Vendégblogger - Szinna olvasmányai (15) - "Jessica Andersen: Demonkeeper"

Jessica Andersen – Demonkeeper (Démonőrző)
(Magyarul nem elérhető)
Final Prophecy sorozat negyedik könyve [S] Paranormális Romantikus [PR].

A sorozat négy kötete jelent meg eddig.
Ezek olvasási sorrendben a következők:

  1. Nightkeeper
  2. Dawnkeeper
  3. Skykeeper
  4. Demonkeeper
A történet szerint az emberi civilizációba rejtve létezik egy másik, nagyon ősi nép, a Nightkeeperek (Éjőrzők). Ők mágiahasználók, és közvetlen kapcsolatban állnak az isteneikkel. Feladatuk az emberiség megmentése az időszakonként bekövetkező (maya naptár szerinti) világvégétől. Sebzett Jaguár az előző király hatalmas hibát követett el, minek következtében napjainkban csupán kb. 15 Nightkeeper él, ráadásul a társaság egy részének halvány fogalma sincs a származásáról. A Sebzett Jaguár fia által összeszedett csapatban építészmérnök, terapeuta, szakács, exzsaru, bérgyilkos, karate edző, számítógépes játékfejlesztő, egyetemista, maja történész, és hasonló karakterek próbálnak felnőni a feladathoz, miközben megbirkóznak saját démonjaikkal, és megtalálják a párjukat. Az első regény még kicsit kiforratlan, de a következők, ha valaki bírja a mesés körítést, igazán elbűvölők.

Lucius maya szakos doktorandusz hallgató az egyetemen. Hisz a legendában, abban, hogy léteztek éjőrzők, és próbál olyan tekercseket találni, és fordítani, ami ezt bizonyíthatja. Kicsit szerelmes Annába a tanszékvezetőbe, aki erősen tagadja az éjőrzők létezését, nem véletlenül, hiszen egy közülük.
A fiú többre vágyik, mint ami. Képzeletben eljátszik azzal, hogy ő Indiana Jones, a hős, a műkincsek megmentője.
A nő szenved attól ami. Ő csak normális ember szeretne lenni, aki szereti a férjét, és semmi köze a mágiához.
Kettejük barátsága belekeveri Luciust az éjőrzők világába, ahol megjárva a poklot, végül részévé válik annak a legendának, amire annyira vágyott. Ő lesz az, akiről a próféciák szólnak, aki képes megtalálni az elrejtett könyvtárt, ahol az éjőrzők minden tudása rejtőzik. És ebben a világban találkozik Jade-del, az éjőrző írnokkal, akivel megtanulja, hogy szeretni és szeretve lenni erősebb minden mágiánál.
"– Szuper. Használati utasítás. – Ha szerencséje van.
Visszafogva a bizsergető felfedezni vágyás érzését, óvatosan hajtotta ki a borítót. … A borító utáni első oldal fekete tintával írt néhány sornyi szöveget tartalmazott. Mélyen a halmok között, a fáklyának nagyon szórt volt már a fénye, ami miatt először nehéz volt kivenni a hieroglifák alakját. Aztán rájött, hogy nem a fáklyafény a hibás, az általa használt vonatkoztatási rendszerben van a hiba. Az írás nem maya hieroglifákból állt. Angolul volt, és így szólt: „Halványulok, a lelkem itt haldoklik, míg a testem a Földön. Szóval figyelj, mert, ha ezt olvasod, akkor nagy szarban vagy. Amit leírtam ide megmentheti az életed… ha máris nincs túl későn.”

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.