Vendégblogger - Szinna olvasmányai (38) - Nalini Singh – Tangle of Need

moly goodreads olvassbele
Nalini Singh – Tangle of Need
(Magyarul még nem elérhető)
A Psy-Changeling sorozat 11 része [S] Paranormális romantikus [PR].

Nem titok, hogy mennyire szeretem Nalini Singh Psy-Changeling (mentálos - alakváltós) sorozatát, és nagyon megörültem, amikor az Egmont tervbe vette a sorozat kiadását. Egy gondom van csak vele, hogy irtóra le vagyunk maradva az eredeti sorozattól. Ezért aztán azoknak akik magyarul követik a szereplők sorsát, több szereplő ismeretlen lesz.
Először is a könyvet imádtam, és bizony öt csillaggal értékeltem a Molyon, de nem a szerelmi szál miatt. A főhősök, Riaz és Adria jó karakterek, kapcsolatuk forró, és érdekes, jól felépített, ennek ellenére érzelmileg nem rántott magába. Mindkettő szereplő érzelmileg sérült, Adria (aki Indigo rokona, és nagyon hasonlít rá külsőleg, először, ha jól emlékszem Indigo és Drew könyvében találkozunk vele), egy félresikerült kapcsolatból száll ki, eléggé összetörve. Riaz pedig megtalálta a párját, de a nő boldog házasságban él. Ez Riazt töri össze. A kapcsolatuk fejlődése azonban csak meglepően szerény részt foglal el a könyvből.
Cserébe viszont kapunk rengeteg Siennát és Hawke-t. Még az esküvői ceremóniájukon is ott lehetünk! Juddot, akiből sosem elég! Akinek fanklubja lesz a neten, míg Brenna meg nem hackeli az oldalt! Képzeljétek el Drew azonnal veszi a lapot és beszerez jó néhány I Love Judd pólót.
„Hawke’s wolf huffed in laughter, thinking of the secret stash of “I love Judd” T-shirts and buttons Drew had purchased for everyone to wear at the next lieutenant meeting. “I’m thinking of making you my new PR person.”
“I’d hate to turn my niece into a widow so soon,” was the cool answer.”
Rileyt és Mercyt külön öröm éri, szenzációs, amikor Hawke és Riley megünneplik ezt, és rendesen leisszák magukat. Ismét felbukkan egy villanásra Mercy egyik bátyja és csodás vacsorát dob össze a társaságnak. Végre felébred a kómából Alice Eldridge! (Egy roppant érdekes szereplő, aki a magyarul olvasóknak nem mond semmit, pedig 100%, hogy találkoztatok már a nevével. Ő írta a könyvet, amit Sascha kap Nikitától.) S kinek a nevét említi töredékes memóriájával? Zaidét, úgy, mint akit ismert. Kicsoda Zaid? Hah, most tessék visszaolvasni a 3. kötet bevezetését.:)
Millió pillanat, rengeteg ismerős szereplő, akiket imádtunk, akikért már végigizgultunk egy-egy könyvet, és most ismét belepillanthatunk mindennapjaikba.
A másik, amit nagyon értékeltem ebben a könyvben a politikai helyzet alakulása. Ne forgassa senki a szemét, ti is szeretni fogjátok. Az első könyvben voltak a gonosz mentálok, a jó alakváltók, és közöttük a többnyire ártalmatlan emberek. Aztán a történet egyre érdekesebb lesz, a mentál tanács szétesik, megjelennek a lázadó „Tiszta Mentálok” akik polgárháborút robbantanak ki a mentálhálót támadva. Az erőviszonyok a 11. könyvre már szélsőségesen átrendeződnek. Már nem a mentálok és az alakváltók küzdenek egymással, sőt, a mentálok közül is sokan tekintenek a farkasokra és a leopárdokra valamiféle vezetésért, ahol alakváltók vigyáznak a mentálháló létét biztosító „horgony” mentálokra. Amikor két idősebb, ismeretlen mentál nő egyesíti pszichikai erejét, hogy segítsen egy bajba jutó alakváltó harcosnak. Amikor a szövetségek bonyolult hálója jön létre, a farkas és leopárd falka, az emberek gerilla alakulata, a tengeri alakváltók, Nikita, Anthony, és Judd fura Nyíl (Arrow) kapcsolatai között.
Kiderül, hogy Velencében élnek renegát Nyílak. A tengeri alakváltókról jut eszembe amikor Riaz jókedvében tippelget milyen tengeri alakváltók lehetnek: Medúzák biztos nincsenek. Hawke válasza erre: Mi a francot szívtál ember?
Henry végre kivonódik a forgalomból ebben a részben, de Ming még mindig vadászik Siennára. Henry segítőjét Vasqezt viszont nagyon sajnálom, és remélem, meg lehet menteni.
Kaleb Krychek igazi fekete ló! Csak most kezdünk kicsit belelátni mi mozgatja. Őrületes energiákat fektet bele, hogy megtaláljon egy nőt a mentálhálón, aztán később testi valójában, de hogy ki ez a nő nem derül ki. Esz a fene, hogy ki lehet a lázadó Szellem, neki is van egy nagyon jó pillanata, amikor együtt látja Juddot Brennával. Lehet, hogy Kaleb a Szellem? Vagy valamelyikük Zaid? Ha Alice túlélhetett hibernációban száz évet, Zaid is megtehette. Ráadásul Kalebről kiderül, hogy dupla kardinális. Zaidról pedig azt olvastuk, hogy kardinális telepata volt, hihetetlen mentális harci képességekkel, ez egyre inkább összevág.
Nagyon megkedveltem a két Arrowt, Adent és Vasict. Remélem, az ő meséjüket is olvashatom egyszer! Imádni való történet, mert a szereplők annyira szeretni való figurák, nem tudom megunni őket! Ms. Singh zseniálisan tudja abbahagyni a könyvet úgy, hogy az olvasó fanatikusan várja a következő részt!

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.