Vendégblogger - Szinna olvasmányai (34) - Alexis Morgan – Dark Protector

Alexis Morgan – Dark Protector (Sötét védelmező)
(Magyarul sajnos nem elérhető)
Paladin sorozat első kötete [S]. Paranormális romantikus [PR].

A sorozat részei:
1. Dark Protector * 2. Dark Defender
3. In Darkness Reborn * 4. Redeemed in Darkness
5. Darkness Unknown * 6. Defeat the Darkness
7. Bound by Darkness * 8. The Darkness Beyond
9. Darkness on Fire

Fülszöveg: Devlin Bane született paladin, egy ősi harcos rend tagja, akik véget nem érő háborút vívnak egy őrült ellenséggel. Sorsa, hogy az emberiség védelmében újra és újra meghaljon a csatában. Lelkiereje és bátorsága azonban nem védi meg attól, hogy lassan ő is olyan szörnyeteggé váljon, mint akik ellen harcol.
Dr. Laurel Young sok év tanulás után lett a paladinok orvosa. Fontos szabály, hogy ne kötődjön érzelmileg a pácienseihez, de minden alkalommal amikor a paladinok vezetőjét Devlin Blane-t kell újraélesztenie, mégis egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Ahogy a háború egyre elkeseredettebbé válik Lauren és Devlin kapcsolata is veszélybe kerül, mert az ellenség közelebb van, mint valaha is képzelték..
Huh, hol is kezdjem? Jó hír, hogy a sorozatnak jó néhány része megjelent már, így aki nekilát annak lesz bőven olvasnivalója. Aztán, nagyon fellelkesített ez a teljesen új ötleten alapuló izgalmas elképzelésből született világ, amit a sorozat könyveit olvasva egyre jobban megismerünk és megértünk.
A világunkat egy fura határvonal választja el egy másik galaxisban, vagy talán egy másik dimenzióban lévő idegen világtól, aminek a napja haldoklik. Ez a határvonal egy energiafal, ami a tektonikai törésvonalak mentén húzódik a föld alatt. A vulkáni tevékenység és a lemezmozgások azonban időről időre meggyengítik és a fal időnként össze is omlik. Mikor a fal összeomlik a másik világ lakói közül a fényre éhesek karddal a kezükben és őrülettel a szemükben, megpróbálnak átjutni a mi világunkba. Ez ellen küzdenek a sorozat hősei a paladinok. Különleges harcosok akiknek léte titok még a kormányok előtt is. Az őket irányító szervezet egyes tagjai korruptak, így nem csak külső, de belső ellenséggel is meg kell küzdeniük. A főhős Devlin Blane a paladinok vezetője. Okos, kemény férfi, aki csak a harcostársaiban bízik, főleg mivel legutóbbi halálát villanásnyi emlékei szerint nem az ellenség keze okozta. Amikor rájön, hogy Laurel iránti érdeklődése veszélybe sodorja a nőt, mindent megtesz, hogy megvédje.
A hősnő Dr. Laurel Young a paladinok egyik orvosa. Ő foltozza össze őket az összecsapások után, és elhivatottsága, igazi törődő személyisége miatt tiszteletnek örvend a harcosok között. A feladata azonban nem csak ennyiből áll. Neki kell eldöntenie, hogy a páciensei milyen közel vannak az őrülethez, és neki kell a fecskendőt a vénájukba nyomni, ha már nem megmenthetők. Ez a teher hatalmas súllyal nehezedik rá, mert hősként tekint ezekre a férfiakra, sokat a barátjának tart közülük. A főhősök közötti vonzalom régebbi keletű, de elég nehéz egy kapcsolatot arra alapozni, hogy az egyiküknek valószínűleg majd ki kell végeznie a másikat. Csak hogy a nő rájön, hogy az érzelmek lassítják az őrület kialakulását…
Aki szereti Sherrylin Kenyont és Nalini Singh-et, az ne hagyja ki Alexis Morgant se a sorból.
„A Laurennel folytatott beszélgetés nem úgy sikerült, ahogy tervezte. Persze miért is kellene ezen meglepődnie? A lánnyal kapcsolatban semmi sem volt kiszámítható. Az az ártatlan tekintet és édes mosoly csak leplezi a több tonnás makacsságot, és a saját elképzelései is megvannak, ami normális esetben tiszteletet váltana ki a férfiból, de most éppen átkozottul bosszantotta.
Arra viszont képtelenvolt rájönni, hogy hol rontotta el. Tegnap, amikor megtervezte a stratégiáját, az érvei, hogy miért nem találkozhatnak többé tökéletesen logikusnak látszottak. A kezdetektől tisztában voltak vele, hogy nincs közös jövőjük. Háromszor idősebb a lánynál, még ha nem is látszik rajta. Nem volt már igazán ember, és egyre kevésbé lesz az az idő múlásával. Aztán még ott van az a kis probléma, hogy valaki meg akarja ölni. Ha az ismeretlen bérgyilkos elszántabbá válik, bárki aki közel áll Devlinhez áldozattá válhat. Ezt a részletet persze nem szándékozott megosztani, helyette emlékeztette rá, hogy az ő élete veszélyes, és bármikor kifogyhat a szerencséből.
Odáig elment, hogy jobb embert érdemel, mint aki gyilkolásból él, bár már a puszta gondolat, hogy a lány mással osztja meg az életét vagy az ágyát, arra késztette, hogy megüssön valamit.
A lány nyugodtan hozzátette a saját érveit. Az, hogy munkán kívül találkoznak, megsérti a normális orvos – páciens kapcsolatot. A közöttük levő viszony negatívan befolyásolhatja a szakmai ítélőképességét. Emellett az állását kockáztatja, ha a régensnek – aki a katonai és kutatási részleg vezetője egyben – tudomására jut, hogy Devlinnel randevúzik. Minden esetre azt biztosan elintézné, hogy sose lássák egymást többet.
És bár nem mondta ki, a tekintete azt is elárulta mennyire aggasztja a lehetőség, hogy ő lesz az akinek végül meg kell ölnie a férfit.
Igen, minden tökéletesen logikus volt. Mindketten felnőttek, akik engedtek a csábításnak, és játszottak a tűzzel. De a lány maga is tudott néhány dolgot a stratégiáról és taktikáról. Mielőtt a férfi megtehette volna az egyetlen nemes dolgot és kisétál az ajtón, a lány kioldotta az övét és hagyta, hogy a rövid köntöse a földre csússzon. Ott a padlón tette magáévá a lányt, nem túl gyengéden, de annál több szenvedéllyel. Ez mindkettőjüket megrázta, és továbbra sem kerültek közelebb a katasztrófa elhárításához. Nem jött be a váljunk el szépen megoldás.
És a férfi amilyen önző szemét volt, egy cseppet sem bánta.”

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.