2010. április 6., kedd

Vendégblogger - Szinna olvasmányai (4) - "Jennifer Estep: Spider's Bite"

Jennifer Estep – Spider’s Bite (Pókmarás)
(Sajnos magyarul nem elérhető)
Az Elemental Assassin sorozat eddigi első könyve [S] urban fantasy kategóriába sorolható [UF].
„A nevem Gin, és embereket ölök.
Úgy hívnak a Pók. Az egész Dél legrettegettebb bérgyilkosa vagyok – amikor éppen nem Ashland város legjobb rostonsült húsát készítem a Pork Pit-ben. Kő elementálként képes vagyok érzékelni mindent, a talpam alatti kavicsok suttogásától az alattunk elterülő Appalache-hegység rezgéséig. A jégmágia is kéznél van, ha alkalmanként szükségem van egy pengére. De nem használom a mágiámat a munkám során, csak ha végképp szükséges. Nevezd ezt szakmai büszkeségnek.
Most, hogy egy francos levegő elementál átejtett, és megölte a társamat, éppen bosszút állok. Elpusztítok bárkit, aki az utamba áll, legyen az ártatlan, vagy bűnös. Lehet, hogy dögösen nézek ki, mindazonáltal a rosszfiúk közé tartozom. Ezért vagyok bajban, mióta az ellenállhatatlanul keményfejű Donovan Caine nyomozó megígérte, hogy segít. A legutolsó dolog, amire egy hidegfejű gyilkosnak szüksége van, miközben küzd egy nálánál erősebb mágussal, az egy szexi figyelemelterelő. Mindeközben Donovan éppen annyira holtan akar látni, mint az ellenségem.”
A fenti rövid leírás alapján azonnal rávetettem magam a számomra teljesen ismeretlen író könyvére, és nem bántam meg.
A világ tele van varázslényekkel, mint vámpírok, elementálok, egyéb mágiahasználók, óriások, mégis teljesen hitelesre megteremtett. A hősnő Gin egy nagyon hidegen, praktikusan, sőt cinikusan gondolkodó személyiség, mindenfajta lelkiismeret furdalás nélkül. Már 13 éves kora óta tanulja és űzi a szakmát, a saját bevallása szerint szereti is. „Igaz, hogy sötét és veszélyes meló, de a vér meg a sikoltozás nem zavar. És a magam kitekert módján, még segítek is a várost egy kicsit biztonságosabb hellyé tenni.”
Amikor az egyik kliens átejti, és őt is hidegre akarja tetetni, még csak menekülésre, és a fogadott családja megmentésére gondol, azonban amikor megkínozva és holtan találja a férfit, akit apjaként szeretett, már bosszút akar állni, amiben partnere a fogadott bátyja.
Az időnkénti visszaemlékezései, és a jelen gyásza lassan ráébreszti az olvasót, hogy a hidegség, csak egy páncél, amit magán visel. Alatta viszont nagyon is élő és forrongó érzések rejtőznek…. Persze a történetben felbukkan egy férfi is. A zsaru, akinek Gin kinyírta a társát, aki megesküdött, hogy elkapja a társa gyilkosát. A feszültség közöttük hatalmas. Gyűlölet, düh, vágy. A férfi részéről a vágy miatti hatalmas lelkifurdalás, és a lány által szándékosan megválaszolatlanul hagyott kérdés: Miért kívánta valaki a társam halálát, mit követett el?
A történetet itt éreztem kicsit gyengébbnek. Magukkal viszik a zsarut, aki semmilyen módon nem segíti a nyomozást, csak részt vesz az akcióikban, és keveset is tud ahhoz, hogy ennyire szoros szövetségessé tegyék. Viszont ez az egyetlen hiba a történetben. A cselekmény váltakozó tempójú, amikor a történet megköveteli nagyon pörgőssé válik.
A sorozathoz tartozik egy kis novella a Spider’s Bargarin, ami a zsaru társának, Cliff Ingles-nek a meggyilkolását meséli el.
Én imádtam olvasni, és alig várom, hogy megjelenjen a folytatás a Web of Lies (Hazugságok hálójában). Ajánlom mindenkinek, aki szereti a kemény, klassz-csajos történeteket!

2 megjegyzés:

 1. Sziasztok!

  Nekem igazából egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a sorozat 12 könyve egymásra épül?

  Eszter

  VálaszTörlés
 2. Szia,
  a sorozat könyvei teljesen egymásra épülnek. A kis ingyenes novellák hol visszanyúlnak a múltba, hol két könyv között játszódnak. Eddig 6 könyv jelent meg a többi rövid novella. Az olvasási sorrendre itt egy ajánlás:

  Spider’s Bargain (a free short story that occurs before Spider’s Bite)
  Spider’s Bite (Elemental Assassin, Book 1)
  Web of Death (a free short story that takes place after the events of Spider’s Bite but before the beginning of Web of Lies).
  Web of Lies (Elemental Assassin, Book 2)
  Web of Deceit (This free short story takes place when Gin is a teenager. It’s told from the point of view of Fletcher Lane, Gin’s assassin mentor, and focuses on Gin’s first solo job as the assassin the Spider.)
  Poison (This free short story takes place when Gin is a teenager and is told from the point of view of Finnegan Lane, Gin’s foster brother.)
  Wasted (This free short story takes place in between the events of Web of Lies and Venom.)
  Venom (Elemental Assassin, Book 3)
  Tangled Dreams (This free short story takes place in between the events of Venom and Tangled Threads).
  Tangled Schemes (This free short story spans a period of time starting from the last chapter of Spider’s Bite and ending right before the beginning of Tangled Threads).
  Tangled Threads (Elemental Assassin, Book 4)
  Spider’s Revenge (Elemental Assassin, Book 5)
  By a Thread (Elemental Assassin, Book 6)
  Widow’s Web (Elemental Assassin, Book 7) várható megjelenés 2012
  Deadly Sting (Elemental Assassin, Book 8) várható megjelenés 2013

  VálaszTörlés

Mondd el Te is a véleményed!

 
back to top