Vendégblogger - Szinna olvasmányai (14) - "Carolyn Crane: Mind Game"

Carolyn Crane – Mind Games (Elmejátékok)
(Magyarul sajnos nem elérhető)
A tervezett Justine Jones sorozat első kötete [S] Urban fantasy kategóriába sorolható [UF].

A nő. Azt gondolja magáról átlagosan csinos, szereti a barátját, vagy csak a normálisság érzését? Nem kicsit hipochonder, retteg az agyvérzéstől.
A férfi. Veszélyesen jóképű, vonzó, kiismerhetetlen, különleges mentális képességekkel, csapdába esve egy mongol étterem falai között. A csapatába csábítja a nőt. Megtanítja, hogyan vezesse át a felgyülemlett félelmeit másokba, óriási mentális pusztítást végezve ezzel a célszemélyben, meggyőzve, hogy a bűnözőket teszik tönkre ezzel.
A vonzás közöttük hatalmas, míg a lány rá nem döbben, hogy a férfi átejtette. Nem tud kiszállni a csapatból, mert ha abbahagyja az a saját mentális leépüléséhez vezet.
A másik férfi. Nem kevésbé vonzó. A nő hősként tekintett rá, hitt az általa képviselt igazságban. Most ő az új célpont, a csapdába ejtője az első férfinak.
És ekkor eljön a totális káosz. Ki a jó és ki a rossz. Ki a bűnöző, és ki az ártatlan. Két halálos ellenség közé szorulva kinek higgyen, kiben bízzon, kit válasszon?
„Néztem Packardot, ahogy eligazítja a csapatot, azt kívántam, mint már annyiszor, hogy bárcsak ne tévesztett volna meg ilyen mélységesen, ennyire önkényesen. Azt kívántam bárcsak ne lopta volna el a szabadságom. Azzal, amit tett annyi mindent elpusztított, ami lehetett volna.
Hihetetlenül szomorú voltam. Elfordultam az esti lakomájukat fogyasztó társaimtól. Packard és én kerültük egymást, kivéve néhány véletlen pillanatot, amikor összeakadt a tekintetünk és a borzongás felerősödött, míg félre nem néztünk és ismét bele nem merültünk a mi „mongol” ragadozó társaságunk által, a megcsendülő üvegpoharak és koccanó ezüst evőeszközök között folytatott érdekfeszítő beszélgetésbe, városunk eldugott sarkában, alkalmazkodva annak minden zsebében titkokat rejtő képéhez."

Angi

Angelika most, túl a negyedik x-en, immár több, mint húsz esztendeje nagy rajongója a mindig boldog véget érő történeteknek. 2010 januárja óta ír rövid beszámolókat az általa olvasott regények (egy részé)ről.