Vendégblog - Egy betűfüggő feljegyzései (3) - Karen Marie Moning: The Highlander’s Touch

Karen Marie Moning – The Highlander’s Touch

Egy halhatatlan erejű harcos
Egy hatalmas skót harcos, aki egy ősi törvények és időtlen mágia által meghatározott világban él. Semmilyen halhatatlan erő nem készíthette fel a Brodie kastély urát az előtte álló bájos, elátkozott leányra. A sors egy szörnyű fordulata során Lisa 700 évet visszaugrott az időben, egyenesen Circenn hálókamrájába hogy a szépségével kísértse – és beteljesíthetetlen vágyakkal csábítsa. Circenn pedig birtokolni akarja a nőt – a nőt, akit megesküdött, hogy elpusztít.
Egy nő elveszve az idő ködében
Mikor Lisa érezte, hogy megmozdul a föld a lába alatt, a független, 21. századi nő nem is sejtette, hogy átzuhan egy másik századba. De a vad, meztelen harcos, aki fenyegetően bámul le rá, túlságosan is valós… és veszélyesen izgató. Lehet, hogy a harcos ellenállhatatlanul jóképű, de Lisának nem áll szándékában a háború és hűtlenség által szabdalt kegyetlen vidéken maradni. Honnan tudhatná, hogy csábító fogvatartójának más tervei vannak vele? Tervek, amik megmenthetik egy tragikus sorstól. Vagy azt, hogy a férfi, aki hosszú ideje megtagadta a szerelmet, még magával az idővel is képes dacolni, csak hogy a sajátjának követelje őt…

Ciercenn egy skót/pikt hadúr, akit a fae ereklyék őrzésével bízott meg az első részből már megismert szarkavaró cselszövő Adam Black, a fae udvar bolondja. A prológusból megtudjuk, hogy Cin elveszített egy fontos tárgyat, a palackot, de nincs ok aggodalomra, mert rábocsátott egy kezdetleges átkot, miszerint amint megérinti valaki a palackot, az rögtön visszakerül Cinhez. Ezek után a 21. században találjuk magunkat Lisa oldalán, akiről megtudjuk, hogy két munkával küzd egyszerre, hogy a haldokló anyja kórházi számláit és az adósságaikat kifizesse, és egyetlen öröme, hogy éjjel a múzeumban dolgozhat, és összefogdoshatja a kiállított tárgyakat. Hogy, hogy nem, kisebb izgalmak során sikerül megérintenie az elveszett flaskát, ami visszaviszi őt a 14. századba a palackkal együtt.
„Lisa nem volt Steinmann irodájában többé.Elakadt a lélegzete döbbenetében, ahogy végignézett a férfin. Apró vízcseppek csillogtak a bőrén. Lángok ugráltak mögötte a kandallóban, barnítva és árnyékolva domború izmait. Ő volt a legmagasabb férfi, akit valaha látott, de a nagysága nem korlátozódott csupán a valószínűtlen magasságba. A vállai masszívak voltak, a széles mellkasa elkeskenyedett a feszes has, az izmos csípő és a hosszú, erős lábak irányába.És meztelen volt.”
Érdekesen alakult a viszonyom ezzel a könyvvel.
Az elején megint nagyon élveztem, nem az a fetrengve nevetős típus, hanem a kuncogós, kisebb poénokkal, barbár skótokkal, édes - aranyos. De később elkezdett zavarni néhány dolog. Például Lisa, ahhoz képest, hogy otthon haldoklik az anyukája, egész lazán kezeli a helyzetet. Szeretem az olyan hősnőket, akik nem rinyálnak, de azért ebben a helyzetben hihető lett volna egy kis hisztéria. De azon kívül, hogy elszántan kutat a flaska után, semmi jelét nem adja, hogy ő aaaanyira vissza akarna menni. Sőt, lassanként ráébred, hogy tetszik neki ez a kor, Skócia, meg persze Cin is, és még ekkor is csak egy futó gondolat, hogy jajj de anyuval mi lehet most? Ez nekem nem volt elég hiteles, és alapból zavart ez a koncepció, mert milyen szemét dolog már az, ha végül tényleg ott marad, és nem megy vissza az anyjához? De az is olyan furcsa megoldás, ha visszamegy eltemetni és utána hazatér a skóthoz (vagy nem), de valahogy ebből sehogy sem lehet jól kijönni.
„Jó éjt,Lisa. Álmodj az angyalokkal.”A szemét hirtelen szúró könnyek lepték el. Ez volt az anyja esti áldása: Álmodj az angyalokkal. De ezután Cin hozzátett még néhány szót, amit az anyja sosem: „Aztán gyere vissza a földre és álmodj az ördögöddel, aki a pokolban égne csupán egy éjszakáért a karjaidban.”
A másik, ami miatt a hajamat téptem, az a mániákus palack vadászat volt. Érkezésekor Lisa visszaadta Circennek, aki jól el is rejtette, és bár többen is közölték a leányzóval, hogy a flaskának nincs köze az időutazáshoz, csak Brodie átka miatt történt meg, ő ennek ellenére elszántan ragaszkodik ahhoz, hogy ha megtalálja, akkor az majd szépen visszarepíti őt a 21. századba.
Tehát gyűltek a zavaró apró dolgok, és a közepe után már egy kicsit untam is, hogy nem történik semmi izgalmas valójában. Aztán végre kiborult az összes bili, a fae udvar megint bekavart és megjelent Adam Black, mint az újabb zavaró tényező. Adam valamit mahinál a háttérben, de nem lehet tudni, hogy mit, csak hogy valamit akar Cinntől, valamiért tanítani akarja. Na, most ezzel is úgy voltam, hogy ez elég béna indok, főleg egy fae-től, akit nem érdekelnek a kis egyszerű földi halandók.
Szóval az egész könyv valahogy nem volt a helyén. Már megint az időutazás, ami jó poén volt, egyszer. Az egész olyan átgondolatlannak tűnt, csak írjunk valamit, hogy meglegyen a havi kajapénz jellegű. Nem tetszik a haldokló anya, nem tetszik sem az, ha a 14. században marad a lány, sem az, ha visszamegy a haldokló anyához. Mit és miért akarja Adam Cint mágiára tanítani? Ennek az egésznek nincsen semmi értelme!
DE!
A végére gyönyörűen összeállt a kép! Talán ha kicsit jobban figyelek, akkor azt is mondhatnám, hogy kiszámítható volt, de én földhöz ragadtabb megoldásra számítottam, így sikerült alaposan meglepődnöm. És végül minden pici darabka, ami olvasás közben zavart és birizgálta az agyamat, értelmet nyert, szépen beilleszkedett az egészbe, mint valami puzzle, ami olvasás közben egy nagy rendetlenség, de a végére a helyére kerülnek a darabok és láthatod az egész képet.
Végül sikerült Adam Blacket – a.k.a. Amadan Dubh – is megkedvelnem, ami nem hátrány, miután neki is van saját kötete :)
Sajnos a flaska-fiaskó és az unalmas középső rész miatt egy erős közepesre értékelném, de egyébként tudom ajánlani azoknak, akik szeretik a skótot-történelmes-romantikusos regényeket :) A hardcore Fever fanoknak viszont még mindig nem ajánlom.

Sorozat: Highlander 3.
Műfaj: történelmi romantikus
Dell, (kindle edition) 2009. szeptember


goodreads  book depository

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.