Ismét szuper hír Jeaniene Frost háza tájáról

... legalább is nekem. =)
Történt egyszer, nem is olyan régen, dátum szerint augusztus 15-én, hogy pár napos határidőt szabva felkerült az írónő honlapjára egy játékos felhívás. Jeaniene arra kérte olvasóit, hogy a Karó és sírhantban Cat által talált macskuszt (a jelenet a magyar kiadás 20. oldalán kezdődik) kereszteljék el, nehogy neurotikussá váljon, hogy ilyen sokáig név nélkül marad, illetve örömmel fogadja a macska kinézetére tett javaslatokat is. A legötletesebb emailező két dolgot remélhet nyerni: Egy előzetes példányt a 2011. február 22-ei megjelenésre tervezett This Side Of The Grave kötetből - várhatóan november végére - és a regény amerikai változatában mindig szereplő Köszönetnyilvánítás részben név szerinti megemlítést, mint a cica keresztszülője.
A fékre tapostam, mert egy cica rohant a kerekek elé. Kiszálltam, és a kocsitól nem messze találtam rá. Próbált elszaladni, de megsérült. Az orra véres volt, és nyávogott, amikor a lábához értem. Biztos, hogy eltörött. Megnyugtatóan duruzsolni kezdtem, és előkotortam a telefonom.
Megrögzött hátha nyerünk valamit hozzáállású könyvjátékosként nem tudtam ellenállni a csábításnak, én is írtam egy emailt. Bram Stoker Drakula című regényében szereplő Professor Abraham Van Helsing, az egyik legnagyobb vámpírölő után javasoltam a Helsing nevet. Indoklásként két dolgot hoztam fel, akár a kissé különös humorú Bones is előállhatott ezzel az ötlettel, csak hogy Vladot heccelje, de akár egy olyan szituációt is el tudok képzelni, amikor az igazi Drakula előtt hívja Cat Helsing nevű kis kedvencét... érdekes lehetne Vlad reakciója. :) Külsőre a professzor alapján egy elegáns, fekete-fehér cicust javasoltam, nagy kék szemekkel.
Majd augusztus 23-án érkezett egy email, hogy nyertem!
S tudakolták, milyen formában szeretném látni a nevemet. Persze született a döntésről egy blogbejegyzés is a hivatalos Frost honlapon.. A 400-nál is több email között ketten álltunk elő a Helsing névvel, s ez tetszett meg az írónőnek a leginkább.
Remélem, majd nektek is megmutathatom, milyen a nyeremény.

Hogy ne csak rólam szóljon ez a hír, íme a szóban forgó könyv, az 5. Cat & Bones regény kinti borítója és előlapja (nyami):