Kresley Cole: The Warlord Wants Forever



Kresley Cole Immortals After Dark (Halhatatlanok éjfél után) sorozata immár a 9. történet megjelenését élte meg a napokban. Miután megkaptam az értesítést a friss kötet hamarosan esedékes kézhezvételéről, elhatároztam, hogy újraolvasom ezt a tüzes paranormális sorozatot, amiben nem csak vámpírok, de sok más lény is – valkűr, vérfarkas, boszorkány, démon - főszerephez jut. A regények külön-külön is megállják a helyüket, de nem rossz egymást követően elolvasni, hiszen vannak átfedések, és utalások.

A nyitó történet egy mindössze 152 oldalnyi elbeszélés, ami a The Warlord Wants Forever címet viseli, és eredetileg a Playing Easy To Get novellás kötetben jelent meg. Az oldalakon a csodálatos szépségű, 2000 éves pogány valkűr és egy bő 300 éve vámpírrá lett arisztokrata észt harcos, Nikolai Wroth szerelmét ismerhetjük meg. A két főszereplő először akkor találkozott, amikor a lázadó vámpírok csapata elfoglalta azt a kastélyt, ahol a Horda egyik kegyetlen vérszívója, Ivo fogva tartotta a gyönyörű valkűrt. S mitől olyan különleges ez a találkozás? Egy vámpír újra életre kell, ha megtalálja Aráját. S minő meglepő fordulat, Nikolai szívét Myst dobogtatta meg ismét. Ám kiszabadítására érkezett testvérei feltűnése után a nő a vágy agóniájában hagyta magára senyvedni a férfit, akinek kínjait csak Arája enyhítheti. Nem csoda, hogy eztán olyan nagyon szerette volna megtalálni a párját. 5 év múltán New Orleans-ban „futnak össze” ismét.
A novella kissé erotikus, kissé fantsy, és egyértelműen nagyon jó paranormális romantikus történet. Kár lenne bárkinek is kihagynia.

2010/16.