A sötétség angyalai antológia

Sokakkal ellentétben én kimondottan szeretem a novellákat. No nem kell félreérteni, nem pótolják nálam sem a teljes regényeket, de aféle gyorssegélynek, mint szomorkodáskor a Milka csoki, tökéletesen megfelelnek. Főként igaz ez, ha kedvelt szerző tollából született, megszeretett világba kalauzoló történetről van szó. Nalini Singh két éve jött és aratott, nálam legalább is. Így egy, többek között az ő nevével fémjelzett novellás kötet, amely azzal kecsegtet, hogy ismét elmerülhetek az engem elvarázsló angyalai és vámpírjai között, nem is lehetett kérdés, kellett nekem. Pláne ilyen csodaszép borítóval...jahaj. Furcsa módon mégsem Nalini novellája az, amely teljesen levett a lábamról. No de nézzük sorjában:

Nalini Singh: Angyal és farkasa
A Raphael & Elena páros történeteit követőknek minden bizonnyal rögtön ismerősen csengett a főszereplő vámpír testőr, Noel neve. Őt kínozták meg olyan csúnyán az Angyalcsókban. Miután felgyógyult sérüléseiből önként jelentkezett ura tanítványát, Nimrát - őt az Angyaltáncban ismerhettük meg - fenyegető veszély kivizsgálására. S miközben igyekszik kiismerni a louisianai terület felett őrködő angyal udvartartását, és fényt deríteni arra, ki törhetett az úrnő életére, rádöbben, hogy a pletykák néha igen csak túloznak, és hogy van még remény az ő jövőjében is.
Azt hiszem, a novella legnagyobb erénye az, ahogyan bemutatja, hogy egy félelmetes, kegyetlen hírnévre szert tett, rettegett erőt birtokló angyal voltaképp érző szívű asszony, illetve hogy egy megtörtnek tűnő, eddig általunk áldozatként ismert vámpír, ha visszatalál önmaga igaz valójához, erős kezű, segítő párrá válhat. Kezdetben úgy tűnt kettejüket világok választják el, de ahogyan megismertük valódi jellemüket, úgy egyensúlyozódott ki, vált hihetővé a kapcsolatuk. Habár teljes hosszúságú regényben minden bizonnyal jobban kibontakozhatott volna érzelmeik alakulása, élveztem a rövidke száz oldalt, amely kettejük románcának jutott.
Cicabarát angyalrajongóknak kötelező olvasmány! :)
5/4

Ilona Andrews: Alfák - A kezdetek
Egy házaspárt takaró szerzői álnév, amelyet már többször ajánlottak, de ezidáig kimaradt a repertoáromból... így olvasás után azt mondhatom, sajnálatosan. Az első lapoknál nem gondoltam volna, hogy ennyire szeretnék majd többet olvasni erről a világról...
Akkor még aggódtam, hogy valamiféle középszínvonalú horror kezdetébe csöppentem, ahol egy elhagyatott bekötő út, a Supernaturalben helyüket megálló, ijesztő szörnyeknek otthont adó hátborzongató motelhez vezet. Aztán valamiféle Csillagkapura emlékeztető átjárón keresztül hihetetlen helyre érkeztünk, s ezzel bennem a műfaji behatárolás sci-fi horrorrá módosult. Kezdetben legalább annyira nem értettem, hová kerültünk, miféle párhuzamos univerzumban ragadtunk, mint Karina, a hősnő. Majd kitörni készült belőlem a feminista, aki igen rosszul tűri, ha a nőket tárgyként kezelik, ha túlteng a férfias irányítás, amely az alfák életét oly' nagyon jellemzi. Aztán pedig annyira lekötött, hogy megértsem a szerzők által elénk tárt magyarázatot, hogy nem is igen figyeltem fel arra, hogy románcra a pörgő események között nem igen maradt idő. Lucas és Karina csak kisebb jóindulattal nevezhető szerelmes párnak, sokkal inkább a szükség hozta össze őket, mégis megkedveltem mindkettejüket, ahogyan igyekeztek boldogulni a sors által nekik rendelt helyzetben.
Szerettem volna tovább lapozni, megkukkantani, hogyan alakul az életük, megtudni, hogy mi lesz a többiekkel, de - egyelőre - nincs folytatás. Kár lenne, ha ez így maradna, ahhoz a háttér történet túl összetett, és kidolgozott. Hagyott bennem nyitott kérdéseket, számtalant, ami azt illeti, viszont száz oldalas rövidsége ellenére teljesen beszippantott, és elérte, hogy többet akarjak, és utána nézzek, mi mást kínál az Andrews név.
5/5

Sharon Shinn: Éji dal
Számomra ez egy kedves, de felejthető írás.
Míg Corban, a tiltott ház titokzatos lakója felkeltette a kíváncsiságomat, addig Moriah, aki az egész történetet elmesélte, idegesített néhol. Volt egy pont, ahol arra gondoltam, hogy ez a morcos Marcsa ugyan mi alapján ítéli fellengzősnek és beképzeltnek az angyalokat, amikor őt elviselni sem kis teljesítmény.
Összességében aranyosan mutatja be, hogy minden körülmények között meg lehet találni a reményt, és mindig érdemes újrakezdeni, de nem keltette fel bennem a vágyat, hogy megismerjem a Samaria sorozatot, amelybe ez a novella is tartozik.
5/3

Meljean Brook: Mennybemenetel
Be kell vallanom, ez a történet tetszett a legkevésbé. Hiába találtam érdekesnek az Őrzők alakulatát, hiába tetszett az idősebb nő, fiatalabb férfi felállás, a nyomozás nem kötött le, és a megoldás is inkább csalódást keltett bennem... hogy arról ne is szóljak, milyen szemforgatással fogadtam a magyarázatot arról, hogy főhőseink miért is voltak annyi évet távol egymástól.
5/2

A könyvért az Egmont Darknak tartozom köszönettel.



Kóstoló: Fülszöveg & Idézeteim
Máshol: moly & goodreads

2012/2.

Kiadó: Egmont Dark Kiadó 
Megjelenés: 2011. december 
Formátum: puhatáblás, 408.oldal