Vendégblog - Szinna olvasmányai (44) - Sonny Hassell & Ais: In the Company of Shadows

Mi történi Santino Hassell körül? | The Salt Miners - 2018. március

Sonny Hassell & Ais – In the Company of Shadows

1. Evenfall
2. Afterimage
3. Interludes
4. Fade

Olvastam mostanában néhány könyvet, ami kifordított kényelmes kis világomból, megrázott és nagyon mélyen megérintett, sőt olyan is a kezembe akadt, ami minden eddigi romantikust porig alázott. De ez a sorozat darabokra tépett, mindent szürreálissá tett. Éjszaka kavargó gondolatok ébresztettek fel, nem tudtam aludni, nappal zombiként támolyogtam. Amikor úgy döntöttem, ez már sok, és másik könyvet vettem elő, nem bírtam azt olvasni, vissza kellett térnem ehhez.
Sokszor fizettem felkapott írók olyan könyvért, ami gyorsan a városi könyvtárban landolt, mert még a polcomon tartani sem kívántam. Erre itt van két ember, akik a mindennapi dolgaik mellett szeretnek írni, s mivel nekik ez az egész csak hobby, csak játék, fel se merült bennük, hogy ezért a több mint 4000 oldalnyi történetért pénzt kérjenek. Pedig ez a sorozat igazán megérdemelné a hivatalos kiadást, hiszen 4,23 & 4,40 & 4,62 & 4,73 goodreads pontos könyvekről van szó.

A történet a harmadik világháborút követő időszakban játszódik, kb. 6 évet ölel fel 2019-től kezdődően. Az Ügynökség egy titkos szervezet, aminek az Egyesült Államok kormánya ellen szervezkedő terrorszervezetek felderítése és semlegesítése a feladata. Az Ügynökség szuper bérgyilkosa a 28 éves Hsin Liu Vega (Sin), akit nyolc éves kora óta bérgyilkosnak nevelt az apja. Mentálisan nem igazán stabil, néha látszólag minden ok nélkül elborul, és ölni kezd. A sötét hajú, zöld szemű halálos gyilkost az Ügynökség embertelen körülmények között tartja. A mellé beosztott partnerek elég gyorsan elhaláloznak, nem mindig tisztázott körülmények között. Egy új megbízásnál azonban szükség van a képességeire, ezért új partnert választanak mellé. Az anyja utasítására – aki az Ügynökség második embere – jelentkező 19 éves civil fiúról, Boydról senki nem hiszi, hogy túl sokáig fogja húzni Sin mellett. Boyd maga sincs mentálisan a legjobb állapotban. Elvesztette azt a két embert, aki igazán közel állt hozzá, az életét céltalannak érzi, elidegenedett, kapcsolatok nélkül lézeng a világban, néhány öngyilkossági kísérlettel a háta mögött.
A történetben végigkövethetjük, ahogy a kettőjük interakcióiból az Evenfallban lassan, nagyon lassan felépülő bizalom, barátság és végül szerelem az Afterimage-ben egy vonatszerencsétlenség megállíthatatlanságával darabjaira hullik, hogy az Inderludesban immár stabil alapokon újra egymásra találjanak, s a Fade-ben végül megpróbáljanak megszökni az Ügynökség az életük minden részét ellenőrző és korlátozó befolyása alól. 

Ennél azonban sokkal többről van szó, akciók, végtelen, árral szembeni küzdelmek néha a semmiért, szülő-gyerek konfliktusok, terrorista csoportok, kóma, bűntudat, önértékelési problémák, kormányzati összeesküvések, génmanipuláció, vér, árulások, barátságok, amnézia, önzés és önfeláldozás. A történetet élővé tevő tökéletesen háromdimenziós hősök és mellékszereplők. A kemény, kegyetlen, sokszor kiszolgáltatott helyzetek, a tehetetlenség szívszorító érzése, ami néha arra kényszerített, hogy felálljak a könyv mellől, és kicsit bámuljak kifelé az ablakon. Hogy többször elolvassam az ilyen mondatokat:
„– Jó, akkor elmondom milyen ez nekem – folytatta Boyd őszintén. A tekintete intenzív egyenességgel kapcsolódott Sinébe. – Szeretlek, jobban szeretlek mint bárkit eddigi életemben. Folyton rád gondolok. Pokoli volt távol tartanom magam tőled. Amikor a közelemben vagy szeretnélek megérinteni. Bármit megtennék érted. És ha akármit megkaphatnék a világon, amit csak akarok, akkor azt szeretném, hogy együtt lehessek veled.”
Egy dolgot biztosan ígérhetek. Ha nekivágsz, ez a történet nem hagy érintetlenül. Ha valami szokatlanra, különlegesre vágysz, ha nem félsz az érzelmi sokkoktól, a penge élen táncolástól, az elképedéstől, a csomótól a gyomrodban, akkor ajánlom ezt a könyvet, mert egy életre szóló élménnyel leszel gazdagabb.


Sorozat: In the Company of Shadows
Műfaj: M/M
goodreads

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.