Vendégblog - Exina olvasmányai (2) - Nicole Edwards: Kaleb

Nicole Edwards - Kaleb
Zoey és Kaleb középiskolás koruk óta a legjobb barátok. És körülbelül ugyanennyi ideje is szerelmesek egymásba. A beteljesületlen tiniszerelem azóta perzselő vággyá érett, és képtelenek tovább titkolni az érzéseiket.
De vajon képesek elfogadni és teljesíteni egymás nem éppen szokványos fantáziáit? És vajon ez tényleg szerelem, vagy csak „barátság extrákkal”?

A történetet bonyolítja némi kisvárosi dráma (jaj, megcsalt; azt hazudta, hogy terhes; verekedésbe keveredett a kocsmában; nem akarja nekem eladni a földjét; jaj, csődbe jutott, elveszíti az otthonát; exek bukkannak fel, stb.), de legalább nincsenek benne eltúlzott elemek. De nem is kell ennek ennél bonyolultabbnak lennie, hiszen ez egy erotikus regény. A hangsúly legyen csak az erotikus jeleneteken! (És ott is van…)
Ez a könyv tökéletesen megvalósítja azt, amilyennek egy nőknek szánt erotikus regénynek lennie kell.
Kezdem a lényegnél: az erotikus jelenetek erotikusak! A szexuális együttlétek alapja itt – a mindent elsöprő vágyon kívül – a bizalom, egyetértés, őszinteség, barátság, és végül szerelem. Már hallom is a gáncsoskodókat, „Ilyen nincs a valóságban!”. Lehet, hogy van, lehet, hogy nincs, nem számít. Ez nem tényirodalom, hanem fikció! És mindez megfűszerezve szokatlan (persze, kinek mi a szokatlan – ez már szubjektív) elemekkel, édeshármassal, és egy leheletnyi BDSM-mel. Továbbá Kaleb és Zoey első csókja méltán kerülhetne be az erotikus irodalom leghatásosabb „első csók” jelenetei közé!
A főszereplők kidolgozottak, és itt van egy aprócska kifogásom: túlírtak. Ezt főleg ya irodalomnál szoktam észrevenni, hogy minden annyira túl van magyarázva. Kaleb és Zoey érzései, gondolatai, kételyei tökéletesen kidolgozottak, a szerelem köztük megalapozott, de hogy miért kell ennek ennyire szájbarágósnak lennie, azt már nem értem. De! Inkább legyen túlírt, mint ne értsük, hogy mégis mitől estek szerelembe (erre az esetre elég sok példát lehetne hozni).
Azon kívül, hogy túlírt, van még egy kifogásom: az az egyetlen kis BDSM beütésű jelenet sehogy sem illik ide, a többi erotikus jelenet közé. Mintha csak azért került volna bele a könyvbe, hogy rá lehessen aggatni a BDSM címkét. Ez nem BDSM típusú erotikus történet! Ez egy normál erotikus könyv, egy párról, akikhez néha csatlakozik egy harmadik személy. Tehát még csak nem is pusztán ménage à trois! (Ménage műfajú erotikus könyvet szeretek olvasni, míg a BDSM nem az én világom, ezért is szúrta a szememet az a jelenet. Ha az első helyen lett volna a BDSM címke a műfajok között, el sem olvasom.)
A többi karakter egyelőre homályba vész, de határozottan ígéretesek. Hét fiútestvér, köztük egy ikerpár! Mmmmm… És Zane sztorija is nagyon hatásosan elő van vezetve.
Összefoglalva: inspiráló, érzéki és könnyed olvasmány.

Erotikus jelenetek száma: sok. :)
- ebből édeshármas: 2 - két férfi és egy nő.
- ebből BDSM: 1 - egy férfi és egy nő.
Nyelvezet: mérsékelten vulgáris (azt az egy f betűs szót használják állandóan, egy idő után hozzászokik az ember…)

Kedvenc idézet:
“Are you teasing me, woman?” He asked, wanting to get lost in the warmth of her gaze.“Maybe.” She smiled, tracing his lip with her thumb.“You better be careful.” He warned her. “I’ve known for a long time that I don’t have any control when it comes to you.”“Well, I’ve dreamt of a million ways to make you lose control, so we’re even.”

Sorozat: Alluring Indulgence 1.
Műfaj: erotika
SL Enterprises, (kindle edition) 2013. január

goodreads

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.