Lauren Kate - Fallen - Kitaszítva

Fülszöveg: Van valami fájdalmasan ismerős Daniel Grigoriban.
A rejtélyes és zárkózott fiú azonnal felkelti Luce Price érdeklődését, amint a lány meglátja a Sword & Cross bentlakásos iskolában. Ő az egyetlen jó dolog az intézményben, ahol tilos mobiltelefont használni, a többi diák nehéz eset, és minden mozdulatukat biztonsági kamerák figyelik.
Csakhogy Daniel nem akarja, hogy bármi köze legyen Luce-höz és mindent megtesz, hogy ezt nyilvánvalóvá tegye a lány számára. De Luce nem képes lemondani róla. Úgy vonzza a fiú, mint az éjjeli pillangókat a tűz fénye, és muszáj kiderítenie, amit Daniel olyan elszántan szeretne titokban tartani.
Ismét egy ifjúsági fantasy, amely a borítójával megvett kilóra, ám elolvasva a könyvet ismét csak el kellett gondolkoznom, vajon nem kellene-e már végre tényleg leszoknom arról, hogy a külcsín miatt vegyek meg újabb és újabb könyveket. Sajnos azt kell mondanom, számomra ennek a könyvnek nagyobb a füstje, mint a lángja. A borító tényleg elképesztően gyönyörű és valóban visszaadja a regényben megidézett gót hangulatot. Az alapötlet is vonzó lehet mindenkinek, aki csak kicsit is kedveli a műfajt. Ám a felcsigázott várakozásoknak nálam nem tudott megfelelni a könyv maradéktalanul, s a vége sem hozta magával a falat kaparom a folytatásig érzést, amely az igazán jó sorozat legnagyobb ismérve a szememben.
Pedig lehetne ez egy jó kis történet! Angyalokkal, jó és rossz közti nagy háborúval, reinkarnációval, el nem múló örök szerelemmel... de valahogy annyira lassan indult be a történet, hogy nehéz egyet legyintve megbocsátanom. Valamint nálam akadtak más dolgok is, amelyek miatt morcossá váltam. S ezek még csak nem is a szokásos műfaji klisék, vagy az oly nyilvánvaló utalások (Fallen - Grigori... kell-e többet mondanom?) teljes tárháza!
A főszereplő lehet gúnyos, lehet távolságtartó, de nekem ne mutogassa a középső ujját, amikor észreveszi, hogy egy lány vágyakozó pillantásokat vet felé. Értem én, hogy nem akarja, hogy közel kerüljenek, de ez olyan alpári bunkóság. S mit tesz a hősnő erre? Még jobban imádja... persze úgy, hogy szinte semmit nem tud a srácról. Ó, ne mááááár... De ha már itt tartunk, voltaképp mikor és miért is született meg az a bizonyos halhatatlan szerelem? Lehet, lanyhult a figyelmem, de ez nekem nem vált teljesen világossá. Ám a végső kegyelemdöfést nálam a megszeretett, normalitást, emberiséget képviselő mellékszereplő ilyen csúnya kiiktatását adta meg.

Akartam szeretni ezt a könyvet, de számomra ez csak egy a tucatból. Hogy mégis mire a három pont? A borítót s az alapötletet méltányolom, sőt a könyv utolsó egynegyedét kimondottan élveztem, csakúgy mint a megpendített ködös, darkos feelinget... csak a köztes lapokon volt nehéz túljutni. :D

: Az írónő honlapja
A trilógia kötetei:
1. Fallen
2. Torment
3. Passion



2011/40.