazonék csoda kütyüjére. A kis kobe-m sokkal jobban belesimul a tenyerembe, így az ő gombjairól már lekopóban van a festék.
  Szóval igen, szoktam ebookot fogyasztani, felhalmozni ínséges időkre meg pláne. Van, amikor elcsábulok, és borsosabb összeg ide vagy oda, kattintok, főként ha erőt vesz rajtam az azonnal akarom féle türelmetlenség. Ám gyakoribb eset, amikor a leárazások csábítanak el. Őszintén, 99 cent = 280 Ft, hát nem maga a kísértés? És még ha a 3 dollár már túl is van egy vörös Rákóczin, még mindig nem egy eget rengető összeg. Ha pedig azt látom 0$...
 • Naná, a kedvenceim az ingyenes tobzódások. Ühm, ingyenes, amiből akad szép számmal az amazonon, csak ügyesen el vannak rejtve, holott alkalmasint igazi gyöngyszemekre is le lehet csapni. Ha vadászatra indulok, a következő útvonalat szoktam választani:
  Shop by Department > Books > Kidle books > Categories > itt egy végig zongorázható lista > Best sellers > Top 100 free
  Vannak, amelyek mindig ingyenesen bezsákolhatóak, vannak, amik csak időlegesen. Akad közöttük pár oldalas sorozat kiegészítő novella, de önálló regény is. Egy rövid listáztatás után ma pl ilyeneket lehetett találni az ingyenesek között:
  (A borítók alatt az amazon linkek bújtak meg.)

 • Belelendülvén az ingyen van, ide vele mozgalomba, azt se felejtsük el, hogy a goodreadsen is lehet mazsolázgatni. Egyszer érdemes lehet rászánni az időt, és végigbogarászni az elolvasható könyvek listáját is, sőt, akár teljesen véletlenül is belefuthatunk olyan gyöngyszemekbe, mint a bő 3000 oldalas Special Forces vagy épp az In the Company of Shadows, amelyek a szerzők döntése alapján ingyenesen hozzáférhetőek.
 • S ha már két M/M történetet is említettem, legyen szabad még eggyel előhozakodnom, mert annyira pozitív a sztori első két részének kinti fogadtatása, hogy vétek lenne kihagyni.
  S.U. Pacat Captive Prince című írása már csak néhány napig (26-ig) érhető el, s tölthető le fejezetenként ingyenesen a szerző honlapjáról, mivel a könyvek jogait megvásárolta a Penguin Berkley.
Mindezen csapongás végén pedig álljon itt egy kedvencem:
Kemény borítós, puha borítós vagy e. Számít-e ez mindaddig míg olvasunk?
Csak olvassunk...

 
back to top