Elizabeth Hoyt - Leopárdherceg



Fülszöveg:
A fiatal és gyönyörű Lady Georgina Maitland hatalmas vagyont és birtokot örököl, végleg megszabadulva a nyomasztó társadalmi kötelezettségtől, a férjhez menéstől. Az előkelő londoni társasági életet hátrahagyva új vidéki otthonába költözik, hogy a maga kezébe vegye birtokának irányítását.
Ám a remélt csendes, vidéki idill helyett egy rejtélyes ügybe csöppen: felbőszült birtokosok fogadják, akik majorságuk pusztításával vádolják meg intézőjét. Az ifjú grófnő nem hisz a Mr. Pye ellen irányuló szóbeszédnek, és maga igyekszik a vidéket lázban tartó titokzatos eseteket felderíteni. A kalandokban bővelkedő nyomozás azonban egyre komolyabb veszéllyel fenyeget, amikor Georgie ráeszmél, mennyi fájdalom és gyűlölet munkál a háttérben.
Mindeközben úrnő és intézője kapcsolata semmibe vesz minden megszokott szabályt, Georgie a hallgatag, rendkívül vonzó férfi titkát is meg kívánja fejteni...
Elizabeth Hoyt történelmi romantikusait nyugodtan sorolhatjuk az erotikus stílusbontók csoportjába. De, nekem pont ez tetszik benne. Hogy más, hogy egyedi. Humoros hangvételű, a konvenciókat felrúgó alaphelyzetből kiinduló, mindig hoz egy kis ármányt a történet és persze sok szerelmi jelenetet (aminek cenzúrázására a General Press hál' isten nem érez késztetést). A Hollóherceg után most itt a második kötet egy olyan sorozatból, ahol a regényeknek aztán vajmi kevés közük van egymáshoz a mese motívum végigvezetésén kívül.
A gondtalan jövőt biztosító örökségét megkapva, a 28 éves Georgina Maitland grófkisasszony úgy gondolja, megszabadult a férjhez menetel kényszerétől. Városi életéből húga levele hívja vidéki birtokára, ahol döbbenten fedezi fel, hogy intézője nem egy a nemtelen szolgák közül, hanem nagyon is férfi.
A hallgatag, kissé titokzatos Harry Pye azon még csak-csak felül tudna emelkedni, hogy egy hölgy birtokát kell irányítania, de hogy úrnője nem egy tisztes özvegy, hanem egy hajadon, és igen csak szemrevaló...
Mintha nem lenne elég vágyukkal megküzdeni, hiszen tudják a társadalmi helyzetük mit követelne, egy rejtélyes állatmérgezési esetet is fel kell deríteniük. Valaki a környező birtokok állat állományát tizedeli, sőt egy nőt is holtan találnak, s ráadásul mindezzel Harry-t gyanúsítja szinte mindenki. A nyomozás közben fény derül a háttérben húzódó galádságok sorára és az intéző úr múltjának titkára is, s lassan a mesét is végig olvashatjuk, ha kissé különös stílusú elmondásban is.
Igazán jó esős délutáni kikapcsolódás volt. Pont annyi kaland és izgalom volt benne, hogy kellemesre fűszerezze a szimpla erotikus szerelmi történetet. Sokat mosolyogtam a mondatok stílusán és amikor Georgina három bátyja is megjelent nekem rögtön Johanna Lindsey Malory családja ugrott be... Aki nem idegenkedik a szexjelenetektől, azoknak melegen ajánlom.
Jó hír, hogy nyár végén megjelenik a következő kötet is, Kígyóherceg címmel.


2010/48.
2nd challenge/8.